Ποιοι είμαστε / Το Blog μας

ΤΑ 4 ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ SITE Ή E-SHOP

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 17/10/2015 - ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Δείτε ποια είναι τα πρώτα πρώτα σημεία που κοιτάω ΚΑΘΩΣ μιλάω στο τηλέφωνο με υποψήφιους πελάτες που μου ζητούν να προτείνω βελτιώσεις στο site ή στο e-shop τους.

Κάντε like και share και γράψτε μας στα σχόλια το site σας για να το ελέγξουμε!

Εισάγετε το Email σας για να λάβετε το 2ο Video, με το πώς να κάνετε πιο γρήγορο το site σας:

Αιτώμενοι αυτό το Video αποδέχεστε τους όρους χρήσης και ιδιωτικού απορρήτου της Netstudio και συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από τη Netstudio.

ΣΧΟΛΙΑ

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Επειδή θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες και η επεξήγηση αυτών των 4 σημείων, πώς μπορείτε δηλαδή να τα μετρήσετε και να τα βελτιώσετε πάνω στο site σας ή στο e-shop σας, εισάγετε το email σας στην παραπάνω φόρμα, ώστε να λάβετε ειδοποίηση μόλις δημοσιευθούν αυτά τα video. Αφήστε μας επίσης τα σχόλιά σας και τις ερωτήσεις σας παρακάτω, ώστε να διαμορφώσουμε τα επόμενα video κατάλληλα.

Εικόνα MMR BAR&WINE
MMR BAR&WINE

Please check my website barandwine.gr

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Το barandwine.gr παρ'όλο που έχει ένα πολύ ωραίο γενικό feel and look, όσον αφορά τα 4 σημεία που αναφέρω στο video, παίρνει βελτίωση. Συγκεκριμένα, έχει ένα θέμα branding. Είναι άλλο το domain και άλλη η φίρμα που εμφανίζεται πάνω αριστερά. Θα έκανα πιο ξεκάθαρο το header (βγάζοντας τα social icons από εκεί) και θα δοκίμαζα διαφορετικά taglines. Θα αναφερθώ στα taglines στο επόμενο video που ετοιμάζουμε, όπου θα αναλύουμε περισσότερο αυτά τα 4 σημεία. Όσον αφορά την ταχύτητα του site, επίσης παίρνει αρκετή βελτίωση. Θα ακολουθήσει επίσης video όσον αφορά αυτόν τον τομέα. Υπάρχουν κι αρκετά άλλα μικρά πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν (όπως το font size), αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα αυτού του post.

Εικόνα Δημήτρης
Δημήτρης

Ωραίο video, θα πρόσθετα ένα 5ο σημείο (ίσως παραλλαγή του call to action): LIVE chat widget, για απευθείας επικοινωνία/chat με τον επισκέπτη, π.χ. zopim ή tawk.to (ποιά είναι η γνώμη σου, δουλεύουν στην Ελλάδα?). Έρριξα μια ματιά στο barandwine.gr του φίλου, πιο πάνω. Μου έδωσε μια σχεδιαστική αίσθηση της περασμένης δεκαετίας: fonts, χρώματα, effects. Του λείπει η "γοητεία του μοντέρνου", πράγμα που σίγουρα στοιχίζει σε πωλήσεις.

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Το εικαστικό, Δημήτρη, όντως παίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα που φέρνει ένα site, δεν το συμπεριλαμβάνω στα πιο σημαντικά σημεία όμως, γιατί έχει υψηλό κόστος να υλοποιηθεί και στις εποχές που ζούμε πρέπει να φέρνουμε πρώτα τις εύκολες, γρήγορες και μεγάλες νίκες πριν προχωρήσουμε σε επενδύσεις τύπου αλλαγής εικαστικού. Όσον αφορά το live chat, εξαρτάται από το αντικείμενο για το αν χρειάζεται, αλλά γενικά, ναι κάθε τρόπος που κάνει ευκολότερη την επικοινωνία, βοηθάει.

Εικόνα Δημήτρης
Δημήτρης

Ευχαριστώ για την απάντηση, Γιάννη. Αν έχεις χρόνο, ρίξε μια ματιά και στο: HellaniaTrade.com Είναι site προώθησης Εξαγωγών (κύρια γλώσσα τα αγγλικά, οι ελληνικές σελίδες θα περιοριστούν μετά το launch date) Είναι DIY κατασκευή (σε γνωστή πλατφόρμα) εξ'ου και το θέμα καθυστέρησης στο φόρτωμα (σημ. ΔΕΝ έχει γίνει ακόμα SEO) Ήθελα την άποψή σου σε 2 πράγματα: (1) μήπως είναι "παραφορτωμένο" με gadgets και "καλούδια"? (2) τα call to actions είναι επαρκώς τοποθετημένα? Ευχαριστώ πολύ.

Εικόνα Alexandros petrou
Alexandros petrou

Πολυ ενδιαφέρον

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Δημήτρη, το site σου είναι ο ορισμός του μη σαφούς site! Ξεκίνα αφαιρώντας το 80% (ογδόντα) του περιεχομένου της 1ης σελίδας!

Εικόνα Τσούκαλης Αριστοτελης
Τσούκαλης Αριστ...

Καλησπέρα Γιάννη , παρά πολυ ωραίο το βίντεο και εύκολο στην κατανόηση του. Θέλω να σπαταλησης λιγο απο τον χρόνο σου για δεις το ηλεκτρονικό κατάστημα μου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. pamesupermarket.gr

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Αριστοτέλη, είσαι σε καλό δρόμο. Μερικές παρατηρήσεις προς βελτίωση: 1. Θα έκανα πιο συγκεκριμένο το "κάντε τα ψώνια σας εύκολα και γρήγορα". Έτσι όπως είναι, είναι κοινότυπο. Πες π.χ. "3.000 προϊόντα, παραδίδονται 7 μέρες την εβδομάδα εντός 24 ωρών". 2. Η αρχική σελίδα φορτώνει 5 Mb. Περιόρισέ το. Το Google σου δίνει πολύ μικρή βαθμολογία όσον αφορά την ταχύτητα αυτή τη στιγμή, και είναι λογικό. Στα επόμενα video θα αναφερθώ πιο αναλυτικά στο θέμα της ταχύτητας και του tagline. Το checkout σου μου άρεσε πολύ!

Εικόνα Δημήτρης
Δημήτρης

Γιάννη, thanks για το σχόλιο επί του site. Έβαλα τίτλο στο header και κάποια gadgets θα φύγουν μέχρι το launch date (23/10). Το blog της 1ης σελίδας θα το αφήσω. Πρόλαβες να δεις τα calls to action που σου είχα γράψει (μήπως είναι πολλά) ειδικά στις μέσα σελίδες? THANKS a lot !

Εικόνα Pavlos Rizos
Pavlos Rizos

Πολύ κατατοπιστικό βίντεο. Συμφωνώ γενικά με την αρχή οτι τα σημαντικότερα πράγματα είναι τα πιο απλά, και στην περίπτωση του website optimization αυτί ισχύει ακριβώς.

Εικόνα Κων/νος
Κων/νος

Πολύ ωραίο και κατατοπιστικό βίντεο. Εκτός από τεχνικές seo σε κάνει να σκεφτείς αν τελικά είναι στημένο σωστά ένα site... στην πράξη! Θα ήθελα τα σχόλια σου Γιάννη για το site μου: trop.gr & προτάσεις βελτιώσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Κων/νε, με μια πρώτη ματιά, το trop.gr τα πάει αρκετά καλά σε όλα τα σημεία. Μερικές παρατηρήσεις: 1. Ο server καθυστερεί 2 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει να στέλνει την html. Σε επόμενο video θα αναφερθώ σε αυτό το συχνό φαινόμενο, πού οφείλεται και τι κάνουμε για να το διορθώσουμε. 2. To "αξεσουάρ για VW και όχι μόνο" που είναι το tagline σου θα λειτουργούσε καλύτερα δίπλα στο λογότυπο, παρά στο slideshow. Ελπίζω να βοηθούν αυτά. Αν έχεις απορίες, στη διάθεσή σου.

