Η Γενική Ταχυδρομική σε Drupal

geniki

Η Γενική Ταχυδρομική, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα και την Κύπρο, μας εμπιστεύθηκε πριν μερικούς μήνες τον ανασχεδιασμό της εταιρικής της ιστοσελίδας.

Το ζητούμενο ήταν ξεκάθαρο: Ένα μοντέρνο, responsive site που θα προωθεί τις υπηρεσίες της εταιρείας και θα παρέχει όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς που κάνουν την ζωή των πελατών μιας εταιρείας ταχυμεταφορών ευκολότερη.

(Re) Design

Ο νέος “mobile” κόσμος, που χτίζεται μέρα με τη μέρα, καθιστά απαραίτητη την εύκολη πλοήγηση σε ένα site μέσα από το tablet ή το κινητό τηλέφωνο. Η ενδεδειγμένη λύση γι΄αυτό είναι το responsive design. Έτσι λοιπόν, το νέο site της Γενικής Ταχυδρομικής προσαρμόζεται ανάλογα με την διάσταση της οθόνης του χρήστη, δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης στον επισκέπτη.

Από την αρχή επιλέχθηκε μία flat προσέγγιση στο σχεδιασμό. Απλά, ξεκάθαρα γραφικά, χωρίς υπερβολές, με σαφή στόχο την έμφαση στο περιεχόμενο του site. To νέο taxydromiki.gr έχει τη δική του ταυτότητα, η οποία προέρχεται από την απλότητα και την κομψότητα του design, ακολουθώντας το σκεπτικό “Less is more”.

Παρακολούθηση αποστολών

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο του site είναι η παρακολούθηση των αποστολών. Ο μηχανισμός παρακολούθησης των αποστολών εμπλουτίστηκε με γραφικά και έγινε mobile friendly, κάτι που ήταν απαραίτητο, καθώς πάνω από το 30% των επισκεπτών της σελίδας την χρησιμοποιούν από το κινητό τους τηλέφωνο.

Υπολογισμός Κόστους Αποστολής / Ημέρες Παράδοσης

Ο υπολογιστής κόστους αποστολής επιτρέπει στον επισκέπτη να υπολογίσει το κόστος της αποστολής του με βάση τη διαδρομή, το βάρος και τις πρόσθετες υπηρεσίες παράδοσης (π.χ. πρωινή παράδοση ή παράδοση το Σάββατο). Επίσης μπορεί με τον μηχανισμό υπολογισμού ημέρας παράδοσης να υπολογίσει σε πόσες ημέρες το δέμα του θα αποσταλεί ανάλογα με τον προορισμό και την ημέρα αποστολής.

Online Παραγγελία

Σημαντικό επίσης στοιχείο του site είναι η online φόρμα παραγγελίας, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε πελάτη της Γενικής Ταχυδρομικής να καταχωρήσει online μία νέα αποστολή καλώντας ουσιαστικά τον κοντινότερο courier να έρθει να παραλάβει το δέμα.

Δίκτυο Καταστημάτων / Εύρεση πλησιέστερου

Μία από τις σελίδες στις οποίες αφιερώσαμε πολύ χρόνο και μεράκι καθώς θέλαμε να είναι κάτι ιδιαίτερο είναι η εύρεση του πληριέστερου καταστήματος. Ένας χάρτης της Google πλήρως διασυνδεδεμένος με την βάση των καταστημάτων της Γενικής Ταχυδρομικής δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να ψάξει με τη διεύθυνσή του, την πόλη ή τον ταχυδρομικό κωδικό της περιοχής του.

Το ανασχεδιασμένο site της Γενικής Ταχυδρομικής είναι live από το Σάββατο. Χθες, Κυριακή 27 Απριλίου παρουσιάστηκε και επίσημα στους υπευθύνους του πανελλαδικού δικτύου της εταιρείας και έγινε αποδεκτό με πολύ θετικά σχόλια.

Νίκος

Γράφει ο Νίκος

Technical Director

Σχολιάστε το άρθρο