Resolve Ip drupal module

resolve

Χθες, έκανα debugging στα logs του Watchdog στο site ενός πελάτη. Οι εγγραφές ήταν πολλές και για να καταλάβω καλύτερα την αιτία και την έννοια κάθε εγγραφής, έκανα αντιγραφή και επικόλληση την IP που είχε καταγραφεί σε εργαλείο που μου έκανε DNS Resolve ώστε να δω ποιος ή τι ήταν ο επισκέπτης που παρήγαγε το σφάλμα ή την ειδοποίηση. Το crawl-66-249-66-212.googlebot.com είναι πιο κατανοητό από το 66.249.66.212.

Σκέφτηκα ότι αντί να κάνω με το χέρι αυτή την επαναλαμβανόμενη και βαρετή ενέργεια, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν δίπλα στην IP εμφανιζόταν αυτόματα και το hostname που αντιστοιχεί σε αυτή. Στο Drupal 7 όμως, δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Έτσι, έκατσα και έφτιαξα μέσα σε μερικά λεπτά ένα πολύ απλό module που κάνει ακριβώς αυτό. Εμφανίζει δίπλα στην IP και το αντίστοιχο hostname. Εδώ φαίνεται και η δύναμη του Drupal 7.

Είναι πολύ εύκολο να το επεκτείνεις και να του προσθέσεις λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να πειράξεις (χακάρεις) τον πυρήνα του, κάτι που θα έκανε απαγορευτικό μετά το να του κάνεις updates. Το module το ανέβασα στο Drupal.org. Αν λοιπόν το site σας είναι σε Drupal 7, μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν από εδώ: https://www.drupal.org/project/resolveip.

Γιάννης

Γράφει ο Γιάννης

Founder & CEO

Σχόλια
avatar

13/10/2012 - 12:17

bestknight

Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε αυτό το πολύ χρήσιμο module

Σχολιάστε το άρθρο