Εικόνα Αριστοτελης Τσουκαλης
Αριστοτελης Τσο...

Ευχαριστώ Γιάννη για τα καλα σου σχόλια !!! Περιμένω το νέο σου post!!!

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Αριστοτέλη, γράψου στην παραπάνω φόρμα για να λάβεις τα επόμενα video.

Εικόνα ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΑ

Πολύ κατατοπιστικό το βίντεο! Ευχαριστούμε πολύ! Θα ήθελα κι εγώ κάποια σχόλια για το marvie.gr Ευχαριστω!

Εικόνα Θανος
Θανος

Γιάννη καλημέρα κ συγχαρητήρια για το τόσο επεξηγηματικό video! Ρίξε μία ματιά κ στο δικό μου site. Παρέχω υπηρεσίες εκπαίδευσής σε ψυχολόγους. Υπάρχουν λάθη? cbt-onlineprofessional.com Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εικόνα ΣΕΡΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΖΑΝΝΕΣ
ΣΕΡΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΖΑΝΝΕΣ

Καλημέρα. Πολύ καλό το βίντεο. Σε παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σου για το site μου. enploboutiquesuites.com Ευχαριστώ

Εικόνα xristos
xristos

Πολύ κατατοπιστικό το video και πάρα πολύ χρήσιμες οι συμβουλές. Δείχνεις ότι το "κατέχεις" το πράγμα πολύ καλά. Εάν έχεις χρόνο πές μου την άποψή σου για το dealsAndDEALS.eu. Καλημέρα

Εικόνα Παρασκευάς Σαβούρης
Παρασκευάς Σαβούρης

Γιάννη καλημέρα,
Πολύ ωραίο το video, αναμένω και τη συνέχεια.

Παρασκευάς

Εικόνα Κων/νος
Κων/νος

Γιάννη ευχαριστώ για το σχολιασμό και το χρόνο που διέθεσες.
Περιμένω να δω τα επόμενα βίντεο με ανυπομονησία.

Εικόνα Γιάννης
Γιάννης

Γιάννη πολύ ενδιαφέρον το video σου. Θα σε παρακαλούσα αν μπορούσες να κοιτάξεις και το δικό μου site που είναι το mykonos-santorini.uk και να μου πεις τα σχόλια σου. Ευχαριστώ πολύ.

Εικόνα Antonia
Antonia

Καταπληκτικό το video! Πειτε και σε μας την γνωμη σας για το stampamania.gr ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εικόνα Γιάννης
Γιάννης

Γιάννη πολύ ενδιαφέρον το video, σε παρακαλώ όταν μπορέσεις περιμένω τα σχόλια σου από το site μου που είναι mykonos-santorini.uk Σε ευχαριστώ πολύ.

Εικόνα Κωστάκη
Κωστάκη

Πολύ ωραίο το video
Συγχαρητήρια!!!

Εικόνα Bill Ch;atzi
Bill Ch;atzi

Πολύ ωραίο και κατανοητό videάκι. Πιστεύω πώς το χρόνο φόρτωσης και τον τίτλο τον έχω πετύχει onpc.gr Ευχαριστώ.

Εικόνα Δημήτρης
Δημήτρης

Πολύ χρήσιμο και κατανοητό video. Ευχαριστούμε Γιάννη!

Εικόνα Dimitrios
Dimitrios

Η μεγαλυτερη δυσκολια μου ειναι στη διαχειρηση των δεδομενων...συμφωνω για οτο λετε. athenspharmacy.com

Εικόνα A.K
A.K

Θα διαφωνήσω λίγο με το πρώτο γιατί υπάρχουν αρκετές σελίδες που "χτυπάνε κόκκινο, δηλαδή είναι αργές" αλλά είναι Νο1. Πιστεύω πως τα άλλα 3 είναι αυτά που παίζουν σημαντικό ρόλο... γιατί... τι φορτώσει σε 700ms, τι σε 1.05s, το ίδιο θα μου/μας κάνει. Αν το περιεχόμενο είναι δυνατό-ελκυστικό και έχεις δυνατά CTA, πραγματικά ο χρόνος είναι το λιγότερο...

Εικόνα ntsagkas
ntsagkas

Συμφωνώ απόλυτα με τα σημεία του Γιάννη. Θα πρέπει όμως να αποδοθεί τεράστια σημασία και στο σχόλιο του Dimitrios, ότι δηλαδή εξαιρετικά σημαντικό είναι το πόσο εύκολα μπορεί να διαχειρίζεται τα δεδομένα/προϊόντα του κάτοχος του eshop. Σε ένα eshop με πολύ λίγα προϊόντα ίσως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Όμως συχνά υπάρχει η ανάγκη διαχείρισης μεγάλου πλήθους προϊόντων με διαφορετικά εναλλακτικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν ή όχι την τιμολόγηση. Ο υπολογισμός του κόστους μεταφοράς είναι επίσης πολύ σημαντικός, όπως και η δυνατότητα B2B τιμολογιακής πολιτικής (καθώς πολλά eshops πλέον απευθύνονται σε επαγγελματίες και όχι στον τελικό πελάτη)

Εικόνα Chris
Chris

Πολυ ωραίο video, Γιάννη. Αν έχεις χρόνο, ρίξε μια μάτια σε παρακαλώ στο profitsignals.net. Παρόλο που δίνουμε 1 μήνα δωρεάν κανείς δεν τον εχει μέχρι στιγμής αιτηθεί...

Εικόνα Ανώνυμος
Ανώνυμος

Κύριε Καράμπελα πολύ κατατοπιστικό το βίντεο σας! Θα ήθελα κι εγώ να σπαταλήσετε λιγο απο τον χρόνο σας και να κάνετε κάποια σχόλια για το pyli-apokalypseis.com. Ευχαριστω!

Εικόνα ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟ...

Καλησπέρα σας. Είδα το βίντεο με τις προτάσεις σας και μου φάνηκαν πολύ κατατοπιστικές. Θα μπορούσατε να δείτε το site μας και να μου προτείνετε κάποιες αλλαγές όπως θα το δείτε με το δικό σας επαγγελματικό μάτι. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για το ενδιαφέρων σας. Το site είναι : kampano.gr

Εικόνα Σπύρος
Σπύρος

Καλησπέρα!!! Σίγουρα το video σας ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικό και έθεσε προβληματισμούς και κίνητρα βελτίωσης της ιστοσελίδας μας spicy-kinky.gr, την οποία θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επισκεφθείτε και να μας πείτε τη γνώμη σας. Ευχαριστούμε πολύ!!!

Εικόνα ΖΩΗ
ΖΩΗ

Γιάννη, καλησπέρα. Αν μπορείς ρίξε και μια μάτι στο site μου. Www.lavie-cosmetics.com. Με ενδιαφέρει πολύ ή άποψη σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Κατ'αρχήν ζητώ συγνώμη για τις καθυστερημένες απαντήσεις, αλλά αυτό που έγινε σήμερα με αυτό το post δεν το έχουμε ξανααντιμετωπίσει. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους μέσα στην ημέρα.

Ελπίζω να μην ξεχάσω κάποιον. Αν κάτι μου διαφύγει, παρακαλώ, ξανααφήστε σχόλιο. Οπωσδήποτε, γραφτείτε να λάβετε τα επόμενα video, στα οποία θα σας δείξω πώς και μόνοι σας να κάνετε τις σωστές αναλύσεις.

Εικόνα Αίας
Αίας

Άψογο το βίντεο, και με πόνεσε πολύ: Η σελίδα μας onco-hyperthermia.gr καθυστερεί απίστευτα, και σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί.
Και είναι χρυσοπληρωμένη...
Η άλλη, yperthermia.eu, τα πάει πολύ καλλίτερα, κι ας είναι ερασιτεχνικής κατασκευής.

