Μεταφορά του ikariaMag από Joomla σε Drupal 7

IkariaMag

Το ikariaMag είναι ένα online περιοδικό για την Ικαρία. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι ιδιοκτήτες του, "από, για και με αφορμή την Ικαριά". Το ikariaMag δούλευε σε Joomla το οποίο όμως έτσι όπως είχε στηθεί προσέθετε όγκο δουλειάς στους συντάκτες του site. Μετά από ανάλυση της κατάστασης με τους ιδιοκτήτες, προτείναμε και αναλάβαμε την ανακατασκευή και μεταφορά του site σε Drupal 7. Το Drupal κάνει πολύ ευκολότερη τη σύνταξη και διαχείριση του site καθώς μας επέτρεψε να στήσουμε μηχανισμούς που αυτοματοποιούν πολλές από τις διαδικασίες του περιοδικού. Επίσης, προστέθηκε ένας επαγγελματικός οδηγός προβολής των επιχειρήσεων της Ικαρίας. Ένα από τα δυσκολότερα, αλλά και κρίσιμα σημεία της αλλαγής ήταν η μεταφορά των ήδη υπαρχόντων άρθρων του περιοδικού από το Joomla στο Drupal. Αυτό τελικά έγινε με επιτυχία διατηρώντας όλο το αρχικό περιεχόμενο (κείμενα, φωτογραφίες). Η μεταφορά σε Drupal οδήγησε και σε καλύτερη κατάταξη του site στις μηχανές αναζήτησης, αλλά και σε πολύ ταχύτερο φόρτωμα των σελίδων. Το αποτέλεσμα είναι ότι μόλις 2 εβδομάδες όπου το site είναι στη νέα πλατφόρμα έκανε ρεκόρ επισκεπτών από τα φυσικά αποτελέσματα του Google! Μπορείτε να επισκεφθείτε το νέο site στο www.ikariamag.gr.

Γιάννης

Γράφει ο Γιάννης

Founder & CEO

Σχόλια
avatar

07/10/2011 - 07:36

Αντώνης Ράτσος

Μπράβο σας! Παλιά τι ήταν? K2, com_content ή κάτι άλλο?

Γιάννης

07/10/2011 - 17:44

Γιάννης

Ήταν απλό Joomla (com_content).

avatar

11/10/2011 - 09:34

TheodorosPloumis

Η μεταφορά έγινε μέσω mysql ή με κάποιο module του Drupal?

Νίκος

11/10/2011 - 13:33

Νίκος

Η μεταφορά έγινε με δύο custom extensions που αναπτύξαμε ειδικά γι' αυτό το λόγο. Το ένα ήταν joomla component με το οποίο εξάγαμε όλη την χρήσιμη πληροφορία από το joomla σε μορφή json. Και το δεύτερο module ήταν ένα drupal module που έκανε εισαγωγή των node χρησιμοποιώντας το drupal api. Να σημειώσω ότι προσπαθήσαμε αρχικά να κάνουμε εισαγωγή περιεχομένου με το feeds, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να καλύψει όλες τις ανάγκες μας (taxonomies, image galleries, node references). Θα γράψουμε σύντομα κάτι πιο αναλυτικό στο blog μας.

avatar

17/10/2011 - 17:30

kostas

Το Findastic τέλος δηλαδή; Μόνο Drupal απο δω και πέρα;

Γιάννης

19/10/2011 - 09:15

Γιάννης

Όχι βέβαια Κώστα! Το findastic συνεχίζουμε να το εξελίσσουμε και να το παρέχουμε σε πελάτες μας. Μάλιστα, η επαφή μας με το Drupal μας επέτρεψε να του προσθέσουμε δυνατότητες και τεχνικές που εμπνευστήκαμε από την κοινότητα του Drupal. Κάθε εργαλείο (Joomla, Drupal, WordPress κτλ.) χρησιμοποιείται στην κατάλληλη περίπτωση. Δεν αποκλείουμε κανένα έναντι του Drupal, απλά το Drupal είναι αυτή τη στιγμή μία ακόμα από τις επιλογές μας.

Σχολιάστε το άρθρο