Απαγορεύοντας στα modules να ενημερωθούν

screen

Κάποιες φορές μπορεί να είμαστε σε dev έκδοση κάποιου module ή να έχουμε κάνει apply κάποιο patch. Οπότε για να μην χάσουμε τις αλλαγές σε ενδεχόμενο update βάζουμε αυτό το module https://www.drupal.org/project/update_advanced και πηγαίνουμε στο admin/reports/updates/settings επιλέγοντας το επιθυμητό module σε κατάσταση never. To drush σέβεται τις ρυθμίσεις του module όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα όπου έκανα exclude το views. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν κάνουμε χειροκίνητο έλεγχο μπορεί στην καρτέλα να φαίνεται ότι δεν έχουν βρεθεί updates για το module μας αλλά αν πάμε και τσεκάρουμε το module για να ενημερωθεί τότε θα γίνει update κανονικά. Οπότε για καλό και για κακό πάντα update από drush. Στην περίπτωση όμως που έχουμε ένα module το οποίο το βρήκαμε σε sandbox και δεν εμφανίζεται καθόλου στην λίστα του συγκεκριμένου module θε πρέπει να βρεθεί λύση για την περίπτωση που κάποια στιγμή βγει από sandbox και το δει το drush σε update χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Εκεί το κάνουμε exclude με το παρακάτω hook.

Update 1:

Μπορούμε επίσης να βάλουμε στη γραμμή του *.info όπου αναφέρεται το όνομα του project οποιαδήποτε λέξη, π.χ. changed, hacked κτλ.

Update 2:

Για να αποτρέψουμε το drush να ανανεώσει το module πάση θυσία βάζουμε στον φάκελο του module μας το αρχείο .drush-lock-update, το οποίο δείχνει το μήνυμα που θα γράψουμε μέσα στο αρχείο αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει update το module μέσω drush.

Γιώργος

Γράφει ο Γιώργος

Solution Architect

Σχολιάστε το άρθρο