Τι είναι το Conversion Rate και το Conversion Rate Optimization

Website Optimizer Authorized Consultant

Conversion (μετατροπή) είναι η επιθυμητή ενέργεια που εκτελεί ένας επισκέπτης πάνω στη σελίδα μας. Σε ένα online κατάστημα conversion είναι η ολοκλήρωση της αγοράς. Σε ένα site που έχει σκοπό την προσέλκυση νέων πελατών, conversion είναι η αποστολή της φόρμας επικοινωνίας, ή η εγγραφή στο newsletter. Σε ένα forum συζητήσεων conversion μπορεί να είναι η εγγραφή μέλους.

Το ποσοστό των επισκεπτών που εκτελούν την επιθυμητή ενέργεια ονομάζεται conversion rate (ποσοστό μετατροπής). Π.χ αν ένα online κατάστημα το επισκέπτονται 100 άνθρωποι την ημέρα και από αυτούς κάνουν παραγγελία οι 2, τότε το online κατάστημα έχει conversion rate 2%.

Το conversion rate είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την πορεία μιας ιστοσελίδας (KPI - Key Performance Indicator) καθώς δείχνει το πόσο καλά μετατρέπει την επισκεψιμότητα σε τζίρο, νέους υποψήφιους πελάτες, εγγραφές κτλ.

Αν τρέχετε καμπάνιες είτε online είτε offline, τότε κάθε επισκέπτης και άρα και κάθε πελάτης κοστίζει. Όσο μεγαλύτερο είναι το coversion rate, τόσο μικρότερο γίνεται το κόστος πρόσκτησης νέου πελάτη (CPA).

Αυξάνοντας το conversion rate ενός site, αυξάνεται το παραγώμενο αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται να αυξηθεί το διαφημιστικό budget και η επισκεψιμότητα!

Η διαδικασία αύξησης του conversion rate ονομάζεται conversion rate optimization.

Η αύξηση του conversion rate επιτυγχάνεται κάνοντας το site πιο στοχευμένο, πιο λειτουργικό, πιο εύχρηστο και πιο πειστικό. Μικρές αλλαγές στο κείμενο, στους τίτλους, τα χρώματα ή τις φωτογραφίες της σελίδας σας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά!

Η netstudio είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες στον κόσμο που είναι πιστοποιημένη από το Google ως Website Optimizer Authorized Consultant. Έχουμε τα εργαλεία, την τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία ώστε να αυξήσουμε το conversion rate κάθε είδους σελίδας.

Υπολογίστε το κέρδος που θα έχετε από την βελτιστοποίηση του site σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δείξουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για τη δική σας σελίδα!

Δείτε Video ομιλίας μας όπου εξηγούμε τι διαφορά κάνει το conversion rate

Γιάννης

Γράφει ο Γιάννης

Founder & CEO

Σχόλια
avatar

06/10/2009 - 20:42

Έλενα Χρυσάνθη - Dionisos Publications

Άριστο, περιεκτικό και αναλυτικό όταν χρειάζεται. Συνεχίστε έτσι!

Σχολιάστε το άρθρο