Ο Φαρμακοποιός μου

Το ηλεκτρονικό κατάστημα ενός από τα μεγαλύτερα online φαρμακεία

Επισκεφθείτε το site

"Ο Φαρμακοποιός μου" καθορίζει την πορεία των online φαρμακείων στην Ελλάδα

Το φαρμακείο λειτουργεί από το 1977, ενώ το 2012 δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική του έκδοση. Με μοναδικές προσφορές και τεράστια ποικιλία προϊόντων χρειαζόταν μηχανισμούς που λίγοι μπορούσαν να προσφέρουν.

Έτσι, το 2017 έκανε το επόμενο βήμα ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των πελατών του και με τη βοήθεια της Netstudio ανανεώθηκε και εκσυγχρονίστηκε!

O Farmakopoios mou logo

To Διαχειριστικό της Netstudio ντυμένο στα καλύτερά του

Στο ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιήθηκε το νέο διαχειριστικό της Netstudio, το οποίο φτιάχτηκε από λευκό χαρτί, βασισμένο στα σχόλια και στις απαιτήσεις όλων των πελατών μας ως τώρα. Ο ολοκληρωτικός ανασχεδιασμός ενός εύχρηστου διαχειριστικού, που παρέχει αμέτρητες δυνατότητες, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ξεκινώντας από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που απαιτεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, δηλαδή την εύκολη και μαζική επεξεργασία εκατοντάδων προϊόντων, καταφέραμε να εξοικονομούμε χρόνο στον πελάτη.

Ύστερα, προχωρήσαμε έχοντας στο νου την γρήγορη πρόσβαση και εύρεση των παραγγελιών παρέχοντας, παράλληλα, εύκολα τις απαραίτητες πληροφορίες για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων παραγγελιών που έχει το site. Τέλος, συνεχίσαμε με λεπτομερείς αναφορές που δίνουν τη δυνατότητα καθορισμού των πολιτικών του καταστήματος, export και εκτύπωσης των παραγγελιών, καθώς και ρυθμίσεις που δίνουν τεράστια ευελιξία στον πελάτη ανά πάσα στιγμή.

Design από τα πιο απαιτητικά

Το design αποτέλεσε μία από τις πρώτες προκλήσεις του project. Έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε ένα σύγχρονο και "καθαρό" e-shop, διατηρώντας το ύφος και την ταυτότητα που είχε χτίσει ο πελάτης όλα αυτά τα χρόνια. Δώσαμε τεράστια έμφαση στη χρηστικότητα, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να βρίσκει άμεσα αυτό που επιθυμεί, ξεκινώντας από το στήσιμο του μενού με τις εκατοντάδες κατηγορίες του φαρμακείου. Επίσης, φροντίσαμε να παρέχουμε άμεση πρόσβαση στις δημοφιλέστερες μάρκες, αλλά και στις αμέτρητες προσφορές του site, ώστε ο χρήστης να μπορεί να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που επιθυμεί.

δεν έχουμε χάσει την ταυτότητα που χτίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

  • Slide
  • Slide
  • Slide

Design που σου ανοίγει την όρεξη

Το design αποτέλεσε μία τις προκλήσεις του project. Έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε με ακρίβεια το ύφος και την αισθητική του πελάτη μας. Με πρώτο πλάνο τις εντυπωσιακές φωτογραφίες των συνταγών, το αποτέλεσμα σίγουρα ανοίγει την όρεξη!

Findastic

Findastic

Πρόκειται για έναν μηχανισμό που αναπτύσσεται από τη Netstudio από το 2010. Δίνει αμέτρητες δυνατότητες και κάθε φορά βελτιώνεται περαιτέρω. Ο Φαρμακοποιός, ως ένα e-shop με αμέτρητα φίλτρα και κατηγορίες (πάνω από 2.000), δεν θα μπορούσε να δουλέψει σωστά χωρίς το FindasticTM, αφού οποιοδήποτε άλλο σύστημα δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις τρομερές ταχύτητες που απαιτούσε. Επομένως, πραγματοποιήθηκε μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις που έχουν υπάρξει ως τώρα, με στόχο βελτιωμένες ταχύτητες σε ακόμα μεγαλύτερο όγκο δεδομένων,αποτελώντας και τη μεγαλύτερη πρόκληση του μηχανισμού ως τώρα.

Πέρα από την ταχύτητα, εξελίξαμε περαιτέρω την έξυπνη αναζήτηση και πλέον ενώ πληκτρολογεί ο χρήστης εμφανίζονται προτάσεις στον επισκέπτη που μπορεί να τον βοηθήσουν ή και να τον κατευθύνουν στην αναζήτηση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει.