Εικόνα Nikos P
Nikos P

Καλησπέρα σας,
πολύ καλό το video, κατατοπιστικό, όπως και όλες σας οι δουλειές!
Αν θέλετε τσεκάρετε μια από τις τελευταίες μου δουλειές, σε Drupal μάλιστα, που είναι και η ειδικότητά σας!
Σας ευχαριστώ!
priveclubtaxi.com

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Καλησπέρα σε όλους!

Ακολουθούν συνοπτικά σχόλια. Καθώς τα αιτήματα ήταν πολλά, έχω περιοριστεί στις πρώτες σκέψεις που μου έρχονταν καθώς περιηγούμουν στα site. Φυσικά με πιο ενδελεχή έλεγχο μπορούν να αποκαλυφθούν πολλά σημεία που μπορούν να διορθωθούν. Ξεκινάμε λοιπόν:

Μαρία, το marvie, είναι πολύ όμορφο, ξεκάθαρο και σχετικά γρήγορο, παρόλο που η αρχική σελίδα φορτώνει 3,6 Μb δεδομένων. Αυτό θα μπορούσε να μειωθεί. Στο checkout δεν προχώρησα πέρα από την εγγραφή/σύνδεση. Θα σου πρότεινα να προσθέσεις τη δυνατότητα αγοράς χωρίς εγγραφή. Το tagline "handmade clothing" θα το ήθελα με λίγο μεγαλύτερη γραμματοσειρά και ίσως πιο συγκεκριμένο. Αφού έχεις μόνο παιδικά ρούχα από ό,τι βλέπω, ίσως να το έκανες handmade kids clothing. Τέλος, στο About έχεις μια πολύ ωραία ιστορία που θα ήθελα να τη δω να προβάλεται στην αρχική σελίδα με κάποιο έξυπνο τρόπο. Π.χ. με φωτογραφία σου και αναδυόμενο κείμενο με το about, ή ακόμα και με ένα video σου.

Θάνο, στο cbt-onlineprofessional.com, το tagline "Academy of Cognitive Behavioral Therapy" μου είναι εντελώς ακαταλαβίστικο. Ίσως στο κοινό σου να "μιλάει", αλλά σκέψου μήπως το κάνεις πιο ξεκάθαρο και κατανοητό. Θυμήσου, πρέπει ο επισκέπτης να καταλαβαίνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα τι προσφέρεις. Επίσης, θα πρότεινα να μειώσεις τα κουμπιά του οριζόντιου κεντρικού μενού και να κρατήσεις εκεί τις βασικές ενότητες. Μετακίνησε τις υπόλοιπες σελίδες σε εσωτερικά μενού. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να πλοηγηθεί ο επισκέπτης όταν πρωτομπαίνει στη σελίδα. Τέλος, δεν βρήκα δυνατά και ξεκάθαρα calls to action... άρα μάλλον έχεις αρκετή δουλειά να κάνεις...

Σέργιο, το enploboutiquesuites.com κατ'αρχήν είναι ΠΟΛΥ βαρύ! 5Mb η αρχική σελίδα! 2ο και σημαντικό, δεν είναι ξεκάθαρο πού είναι οι σουίτες. Έπρεπε να ψάξω για να δω ότι είναι στην Οία. Ξεκίνα με αυτά τα 2 και είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα δεις μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα που παίρνεις από τη σελίδα σου.

Χρήστο, το e.dealsAndDEALS.eu είναι πολύ φορτωμένο και το design του δεν σε κρατάει. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα... ριζικό redesign...

Γιάννη, το mykonos-santorini.uk και είναι βαρύ (2,6Mb) και αργεί ο server να ξεκινήσει να στέλνει τη σελίδα. Επίσης, το λογότυπο δεν μου εξηγεί τι ακριβώς κάνεις. Ένα tagline θα έκανε διαφορά άμεσα.

Αντωνία, το stampamania.gr τα πάει καλά στα βασικά. Νομίζω η μεγαλύτερη έλλειψη είναι το design του site, το οποίο παίρνει πολλή βελτίωση...

Bill, στο onpc.gr θα έβαζα τη φόρμα επικοινωνίας κατ'ευθείαν στην αρχική σελίδα. Στο αντικείμενό σου, η ευκολία επικοινωνίας νομίζω είναι το πιο σημαντικό. Το τηλέφωνό σου είναι πολύ καλό που το έχεις στο header. Θα σκεφτόμουν μήπως έκανα ΠΟΛΥ πιο ελαφριά τη σελίδα. Σκέτη "landing page". (Περί landing page θα μιλήσουμε σε επόμενα video)

Δημήτρη και ntsagka, όταν ένα e-shop έχει χιλιάδες προϊόντα και πολλές παραγγελίες ημερησίως είναι απαραίτητο να διασυνδεθεί με σύστημα ERP. Δεν το κάνει παιχνίδι, αλλά λίγο ευκολότερο και πιο αυτοματοποιημένο.

Α.Κ., Αν η σελίδα σου φορτώνει σε 1.05, προφανώς το να την κάνεις να φορτώνει σε .7 δεν είναι προτεραιότητα. Αλλά, αν φορτώνει σε 5 ή 10 δευτερόλεπτα, είναι.

Chris, στο profisignals.net ζητάς να πάρει ο επισκέπτης δωρεάν 1 μήνα, από κάτι που σε μένα τουλάχιστον δεν είναι κατανοητό τι προσφέρει. Ίσως χρειάζεται να δώσεις δωρεάν tutorials και συμβουλές και να εκπαιδεύσεις τον υποψήφιο πριν του προσφέρεις την δωρεάν δοκιμή.

Ανώνυμε, το pyli-apokalypseis.com αργεί να φορτώσει ΠΟΛΥ! Επίσης, πιστεύω ότι ένα καλό και στοχευμένο tagline θα έκανε διαφορά. Στα επόμενα video θα μιλήσω ακριβώς για αυτό.

Βασίλη, το kampano.gr είναι οκ! Γρήγορο, ξεκάθαρο, με το κουμπί "Επικοινωνία" στο σωστό σημείο. Παρ'όλο που παίρνει βελτιώσεις στα σημεία (όπως όλα τα site), θα ξεκινούσα να το διαφημίζω άνετα για να φέρω επισκέπτες και υποψήφιους πελάτες.

Σπύρο, το spicy-kinky.gr νομίζω χρειάζεται ένα καλύτερο design, αλλά πέρα από αυτό, νομίζω θα βοηθήσει πολύ αν το κάνεις πιο ελαφρύ (φορτώνει 2,3 Mb στην αρχική σελίδα) και έβαζες ένα δυνατό tagline που να δείχνει σε τι ξεχωρίζεις.

Ζωή, στο lavie-cosmetics.com, στην αρχή νόμιζα ότι πουλάς γλυκά. Ένα tagline που να περιγράφει τι κάνεις στο πάνω μέρος (πριν χρειαστεί να σκρολάρω προς τα κάτω) θα βοηθούσε. Κατά τα άλλα, το βλέπω όμορφο, γρήγορο και με σχετικά εύκολο checkout.

Αία, το onco-hyperthermia.gr καθυστερεί, γιατί φορτώνει 3Mb δεδομένων στην αρχική σελίδα. Γενικά καταλαβαίνω τι κάνεις, αν και θα μπορούσε ίσως να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο. Το design όμως πάσχει. Δεν δείχνει επαγγελματικά φτιαγμένο, κάτι που ίσως σου κοστίζει σε αξιοπιστία και κύρος. Το yperthermia.eu όντως φορτώνει πιο γρήγορα (1,4 mb), τα πάει καλύτερα από εμφάνιση, αλλά και πάλι, έχει πολλά στοιχεία που αφαιρούν από το κύρος του. Φαίνεται ότι δεν έχει φτιαχτεί επαγγελματικά. Π.χ. έχει τεράστιο λογότυπο, χωρίς απόσταση από το περιθώριο της σελίδας, υπερσυμπιεσμένα γραφικά που φαίνεται ότι είναι σαν σκαναρισμένα φυλλάδια, ακατάστατη τυπογραφία, link προς τον designer του έτοιμου template κτλ.

