Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Φαρμακοποιός μου

Η νέα σελίδα ενός από τα μεγαλύτερα online φαρμακεία!

"Ο Φαρμακοποιός μου" καθορίζει την πορεία των online φαρμακείων στην Ελλάδα

Το φαρμακείο λειτουργεί από το 1977, ενώ το 2012 δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική του έκδοση. Με μοναδικές προσφορές και τεράστια ποικιλία προϊόντων χρειαζόταν μηχανισμούς που λίγοι μπορούσαν να προσφέρουν. Έτσι, το 2017 έκανε το επόμενο βήμα ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των πελατών του και με τη βοήθεια της Netstudio ανανεώθηκε και εκσυγχρονίστηκε!

To Διαχειριστικό της Netstudio ντυμένο στα καλύτερά του

Στο ανανεωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιήθηκε το νέο διαχειριστικό της Netstudio, το οποίο φτιάχτηκε από λευκό χαρτί, βασισμένο στα σχόλια και στις απαιτήσεις όλων των πελατών μας ως τώρα. Ο ολοκληρωτικός ανασχεδιασμός ενός εύχρηστου διαχειριστικού, που παρέχει αμέτρητες δυνατότητες, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ξεκινώντας από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που απαιτεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, δηλαδή την εύκολη και μαζική επεξεργασία εκατοντάδων προϊόντων, καταφέραμε να εξοικονομούμε χρόνο στον πελάτη.

Ύστερα, προχωρήσαμε έχοντας στο νου την γρήγορη πρόσβαση και εύρεση των παραγγελιών παρέχοντας, παράλληλα, εύκολα τις απαραίτητες πληροφορίες για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων παραγγελιών που έχει το site. Τέλος, συνεχίσαμε με λεπτομερείς αναφορές που δίνουν τη δυνατότητα καθορισμού των πολιτικών του καταστήματος, export και εκτύπωσης των παραγγελιών, καθώς και ρυθμίσεις που δίνουν τεράστια ευελιξία στον πελάτη ανά πάσα στιγμή.

Design από τα πιο απαιτητικά

Το design αποτέλεσε μία από τις πρώτες προκλήσεις του project. Έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε ένα σύγχρονο και "καθαρό" e-shop, διατηρώντας το ύφος και την ταυτότητα που είχε χτίσει ο πελάτης όλα αυτά τα χρόνια. Δώσαμε τεράστια έμφαση στη χρηστικότητα, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να βρίσκει άμεσα αυτό που επιθυμεί, ξεκινώντας από το στήσιμο του μενού με τις εκατοντάδες κατηγορίες του φαρμακείου. Επίσης, φροντίσαμε να παρέχουμε άμεση πρόσβαση στις δημοφιλέστερες μάρκες, αλλά και στις αμέτρητες προσφορές του site, ώστε ο χρήστης να μπορεί να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που επιθυμεί.

Η νέα σελίδα ενός από τα μεγαλύτερα online φαρμακεία!
slide 3
slide2
slide1
slide 3
slide2
slide1
findastic

Findastic

Πρόκειται για έναν μηχανισμό που αναπτύσσεται από τη Netstudio από το 2010. Δίνει αμέτρητες δυνατότητες και κάθε φορά βελτιώνεται περαιτέρω. Ο Φαρμακοποιός, ως ένα e-shop με αμέτρητα φίλτρα και κατηγορίες (πάνω από 2.000), δεν θα μπορούσε να δουλέψει σωστά χωρίς το FindasticTM, αφού οποιοδήποτε άλλο σύστημα δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις τρομερές ταχύτητες που απαιτούσε. Επομένως, πραγματοποιήθηκε μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις που έχουν υπάρξει ως τώρα, με στόχο βελτιωμένες ταχύτητες σε ακόμα μεγαλύτερο όγκο δεδομένων,αποτελώντας και τη μεγαλύτερη πρόκληση του μηχανισμού ως τώρα. Πέρα από την ταχύτητα, εξελίξαμε περαιτέρω την έξυπνη αναζήτηση και πλέον ενώ πληκτρολογεί ο χρήστης εμφανίζονται προτάσεις στον επισκέπτη που μπορεί να τον βοηθήσουν ή και να τον κατευθύνουν στην αναζήτηση που επιθυμεί να πραγματοποιήσει.