Netstudio Promotion

Ένας ακόμη μηχανισμός σχεδιασμένος από την εταιρεία μας αποτελεί το Netstudio Promotion. Οι απαιτήσεις σε αυτό τον μηχανισμό ήταν ακόμα μεγαλύτερες, με τον φαρμακοποιό να θέλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στους πελάτες του και με την πρόκληση να είναι καλοδεχούμενη από εμάς. Δημιουργήσαμε, και συνεχίζουμε να δημιουργούμε, τους μηχανισμούς που επιτρέπουν στον πελάτη να εφαρμόζει την εμπορική του πολιτική ακριβώς όπως επιθυμεί ο ίδιος, παρέχοντας εξίσου μεγάλη ευκολία προσαρμογής της στη συνεχώς μεταβαλλόμενη ελληνική αγορά. Τέλος, για την καλύτερη προώθηση του site, παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας εκπτωτικών κουπονιών και κατάλληλων μηνυμάτων στο checkout, που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ενημερώνεται για τις προσφορές που έχει κερδίσει.

Μεταφορά πελατολογίου και προϊόντων

Ο Φαρμακοποιός μου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία στην Ελλάδα με πολυετή παρουσία στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Κατά συνέπεια, ήταν αναγκαίο να μεταφερθεί το πελατολόγιο, τα προϊόντα αλλά και λοιπά δεδομένα στο νέο site. Παρ' όλες τις δυσκολίες που έφερε το εγχείρημα, καταφέραμε επιτυχώς να ολοκληρώσουμε την παραπάνω μεταφορά και να δημιουργήσουμε τους μηχανισμούς που επιτρέπουν τη μαζική εξαγωγή των δεδομένων ανά πάσα στιγμή είτε σε csv, είτε σε xls αρχεία. Πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν το ότι είχαμε τη συνεργασία της προηγούμενης εταιρείας που διαχειριζόταν το site, και μπορέσαμε να μεταφέρουμε και τα password των εγγεγραμμένων πελατών, κρατώντας την ίδια κρυπτογράφηση, χωρίς να χρειαστεί να τους ζητήσουμε να τα αλλάξουν ή να ξαναγραφτούν.

Brand pages

Οι μάρκες έχουν ιδιαίτερη θέση στo νέο site. Ειδικά σχεδιασμένες σελίδες για τα μεγαλύτερα brand παρέχουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βρει εύκολα αυτό που επιθυμεί, ανά πάσα στιγμή. Ενώ, μία μοναδική σελίδα search επιτρέπει στο χρήστη να βρει οποιαδήποτε μάρκα εύκολα και γρήγορα.

Κορυφαία ταχύτητα

Η ταχύτητα φορτώματος είναι κρίσιμης σημασίας και μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα πετυχημένο site. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, αναπτύξαμε και δοκιμάσαμε διάφορες τεχνικές, οι οποίες, όμως, δεν μας ικανοποιούσαν πλέον. Έτσι, μέσα από την σταδιακή αναβάθμισή τους, μας έδωσαν τη δυνατότητα να φτάσουμε σε νέα όρια που επιτρέπουν στο site να έχει από τα καλύτερα response times των ιστοσελίδων που έχουμε κατασκευάσει.

Εκτενής περίοδος beta testing

Τέλος, όπως είναι αντιληπτό ένα μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα που λαμβάνει εκατοντάδες παραγγελίες κάθε μέρα, δε θα μπορούσε να επιθυμεί τίποτα λιγότερο από την ομαλή μετάβαση από τη μία πλατφόρμα στην άλλη. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς μια εκτενή beta περίοδο κατά την οποία είχαν πρόσβαση στο νέο site φίλοι και γνωστοί, οι οποίοι μας βοήθησαν με τα σχόλιά τους να βελτιώσουμε το site πριν το δημοσιεύσουμε στο υπόλοιπο κοινό.

Τι είπε ο πελάτης για τη συνεργασία με τη Netstudio

"Αποφασίσαμε να ανακατασκευάσουμε το ofarmakopoiosmou.gr και να αλλάξουμε Agency. Στην αναζήτηση του νέου μας συνεργάτη είχαμε θέσει κάποιους στόχους που θα θέλαμε να επιτευχθούν με την ανάπτυξη του νέου site και μέσω του νέου μας συνεργάτη:

Αξιολογήσαμε πως η ομάδα της Netstudio είναι μία οργανωμένη και δεμένη ομάδα. Η ομάδα της Netstudio θεωρήσαμε πως απαρτίζεται από ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και αγάπη για το αντικείμενο. Μας άρεσε ο τρόπος που μας προσέγγισαν και πιστέψαμε πως το όραμα και η φιλοσοφία τους συμφωνούν και μπορούν να συμβαδίσουν με τα δικά μας. Τέλος, λάβαμε όλες τις εγγυήσεις που ζητήσαμε όσον αφορά την υλοποίηση και την παράδοση του έργου.