Νίκο, το priveclubtaxi.com φορτώνει αρκετά γρήγορα (698ms FTTB). Βάλε boost και θα γλιτώσεις 500ms. Όσον αφορά την εικόνα που αποδίδει, μου φαίνεται πολύ φορτωμένο το header. Ίσως φταίει το background που σε μπερδεύει χωρίς νομίζω να προσθέτει κάτι. Δοκίμασε να το αφαιρέσεις. Επίσης, παίρνει αρκετή βελτίωση η τυπογραφία. Keep going!

Εικόνα dimitris d
dimitris d

Φίλε απο το hellaniatrade, στο site σου ξεκινάει μια "τύπισα" με text-to-speech και μιλάει... Παρακαλώ προς όλους.. ΜΗΝ κάνετε τέτοια πράγματα.. μη βάζετε ήχους/μουσικές και ομιλίες να ξεκινάνε να παίζουν χωρίς να το ζητήσει ο χρήστης.

Εικόνα Μιχάλης
Μιχάλης

Καλησπέρα Γιάννη και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε στην NetStudio. Αν θέλεις σχολίασε το tictac.gr

Εικόνα Χρυσάνθη Ρέτσου
Χρυσάνθη Ρέτσου

Γεια σας και από μένα!
Το βίντεο ήταν όντως πολύ καλό. Είμαι γραφίστρια και πραγματικά το είδα με μεγάλο ενδιαφέρον. Ασχολούμαι και με τα τρόφιμα. Το site μου είναι το greatfood.gr

Μόλις το ανεβάσαμε το Σάββατο μετά από γερό ρετούς.

Θα ήθελα μια γνώμη.

Ευχαριστώ πολύ,
Χρ

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Μιχάλη, το tic tac είναι ο ορισμός του σωστού site! Φορτώνει σφαίρα, ξεκάθαρο μήνυμα και τι βρίσκεις σε αυτό (USP), Calls to Action στα σωστά σημεία. Και είναι και σε Drupal :)

Keep Going, φίλε!

Χρυσάνθη, επίσης το greatfood έχει επαγγελματικό design κι αυτό φαίνεται πριν καλά καλά φορτώσει η σελίδα. Η ταχύτητά του όμως μπορεί να βελτιωθεί. Και το βάρος του είναι μεγάλο (3,7Μb η αρχική σελίδα) και ο server χρειάζεται 1 δευτερόλεπτο για να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ να στέλνει την html. Όσον αφορά το checkout, επίσης, μπορεί να γίνει πιο απλό και γρήγορο, αφαιρώντας ειδικά την απαίτηση εγγραφής. Τέλος, θα έβαζα το tagline σας "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ | ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ | ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ" κάπου στο header. Βέβαια, εκεί πρέπει να πάρετε κάποιες αποφάσεις με το τι θα κάνετε με το search. Ίσως μείνει μόνο ο μεγεθυντικός φακός και να κάνει expand on hover.

 

Εικόνα Αργύρης
Αργύρης

Γιάννη καλημέρα,
ευχαριστούμε πολύ για το κατατοπιστικό βίντεο αλλά και για τα υπόλοιπα κείμενα στο blog. Αν έχεις λίγο χρόνο θα ήθελα την γνώμη σου για το polychromo.gr

συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που κάνετε!

Εικόνα Απικιάν Ζαννώ
Απικιάν Ζαννώ

αν κ αυτά που λέτε τα θεωρώ αρκετά απλά παιδικά βήματα θα μ ενδιέφερε ν ακούσω την άποψη σας... packmarkt.com

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Αργύρη, το polychromo.gr μόνο στα σημεία θα έβλεπα ότι μπορεί να βελτιωθεί. Έχει ένα ωραίο design, φορτώνει γρήγορα, είναι ξεκάθαρο στο τι κάνει και το checkout του είναι πολύ εύκολο. Με εργαλεία όπως το userfeel.com ή με πιο ενδελεχείς αναλύσεις, σίγουρα μπορείς να βρεις πολλά σημεία προς βελτίωση, αλλά όσον αφορά το πνεύμα αυτού του άρθρου, το βλέπω οκ!

Ζαννώ, όντως μιλάμε για τα απολύτως βασικά σε αυτό το άρθρο, όμως αυτά ακριβώς είναι που γίνονται τις πιο πολλές φορές λάθος. Το packmarkt.com είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα. Μου κάνει 12 δευτερόλεπτα να φορτώσει (στέλνει 3,6 Mb). Όσον αφορά το τι κάνει, είναι αρκετά ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Επίσης το checkout είναι οκ. Επικεντρώσου στο θέμα της ταχύτητας.

Εικόνα Bill Chatzi
Bill Chatzi

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές και το χρόνο σου.

Εικόνα Αργύρης
Αργύρης

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! θα περιμένω και τα επόμενα βίντεο.
Ελπίζω στο μέλλον να μπορούμε να μιλάμε και συχνότερα!

Εικόνα Margarita
Margarita

Πολύ εύστοχες οι οδηγίες σας.
Πώς μπορώ να βελτιώσω το χρόνο φορτώματος - αν διαπιστώσω ότι αυτός είναι μεγάλος;

Ευχαριστώ

Εικόνα Θάνος
Θάνος

Πολύ ενδιαφέρουσες οι υποδείξεις σας.
Θα μπορούσα να έχω μια γνώμη για τα vassilenas.gr και best-offers.gr ?

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Μαργαρίτα, αυτό θα είναι το θέμα του video που ετοιμάζουμε. Γράψου παραπάνω για να το λάβεις.

Θάνο, και τα 2 site είναι γρήγορα και ξεκάθαρα, αλλά το design τους είναι παλιομοδίτικο και νομίζω αυτό σου κοστίζει.

Εικόνα panagiota
panagiota

Καλησπέρα σας,
πολύ ξεκάθαρη κι επεξηγηματική παρουσίαση.
Αν έχετε χρόνο να δείτε το site μας successisimple.gr
Γνωρίζω ότι έχει κενά σε σχέση με ότι προαναφέρατε στο βίντεό σας και θα ήθελα να το δούμε μαζί έτσι ώστε να το διορθώσουμε γιατί το team μάλλον δεν μπορεί να το τακτοποιήσει ικανοποιητικά. Αν θέλετε στείλτε μου την απάντηση σας και στο email ώστε να επικοινωνήσουμε.

Εικόνα Παναγιώτης Μποσμής
Παναγιώτης Μποσμής

παρακαλώ ελέγξτε το dormadoors.gr. ευχαριστώ.

Εικόνα Καραγιάννης Δημήτριος
Καραγιάννης Δημ...

Καλησπέρα σας,θα μπορούσατε σας παρακαλώ να ρίχνατε μια ματιά και στο δικό μας eshop?Θα μας είναι πολύτιμη η γνώμη σας.Ευχαριστώ!
nafuu.gr

Εικόνα Παναγιώτα
Παναγιώτα

Πολύ βοηθητικό το video! Ευχαριστούμε για τα tips!
Μπορείτε να μου πείτε μια γνώμη για το SassyGal.gr ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εικόνα Χρυσάνθη Ζ.
Χρυσάνθη Ζ.

Καλησπέρα.
Πολύ ενδιαφέρον το βίντεο. Έχουμε φτιάξει και εμείς το visitikaria.gr σε Drupal 7.
Αν έχεις λίγο χρόνο, κοίταξέ το σε παρακαλώ. Αναμένω και τα επόμενα βίντεο!
Ευχαριστώ πολύ.

