DrupalCon London - ήταν φανταστικά!

london
Φέτος ήμουν στην ευχάριστη θέση να βρεθώ με την ομάδα της Netstudio στο DrupalCon που έλαβε μέρος στο Λονδίνο. Εάν με ρώταγε κάποιος τι αποκόμισα από το συνέδριο με μία πρόταση θα του απαντούσα "Τον τρόπο σκέψης και συνεργασίας μιας open source κοινότητας!". Είναι πραγματικά ασύλληπτος ο τρόπος που δουλεύει η κοινότητα του Drupal. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!
  • Δεν είναι τυχαία η ραγδαία αύξηση των Drupal site.
  • Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτεροι οργανισμοί εκπαίδευσης (.edu) χρησιμοποιούν Drupal.
  • Δεν είναι τυχαίο ότι τα site του Λευκού Οίκου, του MTV, του Economist, του Examiner, του Ubuntu είναι σε Drupal.
  • Δεν είναι τυχαίο που η Netstudio φτιάχνει πλέον όλα τα site της σε Drupal.
drupalcon1 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή λέγοντας δυο λόγια για το ταξίδι. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν το Λονδίνο και ο καταιγισμός συναισθημάτων ήταν απερίγραπτος. Δύο πράγματα όμως μου έκαναν εντύπωση. Παρόλο που ήξερα πολύ καλά Αγγλικά, η απόφαση για το τι έπρεπε να παραγγείλω να φάω ήταν άκρως αινιγματική οπότε συνήθως κατέληγα σε Αμερικάνικες προτάσεις. drupalcon2 Όποιος ήταν πιο τολμηρός συνήθως μετά έμενε με την απορία όταν ερχόταν το πιάτο γιατί δεν ήταν αυτό που είχε παραγγείλει! drupalcon3
drupalcon3
Και 2ον δυσκολευόμουν πάντα στο ποια μπύρα να διαλέξω. drupalcon4 Περιττό φυσικά να σας πω ότι καταργήσαμε τελείως το νερό και το ρίξαμε στις μπύρες. Μετά επισκεφθήκαμε τα Fairfield Halls στο East Croydon όπου φέτος συγκεντρώθηκαν περίπου 1800 Drupalers. drupalcon5 Όποιος καταφέρει να μας εντοπίσει στην παραπάνω φωτογραφία κερδίζει το hosting του site του για έναν ολόκληρο χρόνο! (μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω της για να μεγαλώσει) drupalcon5 drupalcon5 Γνωρίσαμε από κοντά τις μεγάλες φυσιογνωμίες της κοινότητας που δεν είναι άλλοι από τον Dries και την Webchick. drupalcon5 drupalcon5 Επίσης γνωρίσαμε αξιόλογους συμπατριώτες "drupalάδες", τον Κώστα και τον Στέλιο Κουράκη από την PointBlank όπου συζητήσαμε άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για την διάδοση και εξέλιξη του Drupal στον Ελληνικό χώρο. Οι χαλαρές κουβεντούλες είχαν οργανωθεί σε συγκεκριμένες pub όπου βρίσκονταν μαζεμένοι όλοι οι DrupalCon'ers. drupalcon5 Η οργάνωση φυσικά περιείχε στο πρόγραμμά της και άπλετη ψυχαγωγία όπως όμορφοι τρόποι για το πώς να γράψει κάποιος ένα module ...αλλά ακόμα και με την διάσημη θεατρική παράσταση του Batman. drupalcon5 Μας άρεσε τόσο πολύ το κλίμα της κοινότητας με αποτέλεσμα να το "δείχνουμε" με τα T-shirt μας σε όλο το Λονδίνο. drupalcon5 drupalcon5 Ας περάσουμε στα ενδότερα του συνεδρίου. Το κλίμα στις παρουσιάσεις ήταν εκπληκτικό. Συνήθως πηγαίναμε στο Albert Hall όπου είχε τις πιο ενδιαφέρουσες... Προσπαθούσαμε όμως πάντα να χωριζόμαστε έτσι ώστε να πάρουμε πληροφορίες από όλες τις διαλέξεις και στα διαλείμματα αναθέταμε ρόλους στην ομάδα ανάλογα με τα πεδία που ασχολείται ο καθένας στα γραφεία της Netstudio. Οι διαλέξεις που ξεχώρισαν ήταν: Την τελευταία μέρα λάβαμε μέρος σε ένα sprint που αφορούσε το Internationalization και είδαμε πώς μπορούν να συνεργαστούν 200 άτομα μέσα σε μία αίθουσα ταυτόχρονα σε 8 project. Μείναμε άναυδοι με την φιλικότητα των "μεγάλων" του Drupal μιας και ο Dries ήταν στο διπλανό τραπέζι και λάμβανε μέρος στο sprint, ενώ ο Gabor Hojtsy ήταν στο ίδιο τραπέζι με το δικό μας συντονίζοντας το i18n sprint. Το επόμενο ραντεβού ορίζεται για τις 20-23 Αυγούστου 2012 στο πανέμορφο Μόναχο!
Γιώργος

Γράφει ο Γιώργος

Solution Architect

Σχόλια
avatar

05/10/2011 - 22:30

Konstantinos Kirsanidis

... ουτε εγω θα σας παρω μαζι μου στην επομενη εκδρομη μου :p

avatar

06/10/2011 - 10:33

Savvas M.