Παρόλο που η μεταφορά του site από την μία εταιρεία στην άλλη ενείχε αρκετά μεγάλο ρίσκο, μπορούμε να πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι που επιλέξαμε την Netstudio σε αυτό μας το εγχείρημα. Η μεταφορά από τη μία πλατφόρμα στην άλλη έγινε με επιτυχία, δεν χάθηκαν δεδομένα, δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα τα οποία θα έβαζαν σε κίνδυνο την ως τώρα καλή μας φήμη ή θα εμπόδιζαν την σωστή διεκπεραίωση των παραγγελιών.

Μας παραδόθηκε το έργο όπως ακριβώς είχε περιγραφεί, στις προδιαγραφές και με όλα τα εργαλεία στο ακέραιο και λειτουργικά. Ακόμα, πρέπει να αναφέρουμε πως η ομάδα της Netstudio σχεδίασε, υλοποίησε και μας προσέφερε χωρίς extra χρέωση αρκετά εργαλεία marketing, τα οποία λόγω της πρωτοπορίας τους μας βοηθούν να υλοποιούμε τις ιδέες μας και να έχουμε καλύτερη γνώση της αγοράς γρήγορα και εύκολα.

Θεωρούμε επίσης πως το support από τη Netstudio είναι εξαιρετικό, καθώς δεν υπήρξε ούτε λεπτό που να νιώσουμε ακάλυπτοι. Η ομάδα των τεχνικών είναι πάντα εκεί για εμάς, πρόθυμοι και με υπομονή να μας ακούσουν, να μας καταλάβουν, να μας εξηγήσουν και φυσικά, να λύσουν το οτιδήποτε προκύψει άμεσα.

Ακόμα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και όσον αφορά το εικαστικό κομμάτι καθώς θεωρούμε πως η εικόνα που έχει πλέον το site είναι πιο σύγχρονη, καθαρή, προδιαθέτει για αγορά και ταυτόχρονα δεν έχουμε χάσει την ταυτότητα που χτίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά την ταχύτητα του site, δεδομένης και της πολυπλοκότητάς του, είναι πολύ καλή και το search πιστεύουμε πως όπως έχει διαμορφωθεί αποτελεί ένα από τα βασικά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Επιπλέον, είμαστε ικανοποιημένοι από το responsive καθώς έχουμε δει τα μερίδιά μας να ανεβαίνουν και στις άλλες συσκευές εκτός του desktop.

Τέλος, πολύ βασικό για εμάς, ήταν να δημιουργηθεί ένα διαχειριστικό σύστημα το οποίο να καλύπτει όλες μας τις ανάγκες και παράλληλα να είναι απλό και εύχρηστο καθώς θα έπρεπε να προσαρμοστούν στον χειρισμό του όλοι μας οι υπάλληλοι από την πρώτη κιόλας μέρα, και αυτό η Netstudio το πέτυχε.

Θα συστήναμε τη Netstudio για όλα όσα έχουμε δει να υλοποιούνται τους μήνες που συνεργαζόμαστε μαζί τους, αλλά κυρίως για το ήθος που έχουν να επιδείξουν τόσο ο ίδιο ο κύριος Καράμπελας, όσο και η ομάδα του. Η έως τώρα συνεργασία μας, μας έχει αποδείξει πως αποτελούν έντιμα άτομα, άξια να τα εμπιστευθείς και να δημιουργήσεις μαζί τους."

Δείτε και άλλα case studies

My Market

My Market

Regalinas

Regalinas

Moto Vinios

Moto Vinios

Μύλοι Λούλη

Μύλοι Λούλη

BSB

BSB

Electronet

Electronet

Lynne

Lynne

Ρωτήστε μας. Απαντάμε άμεσα.

Απαντάμε σε όλες τις επικοινωνίες σε λιγότερο από 12 ώρες και τις περισσότερες φορές σε λιγότερο από 1 ώρα!

Επιλέξτε λόγο επικοινωνίας:
Επιλέξτε λόγο επικοινωνίας:
Ποιο είναι το ποσό που σκέφτεστε να διαθέσετε για την κατασκευή του site ή eshop σας;
Ποιο είναι το ποσό που σκέφτεστε να διαθέσετε για την κατασκευή του site ή eshop σας;
Ποιο είναι το μηνιαίο σας διαφημιστικό budget;
Ποιο είναι το μηνιαίο σας διαφημιστικό budget;
Ποια τοποθεσία σας βολεύει;
Ποια τοποθεσία σας βολεύει;
Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και ιδιωτικού απορρήτου της Netstudio και συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από τη Netstudio.