Εικόνα Eleni M
Eleni M

Καλημέρα σας! πολύ ενδιαφέρον το βίντεο σας..επειδή είμαστε σε διαδικασία αναμόρφωσης της σελίδας μας θα μπορούσατε να μας πείτε τη γνώμη σας? elora-watches.gr

Εικόνα βελισσαριδης Γιαννης
βελισσαριδης Γιαννης

ολακληρωσα πριν χρονια το site velissaridis.com
μου πηρε 3 χρονια να το φτιαξω και μου κοστισε παρα πολλα λεφτα.οι αναγκες ομως της εποχης που ζουμε χρηζουν στο να κανω νεο site.μπορεις να μου πεις η γνωμη σου?
ευχαριστω πολυ.

Εικόνα ηλιας
ηλιας

Γιάννη καλημέρα πολύ όμορφο το βιντεάκι και κατατοπιστικό, Συνεχίστε έτσι γιατί είστε οτι πιο επαγγελματικό υπάρχει στον χώρο. Θα ήθελα να ρίξεις μια ματιά στο pharmakeio-online.gr και αν δε σπαταλώ το χρόνο σου να μου πεις μέσες-άκρες αν θα βγω κερδισμένος αν κάνω SEO Σε ευχαριστώ

Εικόνα xristos
xristos

Καλημέρα. Ευχαριστούμε πολύ για τις κατευθύνσεις. Αν μπορέσεις να ρίξεις μια ματιά στο dealsanddeals.eu, θα σας ήμουν ευγνώμων!

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Η ανταπόκρισή σας είναι ΠΟΛΥ παραπάνω από όσο περίμενα και σας ευχαριστώ. Στην κυριολεξία δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε τα email σας και τα σχόλιά σας. Συγχρόνως, ετοιμάζουμε τα επόμενα video που θα απαντούν πολλές απορίες που λαμβάνουμε. Γραφτείτε στην φόρμα κάτω από το video για να τα λάβετε.

Ακολουθούν συνοπτικά τα σχόλιά μου στα site που μας ζητήσατε να σχολιάσουμε:

Παναγιώτα, το successisimple.gr, ενώ έχει ξεκάθαρο tagline (θα το ήθελα μόνο λίγο μεγαλύτερο), δεν μου δίνει στην αρχική σελίδα κάτι παραπάνω για να με κινητοποιήσει να προχωρήσω παραμέσα. Θα πρόσθετα 3-4 features/benefits της υπηρεσίας σου στην αρχική σελίδα. Νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό θέμα που έχει αυτή τη στιγμή το site σου.

Παναγιώτη, το dormadoors.gr, νομίζω καλύπτει με ικανοποιητικό τρόπο τα 4 τέσσερα σημεία του video. Θα μεγάλωνα μόνο τα calls to action και θα τα έβαζα link προς τη σελίδα της επικοινωνίας. Επίσης, θα έκανα ένα ρετουσάρισμα του design, καθώς δείχνει όχι και τόσο επαγγελματικό.

Δημήτρης, στο nafuu.gr, αντί να "πουλάς" με τόσο τεράστια γράμματα τα μικρά μεταφορικά, θα έγραφα εκεί το γιατί κάποιος να σε προτιμήσει, τι θα κερδίσει αν συνεχίσει να σερφάρει στο site σου.

Παναγιώτα, το SassyGal.gr μου αρέσει πολύ, αλλά κάνε πιο εύκολο το checkout, κατ'αρχήν αφαιρώντας την απαίτηση για εγγραφή!

Χρυσάνθη, στο visitikaria.gr θα ήθελα ένα πιο συγκεκριμένο tagline. Το "travel in life, travel in time", δεν μου περνάει κάποιο μήνυμα που να με κρατάει στο site. Θα ήθελα να δω αμέσως το γιατί να περιηγηθώ στο site σου, το οποίο κατά τα άλλα φαίνεται πολύ επαγγελματικά φτιαγμένο και προσεγμένο.

Ελένη, το elora-watches.gr ενώ τα πάει καλά στα 4 βασικά, χάνει στο design. Φαίνεται ερασιτεχνική κατασκευή και σε περίπτωση που θες να περάσεις κύρος και επαγγελματικό προφίλ, δεν σε βοηθάει.

Γιάννη, το velissaridis.com είναι full flash, που σημαίνει ότι πρέπει... να το ξαναφτιάξεις... έτσι όπως είναι, δεν παίζει σε iphone/ipad, δεν εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης και δεν μπορείς να το προωθήσεις με στοχευμένες διαφημίσεις που θα φέρνουν τους επισκέπτες στις κατάλληλες εσωτερικές σελίδες. Όπως θα δεις και στο Visibility (https://visibility.gr/report/velissaridis.com), είναι εξαφανισμένο από το Google!

Ηλία, το pharmakeio-online.gr είναι super! Μόνο ο χρόνος απόκρισης του server είναι αργός (1 sec). Ιδανικά, αυτό θα ήθελα να το πάω στα 100ms.

Χρήστο, στο dealsanddeals.eu θα ήθελα ένα πιο επαγγελματικό design που θα δείχνει ότι αυτό που κάνεις το κάνεις σοβαρά και επαγγελματικά. Κακά τα ψέμματα, ο κόσμος μας κρίνει από το περιτύλιγμα. Επίσης, θα ήθελα μερικά παραδείγματα του τι αγοραπωλησίες αναλαμβάνεις, ώστε να δω αν αξίζει να κάτσω περισσότερο στο site σου ή όχι.

Εικόνα Νικόλας
Νικόλας

Καλησπέρα . Πολύτιμα όσα λέτε, ευχαριστούμε πολύ. Θέλει μια αναβάθμιση κ το δικό μας site.. Πώς βλέπετε το printagain.gr ?

Εικόνα Γιάννης
Γιάννης

Καλημέρα,
Μετά το video με βάλατε σε σκέψεις στο να ρωτήσω και εγώ την γνώμη σας για την ιστοσελίδα

steelhouselesvos.com

Γιάννης Αφαλωνιάτης

Εικόνα savvas chatzis
savvas chatzis

Καλησπέρα Γιάννη

θα μπορούσες να μου πεις την γνώμη σου για το site μου autorhodes.com??

Ευχαριστώ

Εικόνα panos baltasis
panos baltasis

Καλησπέρα. Θα ήθελα το σχόλιο σας για το site μου axiospito.gr. Ευχαριστώ πολύ.

Εικόνα Αθανάσιος Παπαθεοδώρου
Αθανάσιος Παπαθ...

Κατατοπιστικό το βιντεο..
Θα ήθελα να δω και τα επόμενα

Ευχαριστώ

Εικόνα teo
teo

Καλημερα και συγχαρητηρια για την δουλεια σας..
Το δικο μας site einai το all-in-stock.com

Οποιαδηποτε γνωμη σας δεκτη.

Εικόνα Χρήστος Γεωργίου
Χρήστος Γεωργίου

καλημερα σας! Το βίντεο σας ειναι ιδιαιτερα βοηθητικό και οφείλουμε να σας πούμε ενα μεγάλο μπράβο για τις συμβουλές που προσφέρετε! Ειδικα στους δύσκολους καιρούς που ζουμε (οπως γράφεται και εσείς σε ενα απο τα σχόλια σας) ειναι σημαντικό που δίνεται μια κατεύθυνση χωρις να χρειαστει πληρωμή. Και παλι μπράβο σας! Θα ηταν μεγαλη μου χαρα αν μπορούσατε να δειτε και το δικό μου e shop το οποίο ειναι natural-cosmetics.gr
Σας ευχαριστω εκ των προτέρων και θα χαρώ να δω τα σχόλια σας

Εικόνα Σέμπος Βασίλης
Σέμπος Βασίλης

Πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα αναφέρονται στο βίντεο σου .Θέλω να ρίξεις μια ματιά και σε ένα από τα site μου oramapaideias.gr γιατί ίσως χρειαστώ τη βοήθεια σας

Εικόνα Βίκυ Φαρδογιάννη
Βίκυ Φαρδογιάννη

Ευχαριστώ για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες! Ανυπομονώ για τα επόμενα βίντεο.... Θα ήμουν ευγνώμων αν ρίχνατε την έμπειρη ματιά σας και στο δικό μου site thilasmos.com. Οποιαδήποτε συμβουλή θα είναι παραπάνω από δεκτή! Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Εικόνα MΑΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΥ
MΑΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΥ

Πολύ ενδιαφέρον το video σας για τα χαρακτηριστικά λάθη των site! Σας παρακαλώ πολύ θα ήθελα να ρίξετε μία ματιά και στο δικό μας site: avrahotelthessaloniki.gr, που ενώ έχει call to action, υπάρχουν πελάτες που κλείνουν δωμάτιο από το Booking.com, αντί του δικού μας σιτε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και τις παρατηρήσεις σας!

