2ο Drupal meetup στα γραφεία μας, με παρουσίαση εργαλείων και συναρπαστικές συζητήσεις!

2ο Drupal 2ο Drupal meetup

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στα γραφεία μας στον Άγιο Στέφανο, μέσα στην βροχή και στον αέρα, 40 άτομα  μαζεύτηκαν για να μιλήσουν για το πιο μεγάλο, σοκαριστικό, δυνατό, συνταρακτικό και ταυτόχρονα μαγικό Drupal 8! Ναι, φίλοι του Drupal, το 2ο Meetup της Netstudio συνέβη και ήταν όσο τέλειο το φανταζόμασταν.

Σε ένα κλίμα παρεΐστικο και με αρκετούς γνώστες αλλά και αρχάριους, νέους και παλιούς (χαρήκαμε που είδαμε πολλούς από εσάς για δεύτερη φορά) μιλήσαμε για Drupal μέσα από τρεις διαφορετικές ενότητες.

Ξεκινήσαμε με τον Νίκο Χαραλαμπίδη που μίλησε για Faster Drupal Coding with Sublime Text. Το Sublime έχει βοηθήσει πολύ στο καθημερινό μας workflow αφού μεγιστοποιεί την ταχύτητα της απόδοσης στην ανάπτυξη των project σε Drupal. 

Στην συνέχεια ακούσαμε για ένα εξαιρετικό case study από τον Χαράλαμπο Τσιμπούρη. Το artivity.gr είναι ένα project που δεν έχει τελικό προϊόν. Αντιθέτως σε βάζει στην διαδικασία μέσω ενός μηχανισμού δημιουργίας καμβά να δημιουργήσεις εσύ το τελικό προϊόν. Δεν θα πούμε όμως περισσότερα εδώ, σας παροτρύνουμε να επισκεφθείτε την σελίδα και να "παίξετε" με τους μαγικούς μηχανισμούς της. 

Κλείσαμε με την παρουσίαση του Αντώνη Ράτσου πάνω στο εργαλείο Administrator Theme Αdminimal (https://www.drupal.org/project/adminimal_theme) που αυτή τη στιγμή είναι το δημοφιλέστερο admin theme μετά το default του Drupal!

Σε ένα γενικότερο κλίμα ενθουσιασμού και νέας πληροφορίας έκλεισε η βραδιά με μπύρες και σνακ, αφού χαρήκαμε που ανταλλάξαμε ιδέες και ακούσαμε για τις εμπειρίες και τις απόψεις των φίλων drupalistas. Φυσικά, τις συζητήσεις μονοπώλησε το επερχόμενο Drupal 8, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν χρησιμοποιήσει Drupal 5 - γιατί είχαμε και "γερόλυκους" του είδους μαζί μας. Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρέθηκαν και τα λέμε στο 3ο Meetup μας!

Γιάννης

Γράφει ο Γιάννης

Founder & CEO

Σχολιάστε το άρθρο