bg

Electronet

Σχέση διαδικτυακής εμπιστοσύνης.

Επισκεφθείτε το site

Ολική αναβάθμιση

Η αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών Electronet αναζητούσε μια αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της online παρουσίας της για να αναπτύξει τις online πωλήσεις της, αλλά και για να ενισχύσει το δίκτυο των πάνω από 80 φυσικών καταστημάτων της.

Έτσι επιλέχθηκε η ομάδα μας για να σχεδιάσει από την αρχή την εικόνα της εταιρείας στο Internet η οποία έπρεπε φυσικά να είναι προσβάσιμη όχι μόνο από υπολογιστές, αλλά και από κάθε κινητή συσκευή.

electronet logo

Ταχύτητα φορτώματος

Σε κάθε site, αλλά ειδικά στα ηλεκτρονικά καταστήματα η ταχύτητα φορτώματος είναι κρίσιμης σημασίας. Είναι γνωστό το πείραμα της Amazon, όπου για κάθε 100 ms καθυστέρησης που προσέθετε στο φόρτωμα των σελίδων, έπεφταν οι πωλήσεις 0,7%. Η ταχύτητα όμως δεν είναι μόνο κάτι αυτονόητο, δεν είναι μόνο κάτι που διαπιστώνουμε καθημερινά τη σημασία της, αλλά και η ίδια η Google επίσημα αναφέρει ότι επηρεάζει την κατάταξη στα φυσικά αποτελέσματα, αλλά και το κόστος ανά κλικ στις καμπάνιες AdWords.

Έτσι, στο Electronet.gr, πέρα από τις συνήθεις τεχνικές βελτιστοποίησης γραφικών, server, πρωτοκόλλων, χρησιμοποιήθηκαν προχωρημένες και "ψαγμένες" τεχνικές βελτιστοποίησης, που κάνουν την εμπειρία πλοήγησης και αναζήτησης στο site σχεδόν ακαριαία αφού το response time είναι μικρότερο από 200ms!

Διασυνδέσεις και αυτοματισμοί

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών ενημέρωσης των προϊόντων, του στοκ τους και των παραγγελιών είναι απαραίτητη σε κάθε e-shop που στοχεύει ψηλά. Έτσι, κι εδώ γίνανε αρκετές διασυνδέσεις με τα εσωτερικά συστήματα της αλυσίδας, αλλά και με τις εταιρείες ταχυμεταφορών.

Responsive Design

Ξέραμε από την αρχή ότι δεν είναι απλό να αποτυπώσεις σε ένα καθαρό flat design όλη αυτή την πληροφορία, όμως τελικά τα καταφέραμε! Κάθε συσκευή (κινητό, tablet, desktop) έχει ξεχωριστό layout, σχεδιασμένο προσεκτικά ώστε να είναι εύχρηστο και γρήγορο.

Σχέση διαδικτυακής εμπιστοσύνης

  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide
  • Slide

Store Locator

Με πάνω από 80 φυσικά σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, ήταν απαραίτητο να υπάρχει χάρτης που να εμφανίζει το πού βρίσκονται. Ακόμα σημαντικότερο όμως ήταν η εύκολη αναζήτηση ανάλογα με την περιοχή. Έτσι, στην ανάλογη σελίδα, μπορεί ο χρήστης να βρει αυτόματα το κοντινότερο σε αυτόν με βάση το πού βρίσκεται, αλλά και να ψάξει (ακόμα και ανορθόγραφα ή με greeklish) με βάση τη διεύθυνση, τον ΤΚ ή την πόλη. Το σύστημα θα βρει με εξαιρετική ευκολία την τοποθεσία που επιθυμεί ο χρήστης και θα κάνει με έξυπνο τρόπο τόσο zoom out ή zoom in στο χάρτη για να δείξει τα διαθέσιμα στην περιοχή καταστήματα.

Findastic

Findastic

Από το νέο site της Electronet δεν λείπει φυσικά το FindasticTM, τα εξελιγμένα φίλτρα και η έξυπνη αναζήτηση της Netstudio. Μάλιστα, σε αυτή την έκδοση οι αναζητήσεις λειτουργούν όχι μόνο με ενικό, πληθυντικό, τονισμένα, άτονα, greeklish, αλλά ακόμα και εντελώς ανορθόγραφα. Προσπαθήστε για παράδειγμα να αναζητήσετε "πλιντιρια".

Παράλληλα, η μηχανή συνωνύμων φέρνει αποτελέσματα ακόμα και για λέξεις που δεν περιέχονται στον τίτλο ή την περιγραφή του προϊόντος. Δοκιμάστε να κάνετε π.χ. αναζητήσεις όπως air condition ή κλιματιστικά!