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου, αλλά στην κυριολεξία, δεν σας προλαβαίνω! Τα μηνύματα που λαμβάνουμε τις τελευταίες ημέρες, λόγω αυτού του video είναι πολύ περισσότερα από όσα περιμέναμε, και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα site...

Νικόλα, στο printagain.gr το πρόβλημα που βλέπω με 1η ματιά είναι το πηγμένο header. Ελάφρωσέ το, ώστε να γίνει πιο ξεκάθαρο για τον νέο επισκέπτη τι κάνεις. Το background που έχεις επίσης δυσκολεύει τον νέο επισκέπτη να αντιληφθεί γρήγορα το τι κάνεις.

Γιάννη, στο steelhouselesvos φορτώνεις 7,2mb στην αρχική σελίδα!!! Αυτό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο το τι κάνεις. Αντί να λες "καλώς ήρθατε", βάλε εκεί το tagline σου. Και βγάλε το ρολόι! Κανείς δεν θα μπει στη σελίδα σου για να δει τι ώρα είναι!

Γιάννη, στο autorhodes.com αντί του "More than just a car" που απλά με κάνει να αναρωτιέμαι, βάλε γιατί να σε προτιμήσω. Με στοιχεία. Αν είναι δυνατόν και με νούμερα. Π.χ. "45 αυτοκίνητα στη Ρόδο έτοιμα προς ενοικίαση". Και εγκατέστησε το boost. Μιας και το site σου είναι σε Drupal, θα κάνει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα. Επίσης διαφορά θα κάνει αν αναβαθμίσεις από PHP 5.4.39 που είσαι τώρα στην τελευταία έκδοση της PHP. Και αφού το κάνεις, κρύψε την έκδοση, γιατί είναι τρύπα ασφαλείας να την έχεις σε δημόσια θέα.

Πάνο, στο axiospito.gr φορτώνεις 4 Mb δεδομένων στην αρχική σελίδα! Μείωσέ το, αν είναι δυνατόν σε κάτω από 1. Οι σελίδες των προϊόντων φαίνονται σπασμένες. Και δεν υπάρχει κανένα call to action!

Teo, στο all-in-stock.com το όνομα δεν εξηγεί περί τίνος πρόκειται. Αυτό κάνει πιο μεγάλη την ανάγκη να μπει ένα καλό, περιγραφικό tagline. Στο checkout, μην υποχρεώνεις τους επισκέπτες να γραφτούν. Αυτό σίγουρα θα σου κάνει διαφορά στις πωλήσεις.

Χρήστο, στο natural-cosmetics.gr, το "brings you the best" δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δεν μου μιλάει, γιατί δεν είναι συγκεκριμένο, είναι τετριμμένο και θα μπορούσε να το πει ο καθένας για τον εαυτό του. Επίσης, στη σελίδα του προϊόντος, το κουμπί "Καλάθι" θα το έκανα "Προσθήκη στο Καλάθι", ώστε να μεγαλώσει.

Βασίλη, το oramapaideias.gr μου θυμίζει το γραφείο μεταφράσεων που παρείχε "υπηρεσίες διεθνούς επικοινωνίας". Τι κάνετε; Έχει περάσει πολλή ώρα που κοιτάω το site σου και δεν έχω καταλάβει. Τι σημαίνει "εκπαιδευτικός οργανισμός"; Μήπως φροντιστήριο; Αν ναι, πού είστε; σε ποιες περιοχές; Ενώ το design του site είναι πολύ ωραίο, δεν είναι ξεκάθαρο το τι κάνετε. Μην αναμένεις ότι όλοι οι επισκέπτες του site θα έχουν την υπομονή να ξεκοκκαλίσουν το site για να μάθουν ποιοι είστε.

Βίκυ, στο thilasmos.com, επίσης, δεν κατάλαβα αμέσως περί τίνος πρόκειται. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι ενημερωτικό site. Μετά είδα πάνω αριστερά το free shipping και μπερδεύτηκα. Μετά, το 1ο κουμπί του μενού μου μιλάει για πιστοποιημένους συμβούλους! Έχω χάσει την μπάλα... κάντο πιο ξεκάθαρο, δεν καταλαβαίνω τίποτα, και μάλλον και πολλοί άλλοι επισκέπτες στο site σου.

Μαρίνα, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα κάνουν αυτό που επιθυμείς. Ποτέ δεν έχω δει site με 100% conversion rate. Το θέμα είναι πώς θα κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς που μπαίνουν στο site σου να κάνουν κράτηση από σένα. Μερικά βασικά σημεία που μου τραβάνε την προσοχή είναι: 1. Το tagline που δεν διαβάζεται. 2. Το πεπαλαιωμένο design. 3. Η φόρμα κράτησης που δεν φαίνεται. 4. Tο footer με τα σπασμένα εικονίδια. Γενικά, νομίζω το site σου παίρνει πολλή βελτίωση, μάλλον θα πήγαινα σε ολικό redesign.

Εικόνα Αλέξανδρος
Αλέξανδρος

Γιάννη καλησπέρα.

Όπως κατάλαβες από τα 5000 viewers ότι υπάρχει πολύ ασχετοσύνη από τους συναδέλφους σου που σου κάνουν την καλύτερη διαφήμιση και ΤΖΑΜΠΑ στις μέρες μας.
Σαφώς το Video είναι πάρα πολύ καλό και συμβουλεύει τους μελλοντικούς υποψήφιους πελάτες σου που τους έχουν πάει στα βράχια οι συνάδελφοί σου, που μας λένε ΜΠΑΡΟΎΦΕΣ !
Τώρα όσα Videoς και να φτιάξεις πάλι θα το βλέπουμε όλοι μας γιατί όταν κατασκευάζουμε μία οποιαδήποτε σελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα δεν υπάρχει η "Βίβλος" φτιάξε το έτσι και θα είναι το πρώτο και το καλύτερο του κόσμου κλπ. αφού ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του....
Άρα εδώ πάει το "Ασχετοσύνη" που έγραψα παραπάνω χωρίς να θέλω να το παίξω εξυπνακιάς σε κανένα αλλά λόγω εμπειρίας το λέω, ξέρεις πολύ καλά εσύ τι εννοώ. Κλείνοντας θα σου πω το γνωστό εξής σε όλους μας... Keep Working και όχι Walking. Καλό γράψιμο... Φίλε μου.

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ

Καλήμερα Κ. Γιάννη ευχαριστώ για την ενημέρωση είμαι από Gio Promotions θα ήθελα πολύ να δεις την ιστοσελίδα μου και να μου πεις μe πολύ απλά λογία τι χρειάζεται (τι να προσθέσω η τι να αφαιρέσω)
Ευχαριστώ πολύ!!

Εικόνα Κικη
Κικη

please check mygreekproduct.com

Εικόνα Μιχαλης Αναστασιμοπουλος
Μιχαλης Αναστασ...

Καλησπέρα Γιάννη,

Υπέροχα τα σχόλια σου και άξιο θαυμασμού οτι ξοδεύεις χρόνο για να μοιραστείς τις απόψεις σου μαζί μας. Το site που με ενδιαφέρει είναι το army-market.gr!

Εικόνα ΣΤΕΛΙΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας.
ΝΑ είστε καλά
amstudios.gr Μαθήματα μουσικής.

