Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης (SEO)

Τι σημαίνει SEO (σέο)

Η βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης ή SEO, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται από τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimization, αφορά στις ενέργειες που κάνουν μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop να κατατάσσεται ψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo, Yandex κ.ά.).

Στη Netstudio γνωρίζουμε ότι το SEO είναι κάτι που απασχολεί πολύ τους ιδιοκτήτες των site και ιδίως όσον αφορά στο Google, καθώς είναι η μηχανή αναζήτησης που έχει επικρατήσει, ειδικά στην Ελλάδα.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι τόσο στην Ελληνική, όσο και στην παγκόσμια αγορά, το SEO έχει εξελιχθεί σε μια βιομηχανία όπου "ειδικοί του SEO" εκμεταλλεύονται την άγνοια, αλλά και την άγνοια κινδύνου που επικρατεί στον χώρο των ιδιοκτητών site.

Δυστυχώς, πολλοί "σεοτζήδες" προκειμένου να κερδίσουν πελάτες υπόσχονται εύκολες, γρήγορες, μαγικές λύσεις, που όμως στην πραγματικότητα έχουν αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι ανέφικτες και επικίνδυνες.

Πώς προσεγγίζει η Netstudio το SEO

Black Hat και White Hat SEO

Η Google θέλει να βγάζει ψηλά τα καλά site. Αν δεν βγάζει ψηλά τα καλά site, τότε οι χρήστες θα πάψουν να την χρησιμοποιούν και θα στραφούν αλλού.

Αντί λοιπόν με τεχνικές και τεχνάσματα να προσπαθούμε να "ξεγελάσουμε" την Google και να την κάνουμε να πιστεύει ότι έχουμε ένα καλό site που αξίζει να βγει ψηλά, εστιάζουμε στο να κάνουμε ένα πραγματικά καλό site που θα θέλει η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης να το βγάλουν ψηλά. Αυτό είναι εξάλλου και αυτό που προτείνει η ίδια η Google.

Η Google δίνει σαφείς οδηγίες για το τι σημαίνει "καλό site". Επίσης, δίνει σαφείς οδηγίες για το ποιες ενέργειες θεωρούνται Black Hat SEO, δηλαδή ενέργειες που δεν έχουν σκοπό την πραγματική ποιοτική αναβάθμιση του site, αλλά το να παρακάμψουμε τους αλγορίθμους ποιοτικού ελέγχου της Google.

Κάνοντας ενέργειες Black Hat SEO, κινδυνεύουμε να "τιμωρηθούμε" από την Google με "penalty", δηλαδή με αρνητική βαθμολογία για το site μας, που μπορεί όχι μόνο να το υποβαθμίσει, αλλά και να το εξαφανίσει από τις μηχανές αναζήτησης.

Δυστυχώς, ενέργειες SEO που εμπίπτουν στις απαγορευμένες είναι αυτές που κάνουν οι περισσότεροι SEO experts με αποτέλεσμα να έχουν βραχυπρόθεσμες επιδόσεις μέχρι να τους πιάσει ο επόμενος αλγόριθμος του Google. Όντας στην αγορά αυτή 19 χρόνια, έχουμε ζήσει την εξέλιξη αυτού του χώρου. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες στην Ελλάδα που ζουν από την άγνοια κινδύνου που επικρατεί στον χώρο προσφέροντας ουσιαστικά δύο υπηρεσίες: "σέο" και "ξεσέο". Όπου "ξεσέο" είναι η υπηρεσία "θα σου διορθώσω τα SEO λάθη που έκανε ο προηγούμενος συνεργάτης σου".

Ενέργειες SEO για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Στη Netstudio επιλέξαμε να κάνουμε τα site των πελατών μας πραγματικά καλύτερα. Τόσο καλύτερα, που όχι μόνο θα βγουν ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, αλλά θα έχουν και ευχαριστημένους χρήστες που θα μετατρέπονται σε πελάτες.

Αναπτύξαμε και χρησιμοποιούμε τα εργαλεία SEO που οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτός ο δρόμος είναι πιο χρονοβόρος και επίπονος και απαιτεί δουλειά και από τη μεριά του ιδιοκτήτη του site, καθώς εμπεριέχει την αναβάθμιση συνολικά της επιχείρησης. Οδηγεί όμως σε πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο SEO.

Συνοψίζεται στις τρεις παρακάτω δέσμες ενεργειών:

  • Συνολικός τεχνικός έλεγχος στο site για τυχόν τεχνικά σφάλματα που δεν επιτρέπουν στα robot της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης να διαβάσουν το site (SEO Audit).
  • Έλεγχος για τυχόν μη ποιοτικό, πρωτότυπο περιεχόμενο και συμβουλευτική ή διόρθωση από δικούς μας κειμενογράφους.
  • Στρατηγική συνεχούς αναβάθμισης της ποιότητας του site και συγκεκριμένα της ταχύτητάς του, της χρηστικότητάς του και της στόχευσής του.

Για το πώς προσεγγίζουμε τα παραπάνω, αλλά και για να ελέγξουμε το δικό σας site και να δούμε κατά πόσο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

Ρωτήστε μας. Απαντάμε άμεσα.

Απαντάμε σε όλες τις επικοινωνίες σε λιγότερο από 12 ώρες και τις περισσότερες φορές σε λιγότερο από 1 ώρα!

Επιλέξτε λόγο επικοινωνίας:
Επιλέξτε λόγο επικοινωνίας:
Ποιο είναι το ποσό που σκέφτεστε να διαθέσετε για την κατασκευή του site ή eshop σας;
Ποιο είναι το ποσό που σκέφτεστε να διαθέσετε για την κατασκευή του site ή eshop σας;
Ποιο είναι το μηνιαίο σας διαφημιστικό budget;
Ποιο είναι το μηνιαίο σας διαφημιστικό budget;
Ποια τοποθεσία σας βολεύει;
Ποια τοποθεσία σας βολεύει;
Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και ιδιωτικού απορρήτου της Netstudio και συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από τη Netstudio.