Μηχανισμός δημιουργίας προσφορών, πακέτων & εκπτωτικών κουπονιών

Στο site προστέθηκε ο πρωτοποριακός μηχανισμός Netstudio Promotion, ο οποίος επιτρέπει στους διαχειριστές να δημιουργούν μέσα σε ελάχιστα λεπτά απλές ή πολύπλοκες προωθητικές ενέργειες, όπως προσφορές, bundles, κουπόνια, καθώς και τα αντίστοιχά τους landing pages και μηνύματα cross selling στο checkout. Αν π.χ. ο διαχειριστής φτιάξει μια προσφορά που δίνει δωρεάν μεταφορικά σε όσους αγοράσουν πλυντήριο τις επόμενες 10 μέρες, τότε θα εμφανίζεται το κατάλληλο μήνυμα στα σημεία εκείνα του site που θα φέρουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Ή αν φτιαχτεί μια προσφορά που δίνει δώρο κάποια μικροσυσκευή σε όσους αγοράσουν πλυντήριο, τότε στο checkout θα εμφανίζονται οι επιλογές δώρου σε όσους έχουν προσθέσει στο καλάθι τους κάποιο πλυντήριο. Οι συνδυασμοί και οι δυνατότητες που έχει στα χέρια του ο διαχειριστής του e-shop περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του!

Σύγκριση προϊόντων

Στο site φτιάχτηκε μηχανισμός σύγκρισης προϊόντων με δύο προχωρημένα χαρακτηριστικά: Μπορεί να επιλεγούν για σύγκριση προϊόντα από διαφορετικές σελίδες και κατηγορίες, καθώς επίσης στον συγκριτικό πίνακα να εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα τα χαρακτηριστικά που διαφέρουν από προϊόν σε προϊόν, κάνοντας πιο εύκολη τη σύγκριση για τον χρήστη.

Εύρεση προϊόντων από την αρχική σελίδα

Παράλληλα με την κλασική κατηγοριοποίηση, αλλά και τα φίλτρα του FindasticTM, υπάρχει η δυνατότητα από την αρχική σελίδα ο χρήστης να βρει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν με ένα έξυπνο γραφικό περιβάλλον. Αρκεί να κάνει κλικ στις κατάλληλες φωτογραφίες και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχει μπροστά του τα αποτελέσματα που εμπίπτουν στις επιλογές του.

Checkout με έμφαση στη χρηστικότητα

Στο Electronet.gr επανασχεδιάσαμε κάθε βήμα του checkout, κάνοντάς το πιο λειτουργικό και κατανοητό. Υποστηρίζει τόσο guest checkout, όσο και κανονικό, αλλά ακόμα κι αν ο χρήστης επιλέξει guest checkout, δημιουργείται ένα account το οποίο όποτε αποφασίσει να ενεργοποιήσει ο χρήστης ορίζοντας password, θα τον υποδεχθεί με όλο το ιστορικό των παραγγελιών του μέχρι τότε.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα απλά με την εισαγωγή του ΤΚ, ο χρήστης να επιλέξει το κοντινότερο κατάστημα παραλαβής.

Πολλές άλλες μικρές ευκολίες, όπως η αυτόματη μετατροπή των χαρακτήρων σε κεφαλαίους κάνουν την διαδικασία όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη, με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση του conversion rate.

Εξαιρετική εμπειρία χρήσης για τους διαχειριστές του e-shop

Η εύκολη διαχείριση του e-shop ήταν απαραίτητη, καθώς οι ανάγκες ενημέρωσης του e-shop με νέες προσφορές, banner, slide, blog post κτλ. είναι καθημερινή. Έτσι, σχεδιάσαμε τη διαδικασία διαχείρισης, ώστε να είναι εύκολη και απρόσκοπτη ακόμα και από τον πιο απλό, "non-development minded" χρήστη.

Υποστήριξη B2B

Για την υποστήριξη των αναγκών B2B της Electronet στήθηκε μηχανισμός που αναγνωρίζει αυτόματα τον B2B χρήστη, του εμφανίζει τις τιμές χονδρικής και ενεργοποιεί τους τρόπους πληρωμής για τους πελάτες χονδρικής.

Δείτε και άλλα case studies

My Market

My Market

Regalinas

Regalinas

Moto Vinios

Moto Vinios

Μύλοι Λούλη

Μύλοι Λούλη

Ο Φαρμακοποιός μου

Ο Φαρμακοποιός μου

BSB

BSB

Lynne

Lynne

Ρωτήστε μας. Απαντάμε άμεσα.

Απαντάμε σε όλες τις επικοινωνίες σε λιγότερο από 12 ώρες και τις περισσότερες φορές σε λιγότερο από 1 ώρα!

Επιλέξτε λόγο επικοινωνίας:
Επιλέξτε λόγο επικοινωνίας:
Ποιο είναι το ποσό που σκέφτεστε να διαθέσετε για την κατασκευή του site ή eshop σας;
Ποιο είναι το ποσό που σκέφτεστε να διαθέσετε για την κατασκευή του site ή eshop σας;
Ποιο είναι το μηνιαίο σας διαφημιστικό budget;
Ποιο είναι το μηνιαίο σας διαφημιστικό budget;
Ποια τοποθεσία σας βολεύει;
Ποια τοποθεσία σας βολεύει;
Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και ιδιωτικού απορρήτου της Netstudio και συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από τη Netstudio.