Παιδια παντα τετοια !!! Συγχαρητηρια Γιαννη που φροντιζεις να εισαι in ωστε να ερχονται γρογοροτερα οι εξελιξεις σε εμας.

Γιάννης

06/10/2011 - 11:12

Γιάννης

Τα συγχαρητήρια πάνε Σάββα σε όλη την ομάδα που συνεχώς διαβάζει και ψάχνεται ώστε να είμαστε όπως λες "in". Γιατί στο χώρο μας το "in" από το "out" απέχει λιγότερο από 6 μήνες μη διαβάσματος και ενημέρωσης.

avatar

07/10/2011 - 15:30

Στέλιος Κουράκης

Πολύ ευχάριστη και κατατοπιστική ανταπόκριση, πιάνει πλήρως το πνεύμα της συνεύρεσης! Είναι μάλιστα ιδιαίτερα ευχάριστο πως κάθε χρόνο αυξάνεται και η παρουσιά των ελλήνων Drupalάδων... Καλό Drupal παίδες, τα λέμε σύντομα ξανά στις ελληνικές και διεθνείς εκδηλώσεις!

avatar

20/10/2011 - 17:15

Διονυσία Ρώντα

Όπου "this land" αντικαταστήστε "Drupal" και... Πάμε! http://www.youtube.com/watch?v=FeMLaQTwIgU&feature=related

avatar

25/10/2011 - 19:43

nsyll

στο επόμενο μαζί :) αλλά μέχρι το επόμενο έχουμε να οργανώσουμε και το Ελληνικό drupalcamp και να φέρουμε λίγο από την ατμόσφαιρα του Drupalcon στην Ελλάδα

Γιάννης

25/10/2011 - 20:40

Γιάννης

Μέσα Νεκτάριε! Κανονίστε ημερομηνία!

Σχολιάστε το άρθρο

Συμβουλές digital marketing από το blog μας

preview του βίντεο Unboxing Regalinas

Website Unboxing Regalinas

Δείτε πώς ανακατασκευάσαμε το ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας Regalinas.gr και τι αποτέλεσμα έφερε αυτή η ανακατασκευή.

Δείτε το video
preview του βίντεο του βίντεο με την Εύη Λούλη

Η Εύη Λούλη μιλάει για τη Netstudio

Η Εύη Λούλη, υπεύθυνη Marketing του Ομίλου Λούλη, μιλάει για τη συνεργασία του Ομίλου Λούλη με τη Netstudio.

Δείτε το video
preview του βίντεο με τα 4 πιο σημαντικά σημεία σε κάθε site ή e-shop

Τα 4 πιο σημαντικά σημεία σε κάθε site ή e-shop

Δείτε ποια είναι τα πρώτα σημεία που κοιτάω ΚΑΘΩΣ μιλάω στο τηλέφωνο με υποψήφιους πελάτες που μου ζητούν να προτείνω βελτιώσεις στο site τους.

Δείτε το video
preview του video του GS Diamonds

GS Diamonds Website Unboxing (με υπότιτλους)

Δείτε στο video πώς φτιάξαμε ένα από τα πιο πολύπλοκα και εντυπωσιακά μας project. Το GS Diamonds, το eshop του μεγαλύτερου εμπόρου διαμαντιών στην Αυστραλία.

Δείτε το video
preview του video με τον Αποστόλη του White Goods

Σκέψεις & ανησυχίες ενός νέου για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Δείτε στο video απόσπασμα από εσωτερική συζήτηση προόδου, 7 μήνες μετά τη δημοσίευση του καινούριου site του White Goods.

Δείτε το video
preview του βιντεο πως να μετρήσετε την ταχύτητα του site σας

Πώς να μετρήσετε την ταχύτητα του site σας

Μετρήστε και βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα φορτώματος του site σας ή του e-shop σας.

Δείτε το video
preview του βιντεο τι είναι το usability testing

Εισαγωγή στο Usability Testing και στο Userfeel με τη Netstudio

Τι είναι το usability testing και πώς μπορεί η Netstudio να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το site σας, το eshop σας ή την εφαρμογή σας.

Δείτε το video
preview του βιντεο Website Unboxing Forel.gr

"Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι θα τα πάμε καλά. Και τελικά είχαμε δίκιο. Τα πήγαμε πολύ καλά."

Δείτε πώς φτιάξαμε το e-shop μόδας Forel.gr και πώς σχολιάζει τη συνεργασία ο Μάκης Χατζούλας.

Δείτε το video