Η Γενική Ταχυδρομική σε Drupal

geniki

Η Γενική Ταχυδρομική, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα και την Κύπρο, μας εμπιστεύθηκε πριν μερικούς μήνες τον ανασχεδιασμό της εταιρικής της ιστοσελίδας.

Το ζητούμενο ήταν ξεκάθαρο: Ένα μοντέρνο, responsive site που θα προωθεί τις υπηρεσίες της εταιρείας και θα παρέχει όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς που κάνουν την ζωή των πελατών μιας εταιρείας ταχυμεταφορών ευκολότερη.

(Re) Design

Ο νέος “mobile” κόσμος, που χτίζεται μέρα με τη μέρα, καθιστά απαραίτητη την εύκολη πλοήγηση σε ένα site μέσα από το tablet ή το κινητό τηλέφωνο. Η ενδεδειγμένη λύση γι΄αυτό είναι το responsive design. Έτσι λοιπόν, το νέο site της Γενικής Ταχυδρομικής προσαρμόζεται ανάλογα με την διάσταση της οθόνης του χρήστη, δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης στον επισκέπτη.

Από την αρχή επιλέχθηκε μία flat προσέγγιση στο σχεδιασμό. Απλά, ξεκάθαρα γραφικά, χωρίς υπερβολές, με σαφή στόχο την έμφαση στο περιεχόμενο του site. To νέο taxydromiki.gr έχει τη δική του ταυτότητα, η οποία προέρχεται από την απλότητα και την κομψότητα του design, ακολουθώντας το σκεπτικό “Less is more”.

Παρακολούθηση αποστολών

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο του site είναι η παρακολούθηση των αποστολών. Ο μηχανισμός παρακολούθησης των αποστολών εμπλουτίστηκε με γραφικά και έγινε mobile friendly, κάτι που ήταν απαραίτητο, καθώς πάνω από το 30% των επισκεπτών της σελίδας την χρησιμοποιούν από το κινητό τους τηλέφωνο.

Υπολογισμός Κόστους Αποστολής / Ημέρες Παράδοσης

Ο υπολογιστής κόστους αποστολής επιτρέπει στον επισκέπτη να υπολογίσει το κόστος της αποστολής του με βάση τη διαδρομή, το βάρος και τις πρόσθετες υπηρεσίες παράδοσης (π.χ. πρωινή παράδοση ή παράδοση το Σάββατο). Επίσης μπορεί με τον μηχανισμό υπολογισμού ημέρας παράδοσης να υπολογίσει σε πόσες ημέρες το δέμα του θα αποσταλεί ανάλογα με τον προορισμό και την ημέρα αποστολής.

Online Παραγγελία

Σημαντικό επίσης στοιχείο του site είναι η online φόρμα παραγγελίας, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε πελάτη της Γενικής Ταχυδρομικής να καταχωρήσει online μία νέα αποστολή καλώντας ουσιαστικά τον κοντινότερο courier να έρθει να παραλάβει το δέμα.

Δίκτυο Καταστημάτων / Εύρεση πλησιέστερου

Μία από τις σελίδες στις οποίες αφιερώσαμε πολύ χρόνο και μεράκι καθώς θέλαμε να είναι κάτι ιδιαίτερο είναι η εύρεση του πληριέστερου καταστήματος. Ένας χάρτης της Google πλήρως διασυνδεδεμένος με την βάση των καταστημάτων της Γενικής Ταχυδρομικής δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να ψάξει με τη διεύθυνσή του, την πόλη ή τον ταχυδρομικό κωδικό της περιοχής του.

Το ανασχεδιασμένο site της Γενικής Ταχυδρομικής είναι live από το Σάββατο. Χθες, Κυριακή 27 Απριλίου παρουσιάστηκε και επίσημα στους υπευθύνους του πανελλαδικού δικτύου της εταιρείας και έγινε αποδεκτό με πολύ θετικά σχόλια.

Νίκος

Γράφει ο Νίκος

Technical Director

Σχολιάστε το άρθρο

Συμβουλές digital marketing από το blog μας

preview του βίντεο Unboxing Regalinas

Website Unboxing Regalinas

Δείτε πώς ανακατασκευάσαμε το ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας Regalinas.gr και τι αποτέλεσμα έφερε αυτή η ανακατασκευή.

Δείτε το video
preview του βίντεο του βίντεο με την Εύη Λούλη

Η Εύη Λούλη μιλάει για τη Netstudio

Η Εύη Λούλη, υπεύθυνη Marketing του Ομίλου Λούλη, μιλάει για τη συνεργασία του Ομίλου Λούλη με τη Netstudio.

Δείτε το video
preview του βίντεο με τα 4 πιο σημαντικά σημεία σε κάθε site ή e-shop

Τα 4 πιο σημαντικά σημεία σε κάθε site ή e-shop

Δείτε ποια είναι τα πρώτα σημεία που κοιτάω ΚΑΘΩΣ μιλάω στο τηλέφωνο με υποψήφιους πελάτες που μου ζητούν να προτείνω βελτιώσεις στο site τους.

Δείτε το video
preview του video του GS Diamonds

GS Diamonds Website Unboxing (με υπότιτλους)

Δείτε στο video πώς φτιάξαμε ένα από τα πιο πολύπλοκα και εντυπωσιακά μας project. Το GS Diamonds, το eshop του μεγαλύτερου εμπόρου διαμαντιών στην Αυστραλία.

Δείτε το video
preview του video με τον Αποστόλη του White Goods

Σκέψεις & ανησυχίες ενός νέου για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Δείτε στο video απόσπασμα από εσωτερική συζήτηση προόδου, 7 μήνες μετά τη δημοσίευση του καινούριου site του White Goods.

Δείτε το video
preview του βιντεο πως να μετρήσετε την ταχύτητα του site σας

Πώς να μετρήσετε την ταχύτητα του site σας

Μετρήστε και βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα φορτώματος του site σας ή του e-shop σας.

Δείτε το video
preview του βιντεο τι είναι το usability testing

Εισαγωγή στο Usability Testing και στο Userfeel με τη Netstudio

Τι είναι το usability testing και πώς μπορεί η Netstudio να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το site σας, το eshop σας ή την εφαρμογή σας.

Δείτε το video
preview του βιντεο Website Unboxing Forel.gr

"Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι θα τα πάμε καλά. Και τελικά είχαμε δίκιο. Τα πήγαμε πολύ καλά."

Δείτε πώς φτιάξαμε το e-shop μόδας Forel.gr και πώς σχολιάζει τη συνεργασία ο Μάκης Χατζούλας.

Δείτε το video