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Δημήτρη, στο giopromotions.gr, μου αρέσει το tagline που έχεις (Φρέσκες, επίκαιρες αλλά και διορατικές ιδέες). Θα το συνόδευα όμως με κάποια παραδείγματα, ώστε να καταλάβω τι εννοείς. Θα έβγαζα το slideshow και θα έβαζα τις άλλες υπηρεσίες σε εσωτερικές σελίδες. Επίσης, τα κείμενα θα τα έκανα κείμενα, τώρα είναι μέρος των slides. Τέλος, θα αναβάθμιζα το εικαστικό, το οποίο δείχνει παλιό.

Κική, το mygreekproduct.com είναι πολύ ωραίο και ξεκάθαρο. Αργούν όμως να φορτώσουν οι εσωτερικές σελίδες. Νομίζω είναι θέμα server. Δες το 2ο video, αναφέρομαι σε αυτό το θέμα. Τέλος, το checkout με τρομάζει με τόσα βήματα που έχει! Θα προσπαθούσα να το μαζέψω.

Μιχάλη, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Στο army-market.gr με μια αναβάθμιση του εικαστικού και την προσθήκη guest checkout, νομίζω θα είσαι super! Καθώς και ξεκάθαρο είναι το τι κάνεις και φορτώνει γρήγορα το site.

Στέλιο, επίσης ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Στο amstudios.gr θα αφαιρούσα περιεχόμενο από την αρχική σελίδα, ώστε να φανεί πιο ξεκάθαρα το πολύ ωραίο call to action "Κλείστε μάθημα τώρα κάνοντας κλικ εδώ". Γενικά, το εικαστικό θέλει μάζεμα. Επίσης, χρειάζεται καλύτερος τίτλος στη σελίδα επικοινωνίας. Το "Εγγραφή" νομίζω πρέπει να γίνει απλά "Επικοινωνία".

 

 

Εικόνα Νίκος Γκουζιώτης
Νίκος Γκουζιώτης

Καλησπέρα κύριε Γιάννη

Θα ήμουν ευγνώμων αν αφιερώνατε λίγο απο το χρόνο σας για να δείτε και το δικό μου site triedrasi.gr.
Οποιαδήποτε συμβουλή είναι δεκτή! Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Εικόνα Γενημάκης Γιώργος
Γενημάκης Γιώργος

Απλό,κατανοητό,και σαφέστατο...Συγχαρητήρια!

Εικόνα ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Θα παρακαλούσα να δείτε το topostravel.com
Εκτός από τις συμβουλές για το στήσιμο του site, πιστεύω πως αυτό αφορά το κατά πόσο "πείθει", θα ήθελα να μάθω πώς χρησιμοποιούνται οι λέξεις-κλειδιά, ώστε να "βγαίνει" σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, που είναι και το ζητούμενο. Έχω δει πως σε δικές μου αναζητήσεις, αντίστοιχα sites εμφανίζονται τακτικά, όταν πληκτρολογώ κάποιες λέξεις.
Ευχαριστώ πολύ.

Εικόνα Δημητρης
Δημητρης

Τα site που κάνατε post είναι ορισμένα ΠΟΛΥ κάτω του μέτριου.

Θα πρέπει να βλέπετε το site σας σαν κατάστημα, θέλετε κατάστημα στο Κολωνάκι ή στο Μενίδι..
Χωρίς χρήμα για την κατασκευή, Οptimization και SEO δεν γίνετε δουλειά.

Ο Γιάννης παραπάνω είπε 4 πολύ απλά πράγματα τα οποία σχεδόν κανένας δεν εφαρμόζει στο site του.

Παράδειγμα το giopromotions.gr

1) Ο DNS server απαντάει στα 122ms, άρα το site ανοίγει αργά (το Ηosting είναι αργό)
2) Τίτλος website με content σχετικότητα 25%.
3) Περιγραφή website με content σχετικότητα 20%
4) Το website δεν έχει heading tags άρα οι μηχανές αναζήτησης δεν βρίσκουν keywords
5) Social Media Signals: 5 facebook like, 3 facebook share

Όλα αυτά σημαίνουν ότι αν ψάξει κάποιος για promotion δεν θα σε βγάλει ΠΟΤΕ στην αναζήτηση.

Πάρακάτω, τα keywords που παίρνουν οι μηχανές είναι:
advertising homepage
promotion advertising
για πελάτες
φιλοσοφία μας ταυτότητα
και αρτιότητα

όπως επίσης:
πελάτες
και
θέλουμε
για
με
διαφήμιση
marketing
μας
gio
αρχική
ιδέες
να

Τα γραφικά σου είναι από το Google του 2001

Συμπέρασμα θέλετε μαγαζί στο Κολωνάκι ή στο Μενίδι..

(χωρίς παρεξήγηση για το Μενίδι)

Εικόνα Μαρία Γιαρμή
Μαρία Γιαρμή

καλημέρα σας. Ευχαριστούμε για το πολύ καλό και ιδιαίτερα βοηθητικό βίντεο. Θα ήθελα κι εγώ να μου πείτε τη γνώμη σας για τη νέα μας ιστοσελίδα (kibo.com.gr). Να σημειώσω ότι την έκανα πατώντας σε πλατφόρμα γνωστής εταιρίας ιστοσελίδων και η δημιουργία κάποιων ιστοσελίδων είναι κομμάτι της δουλειάς μου, αλλά όχι το βασικό. Η γνώμη σας θα μου είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστώ.

Εικόνα Eleni eleni
Eleni eleni

Bravo!!!
Μια γνώμη και για το δικό μου eshop
eldreamer.gr

Εικόνα gandrian
gandrian

Καλημέρα,
Έχω φτιάξει το στατικό e-asfalistis.gr για τη σύζυγό μου που ειναι ασφαλίστρια.
Θέλω να το βελτιώσω.
Μπορείς να μου δώσεις καμία ιδέα να τραβάει και περισσότερα hints ;

Με εκτίμηση
gandrian

Εικόνα Spykou
Spykou

Καλησπέρα Γιάννη,
Αν βρεις λίγο χρόνο, θα ήθελα και εγώ την γνώμη σου για το eshop μου spykou.com ! Ευχαριστώ εκ των προτέρον για το χρόνο σου !

Εικόνα Δημήτρης
Δημήτρης

Κύριε Γιάννη μπορείτε να δείτε και το δικό μου site και να μου πείτε;
psw.gr

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Δημήτρης

Εικόνα Χριστοφορατος
Χριστοφορατος

Καλησπέρα. Θα ήθελα το σχόλιο σας για το site μου fashion-wear.gr Ευχαριστώ πολύ.

Εικόνα Μιχάλης
Μιχάλης

Καλησπέρα.

Μία γνώμη για το bounitsa.gr

Ευχαριστώ

Εικόνα Σωτήρης
Σωτήρης

Ρίχτε μια ματιά όταν μπορέσετε εδώ cottoncandy.gr

DYI e-shop.

Ευχαριστώ εκ των προτερων
Σωτηρης

Εικόνα Σπύρος Ανδρουλάκης
Σπύρος Ανδρουλάκης

Συγχαρητήρια για το βίντεο, πολύ κατατοπιστικό.

Μια γνώμη παρακαλώ για την σελίδα μου:

hallofpeople.com/gr

Ευχαριστώ,

Εικόνα ΝΙΚΟΣ ΞΟΥΡΑΦΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΞΟΥΡΑΦΗΣ

Διάβασα τα πρώτα σου σχόλια και μου άρεσε το βίντεο, φαντάζομαι ότι δεν σταματά εκεί η δραστηριότητά σου.Το σύνηθες πρόβλημα είναι η πολύ μικρή ανταπόκριση, το site μου είναι 2 ετών, δεν λέω ότι έχω δώσει πάρα πολλά χρήματα αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.Λίγες γνώσεις μάρκετινγκ, 43 χρόνια εμπειρία και αρκετό computing για να πάρω ιδέες δεν φτάνει, παρακαλώ ρίξε μια ματιά
borghese.gr
ευχαριστώ

Εικόνα Μαρίνα
Μαρίνα

Καλησπέρα Γιάννη και συγχαρητήρια για το ενημερωτικό video....... το να ακούς, να μαθαίνεις και να αποδέχεσαι τυχόν λάθη,σίγουρα μας κάνει καλύτερους αρκεί να τα αποδεκτούμε και να προβούμε στις ανάλογες διορθώσεις...... Αν και γνωρίζω βλέποντας παραπάνω τους χρήστες οτι σε ´´στριμώξαμε ´´ με τις ερωτήσεις μας...θα σε παρακαλούσα αν βρεις λίγο χρόνο να δεις και το δικό μου site ...... allinchania.gr. Σε ευχαριστώ, και περιμένω τα επόμενα video.

