Usability test για το drupal 8 από το Userfeel και τη Νetstudio

Καθώς το Drupal 8 ετοιμάζεται με στόχο να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2013, ένα από τα σημεία τα οποία θέλει η κοινότητα να βελτιωθούν είναι η ευχρηστία της σελίδας εισαγωγής περιεχομένου. Στα πλαίσια των ελέγχων ευχρηστίας που έπρεπε να γίνουν, η netstudio προσέφερε 5 τεστ ευχρηστίας μέσω του UserFeel.com. Drupal 8 Content Creation Page Mockup Αυτό που θέλαμε να δούμε είναι αν το προσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται είναι κατανοητό και φιλικό τόσο σε νέους όσο και σε παλιούς χρήστες. Το UserFeel παρέχει τόσο την τεχνολογία όσο και ένα τεράστιο πάνελ από χιλιάδες δοκιμαστές. Έτσι ήταν εφικτό να βρούμε τους χρήστες που πληρούσαν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του τεστ που ήταν να εισάγουν περιεχόμενο στη σελίδα τους τουλάχιστον μία φορά το μήνα και να χρησιμοποιούν για αυτό το σκοπό κάποιο CMS.

Γιάννης

Γράφει ο Γιάννης

Founder & CEO

Δημοσιεύθηκε την 17.04.2012

Σχόλια
avatar

12/03/2013 - 21:32

Αλέξανδρος Παναγιώτου

Ξεκινώντας θα σας πω το εξής. ΑΝ, και επαναλαμβάνω, ΑΝ δεν δημοσιεύσετε το σχόλιό μου θα έρθω στα γραφεία σας και θα χορέψω harlem shake! Ήτανε μια ωραία μέρα πηγαίνοντας στο γραφείο μου, άνοιξα υπολογιστή, έφτιαξα την καθιερομένη φραπεδιά μου για να ανοίξει το μάτι και ξεκίνησα να κάνω τον καθιερομένο εβδομαδιαίο έλεγχο στις ανταγωνιστικές εταιρίες για να δω τα νέα τους! Ακλουθώντας τους αγαπημένους μας υπερσυνδέσμους που παρουσιαζόντουσαν στον φυλλομετρητή μου, κατέληξα στο www ......lab .gr . Διαβάζοντας λιγάκι δεν πίστευα στα μάτια μου!!!!!!! Οι άνθρωποι μετά από λίγη ώρα κατάλαβα ότι νόμιζαν πως ανακάλυψαν τον τροχό. Εκφράσεις όπως «To ..........lab είναι το μοναδικό agency στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τη βελτιστοποίηση σελίδων από πλευράς χρηστικότητας και εμπειρίας χρήστη. Έχουμε πάθος για το usability και τη δημιουργία εφαρμογών που δουλεύουν.» Σιγά ρε παιδιά! Όταν ο netstudio μίλαγε για usability, ανοίγατε το λεξικό να δείτε τι σημαίνει! Το ότι πίσω από αυτό είναι η μεγαλύτερη (σε ανθρώπινο δυναμικό) εταιρία στην Ελλάδα δε σημαίνει ότι κλέβουμε ό,τι μας αρέσει από τους «μικρότερους» (που ενίοτε είναι και πιο γαμάτοι!) και το πλασάρουμε για δικό μας! Τελειώνω όπως άρχισα. ΑΝ, και επαναλαμβάνω, ΑΝ δεν δημοσιεύσετε το σχόλιό μου, θα έρθω στα γραφεία σας και θα χορέψω harlem shake!

Γιάννης

12/03/2013 - 21:43

Γιάννης

Αλέξανδρε, όπως είδες το δημοσίευσα το σχόλιό σου! Όχι επειδή μας απείλησες ότι θα έρθεις να χορέψεις harlem shake, αλλά επειδή θα ήθελα να ακουστεί η απάντησή μου πάνω στο θέμα: Νομίζω ότι είναι θετικό για όλους μας (κατασκευαστές ιστοσελίδων, πελάτες, χρήστες) να ασχολούνται περισσότεροι με το usability. Και λογικό είναι να προβάλλουν τη νέα τους υπηρεσία. Ίσως δική μας παράλειψη ότι δεν έχουμε προβάλλει εδώ και 4 χρόνια τα δικά μας case studies, που δεν είναι και λίγα. Αυτό όμως μπορεί και να αλλάξει :) Σε περιμένουμε πάντως και για harlem shake!

Σχολιάστε το άρθρο