bg

Parachute

Όταν καλείσαι να υλοποιήσεις το website μιας παγκοσμίου φήμης εταιρείας που πουλάει... design, η απαίτηση είναι για ακρίβεια pixel.

Επισκεφθείτε το site

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που απασχολεί τον διεθνή Τύπο

Διεθνείς εκδοτικοί κολοσσοί όπως οι Financial Times, National Geographic, McGraw-Hill, Time Warner και Disney αναθέτουν στην διεθνώς βραβευμένη Parachute την ανάπτυξη των γραμματοσειρών τους. Το ίδιο και πολυεθνικές όπως οι Ikea, Vodafone, Nestle, Unilever ή διεθνείς οργανισμοί όπως η UEFA.

parachute logo

Αν είσαι ήδη στην κορυφή, ένας τρόπος υπάρχει για να πας πιο ψηλά

Ο ιστότοπος της Parachute, που είχε ήδη κερδίσει την παγκόσμια εμπιστοσύνη πουλώντας καλαισθησία και ακρίβεια σε γραφίστες και web designers έπρεπε να γίνει… καλύτερος. Το “αλεξίπτωτο” είχε έρθει η ώρα να εξελιχθεί σε “αερόστατο”. Να αποκτήσει την αεροδυναμική φόρμα που θα αναδείκνυε αντάξια τις προσεγμένες γραμματοσειρές του.

Προσοχή στις λεπτομέρειες!

Για την Parachute δημιουργούν γραμματοσειρές Έλληνες δημιουργοί, γνωστοί και μεγάλοι χαράκτες, γραφίστες, διακοσμητές, designers. O ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για τη δημιουργία μιας οικογένειας με τις βασικές μόνο γραμματοσειρές (regular, medium, bold) είναι ένας χρόνος. Μια πλήρης οικογένεια με light, thin, πλάγια, στενεμένα κ.λπ. γράμματα απαιτεί χρόνια για να αναπτυχθεί τόσο σχεδιαστικά, όσο και να ψηφιοποιηθεί. Γιατί δεν είναι μόνο τα γράμματα. Είναι και τα σημεία στίξης, τα σχήματα, οι γλώσσες, οι γλύφοι συνένωσης δύο γραμμάτων, ο οφθαλμός (το κενό δίπλα από κάθε γράμμα)… Η πολυβραβευμένη σειρά Champion έχει 4300 γλύφους.

Ήταν γραφτό να συνεργαστούμε

Μας ζητήθηκε να υλοποιήσουμε το νέο website σε μία δυναμική πλατφόρμα. Μια πλατφόρμα που θα παρείχε ασφάλεια και ευελιξία και θα επέτρεπε την εύκολη διαχείριση. Οι τελειομανείς της Parachute συναντήθηκαν με τους τελειομανείς της Netstudio στην πλατφόρμα Drupal.

  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide

Ένα εικονογραφημένο χειρόγραφο σε Drupal

Γνωρίζαμε ότι μόνο η πλατφόρμα Drupal 7 θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλές απαιτήσεις λεπτομέρειας, ακρίβειας και ευελιξίας. Το κοινό της Parachute βλέπει πέρα απ’ όσα μπορεί να πιάσει ένα ποντίκι. Οι γραφίστες τα θέλουν όλα στην πένα. Το ίδιο και η ομάδα της Parachute.

Οι μήνες που ακολούθησαν θύμιζαν άσκηση καλλιγραφίας σε μεσαιωνικό μοναστήρι. Κρυφοί μηχανισμοί σε κάθε γωνιά, κίνηση στην παρουσίαση κάθε γραμματοσειράς… Να πληκτρολογείς κείμενο και να σου έρχεται πίσω σε μορφή εικόνας...

Πήγαινε Τypefaces, πάτα Champion, κάνε ένα πέρασμα με το ποντίκι μέχρι να σου εμφανιστεί το Test Driver και πάτα Τext.

Λεπτομέρειες που δεν γίνονται στο Παρά Πέντε

Αναζητώντας τη λεπτομέρεια στις γραμματοσειρές της Parachute, διαπιστώνεις αντίστοιχο βάθος δουλειάς στη λειτουργία του site: ακόμα και στο checkout και στο σύστημα αμοιβής των συνεργατών. Αυτά τα δουλέψαμε στην πλατφόρμα του Drupal Commerce.

Τελικά, η κατασκευή ιστοσελίδων με προσοχή στις λεπτομέρειες είναι ένα πολύ απαιτητικό σπορ.

Δείτε και άλλα case studies

My Market

My Market

Regalinas

Regalinas

Moto Vinios

Moto Vinios

Μύλοι Λούλη

Μύλοι Λούλη

Ο Φαρμακοποιός μου

Ο Φαρμακοποιός μου

BSB

BSB

Electronet

Electronet

Lynne

Lynne

Ρωτήστε μας. Απαντάμε άμεσα.

Απαντάμε σε όλες τις επικοινωνίες σε λιγότερο από 12 ώρες και τις περισσότερες φορές σε λιγότερο από 1 ώρα!

Επιλέξτε λόγο επικοινωνίας:
Επιλέξτε λόγο επικοινωνίας:
Ποιο είναι το ποσό που σκέφτεστε να διαθέσετε για την κατασκευή του site ή eshop σας;
Ποιο είναι το ποσό που σκέφτεστε να διαθέσετε για την κατασκευή του site ή eshop σας;
Ποιο είναι το μηνιαίο σας διαφημιστικό budget;
Ποιο είναι το μηνιαίο σας διαφημιστικό budget;
Ποια τοποθεσία σας βολεύει;
Ποια τοποθεσία σας βολεύει;
Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και ιδιωτικού απορρήτου της Netstudio και συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από τη Netstudio.