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Νίκο, το βασικό πρόβλημα στο triedrasi.gr είναι ότι δείχνει παλιό. Επίσης, θα ήθελα ένα ξεκάθαρο call to action.

Βίκυ, το topostravel.com κάνει 9 δευτερόλεπτα να φορτώσει! Αυτό πρέπει να βελτιώσεις πρώτο πρώτο. Μετά θα προσπαθούσα να το κάνω πιο σαφές, καθώς δεν καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειται και τι θα κερδίσω παραμένοντας στο site. Όσον αφορά τις λέξεις κλειδιά, αν και άσχετο από αυτό το video, θα σου έλεγα ξέχνα τις. Ασχολήσου μόνο με το πώς θα κάνεις το site σου πιο αποτελεσματικό και χρήσιμο για τους χρήστες σου και όλα τα άλλα θα έρθουν. Περισσότερα για αυτό το θέμα σε επόμενο video...

Δημήτρη, έχω δει πολλά site που είναι "κάτω του μετρίου" όπως λες, αλλά επειδή έχουν κάνει τα βασικά σωστά (ταχύτητα, σαφήνεια, calls to action, εύκολο checkout/contact) πάνε πολύ καλά! Θα μου άρεσε να πω ότι για να δουλέψει ένα site πρέπει να έχει όλες τις καινούριες τεχνολογίες, αλλά όλα αυτά απλά βοηθάνε. Με βάση την εμπειρία μου, την μεγάλη διαφορά την κάνουν τα βασικά.

Μαρία, το kibo.com.gr αργεί πολύ να φορτώσει, καθώς στέλνει 4,1Mb δεδομένων στην αρχική σελίδα. Κατά τα άλλα, είναι ξεκάθαρο το τι κάνετε, απλά πρόσθεσε και ένα call to action και είσαι κομπλέ. Σε 2η φάση μπορείς να σκεφτείς έναν ανασχεδιασμό για να το εκμοντερνίσεις.

Ελένη στο eldreamer.gr θα σκεφτόμουν, μιας και αναφέρεσαι σε χειροποίητες δημιουργίες, να βάλω ένα video όπου θα παρουσιάζεις τη φιλοσοφία σου και γιατί κάνεις αυτό που κάνεις.

Gandrian, στο e-asfalistis.gr το "Καλώς ήλθατε στον e-Ασφαλιστή Οι σελίδες είναι υπο κατασκευή" άλλαξέ το με κάτι που να προσθέτει αξία στον επισκέπτη. Πες του τι θα κερδίσει με το να παραμείνει στη σελίδα. Με αυτό που έχεις βάλει τον διώχνεις.

Spykou, δες παραπάνω το σχόλιο προς την Ελένη για το eldreamer. Επίσης, κάντο πιο γρήγορο!

Δημήτρη, το psw.gr είναι ΠΟΛΥ βαρύ! Εστιάσου στην ταχύτητα. Επίσης, βάλε ένα καλό tagline που θα κρατάει τον καινούριο επισκέπτη.

κε. Χριστοφοράτε, το fashion-wear.gr φορτώνει 4,7Mb στην αρχική σελίδα, που είναι ΠΟΛΥ! Μου αρέσει το εύκολο checkout. Απλά, θα το μάζευα σε ύψος να φαίνεται και μικρότερο.

Μιχάλη, το bounitsa.gr είναι ωραίο και ξεκάθαρο, δες όμως τον χρόνο φορτώματος, γιατί αργεί αρκετά.

Σωτήρη, επίσης το cottoncandy.gr αργεί να φορτώσει και έχει μεγάλο όγκο στην αρχική σελίδα (4,2 Mb). Επίσης, αν προσπαθήσεις να κάνεις προσθήκη στο καλάθι χωρίς να έχεις επιλέξει νούμερο και χρώμα, δεν βγάζει κάποιο μήνυμα για να σε κατευθύνει. Τέλος, άσε τους χρήστες να μπορούν να ψωνίσουν χωρίς να χρειάζεται να γραφτούν.

Σπύρο, το hallofpeople.com/gr δεν καταλαβαίνω τι κάνεις. Πρέπει να το κάνεις ΠΟΛΥ πιο ξεκάθαρο!

Νίκο, στο borghese.gr χρειάζεσαι ένα καλό slogan, ευκολότερο checkout (να μην χρειάζεται να γραφτείς) και ίσως redesign.

Μαρίνα, όντως δεν περίμενα τέτοια ζήτηση :)
Στο allinchania.gr θα ήθελα να μπορώ να καταλάβω πιο γρήγορα περί τίνος πρόκειται και τι θα βρω. Το "eating, living, enjoying" δεν βοηθάει, ειδικά με αυτή τη γραμματοσειρά που με δυσκολία φαίνεται. Θα προτιμούσα κάτι σαν "Οδηγός διασκέδασης Χανίων".

Αισίως, φτάσαμε τα σχόλια για 60+ site!

Εικόνα Θανασης
Θανασης

Πολύ καλή προσπάθεια.. Βοηθάει και τον απλό κόσμο να μπει στη φιλοσοφία του σωστού στησίματος ενός site

Εικόνα Ρανια Ατσοπαρδη
Ρανια Ατσοπαρδη

Πραγματικα πολυ καλο το video σου, θα εκτιμουσα τη γνωμη σου για το εξης site: abcergasia.com

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Ράνια, το abcergasia.com έχει βασικό θέμα usability: Δεν διαβάζεται το κείμενο. Έχετε βάλει μαύρα γράμματα πάνω σε σκούρο φόντο. Κάντε τα γράμματα άσπρα, μεγαλώστε τα (τουλάχιστον 16px) και βάλτε call to action στην αρχική σελίδα, κατά προτίμηση που να φαίνεται χωρίς να χρειάζεται να σκρολάρεις προς τα κάτω.

Εικόνα ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΛΑΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΟΥΛΑΝΗΣ

Πολυ καλο vide, θα ήθελα τη γνωμη σου για το εξης site: coolpave.gr
Ευχαριστώ

Εικόνα yannisc
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Γιάννη, μου αρέσει που δίνεις την ουσία αυτού που κάνεις όλο μαζί στην αρχική σελίδα. Λείπει όμως το call to action, καθώς επίσης, η σελίδα μπορεί να επιταχυνθεί. Τέλος, με ενοχλούν τα κεφαλαία (στο internet είναι σαν να φωνάζεις) και τα πολλά διαφορετικά χρώματα στα γράμματα.

Εικόνα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΟΡΤΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΟΡΤΗ

Καλησπέρα σας Γιάννη!
Το βίντεο σας ήταν πολύ καλό! Θα μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά και στο δικό μου e-shop να μου πέιτε τη γνώμη σας?mybrandsklozet.com, ευχαριστώ!

Εικόνα Ηρώ
Ηρώ

Πολύ ενδιαφερον βίντεο!
Θα εκτιμούσα να μου πεις τη γνώμη σου για το ακόλουθο eshop: centofashion.com

Εικόνα Χριστόδουλος Μικούσης
Χριστόδουλος Μι...

Καλησπέρα μπορώ να έχω την γνώμη σου για το texnikoi.com. Ευχαριστώ

Εικόνα Harry Alexandrou
Harry Alexandrou

κατατοπιστικό video

please check my site santoriniholidaycars.com