Netstudio Promotion

Ένας ακόμη μηχανισμός σχεδιασμένος από την εταιρεία μας αποτελεί το Netstudio Promotion. Οι απαιτήσεις σε αυτό τον μηχανισμό ήταν ακόμα μεγαλύτερες, με τον φαρμακοποιό να θέλει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό στους πελάτες του και με την πρόκληση να είναι καλοδεχούμενη από εμάς. Δημιουργήσαμε, και συνεχίζουμε να δημιουργούμε, τους μηχανισμούς που επιτρέπουν στον πελάτη να εφαρμόζει την εμπορική του πολιτική ακριβώς όπως επιθυμεί ο ίδιος, παρέχοντας εξίσου μεγάλη ευκολία προσαρμογής της στη συνεχώς μεταβαλλόμενη ελληνική αγορά. Τέλος, για την καλύτερη προώθηση του site, παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας εκπτωτικών κουπονιών και κατάλληλων μηνυμάτων στο checkout, που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ενημερώνεται για τις προσφορές που έχει κερδίσει.

Μεταφορά πελατολογίου και προϊόντων

ofarmakopoiosmou.gr αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία στην Ελλάδα με πολυετή παρουσία στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Κατά συνέπεια, ήταν αναγκαίο να μεταφερθεί το πελατολόγιο, τα προϊόντα αλλά και λοιπά δεδομένα στο νέο site. Παρ' όλες τις δυσκολίες που έφερε το εγχείρημα, καταφέραμε επιτυχώς να ολοκληρώσουμε την παραπάνω μεταφορά και να δημιουργήσουμε τους μηχανισμούς που επιτρέπουν τη μαζική εξαγωγή των δεδομένων ανά πάσα στιγμή είτε σε csv, είτε σε xls αρχεία. Πολύ σημαντικό στοιχείο ήταν το ότι είχαμε τη συνεργασία της προηγούμενης εταιρείας που διαχειριζόταν το site, και μπορέσαμε να μεταφέρουμε και τα password των εγγεγραμμένων πελατών, χωρίς να χρειαστεί να τους ζητήσουμε να τα αλλάξουν ή να ξαναγραφτούν.

Brand pages

Οι μάρκες έχουν ιδιαίτερη θέση στo νέο site. Ειδικά σχεδιασμένες σελίδες για τα μεγαλύτερα brand παρέχουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βρει εύκολα αυτό που επιθυμεί, ανά πάσα στιγμή. Ενώ, μία μοναδική σελίδα search επιτρέπει στο χρήστη να βρει οποιαδήποτε μάρκα εύκολα και γρήγορα.

Κορυφαία ταχύτητα

Η ταχύτητα φορτώματος είναι κρίσιμης σημασίας και μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα πετυχημένο site. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, αναπτύξαμε και δοκιμάσαμε διάφορες τεχνικές, οι οποίες, όμως, δεν μας ικανοποιούσαν πλέον. Έτσι, μέσα από την σταδιακή αναβάθμισή τους, μας έδωσαν τη δυνατότητα να φτάσουμε σε νέα όρια που επιτρέπουν στο site να έχει από τα καλύτερα response times των ιστοσελίδων που έχουμε κατασκευάσει.

Εκτενής περίοδος beta testing

Τέλος, όπως είναι αντιληπτό ένα μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα που λαμβάνει εκατοντάδες παραγγελίες κάθε μέρα, δε θα μπορούσε να επιθυμεί τίποτα λιγότερο από την ομαλή μετάβαση από τη μία πλατφόρμα στην άλλη. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς μια εκτενή beta περίοδο κατά την οποία είχαν πρόσβαση στο νέο site φίλοι και γνωστοί, οι οποίοι μας βοήθησαν με τα σχόλιά τους να βελτιώσουμε το site πριν το δημοσιεύσουμε στο υπόλοιπο κοινό.

Τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα

Ήδη τους 3 μήνες που είμαστε στη νέα πλατφόρμα βλέπουμε μια πολύ μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα. Αύξηση πωλήσεων, βελτίωση χρόνων διαχείρισης, πολλές νέες δυνατότητες και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Αυτό έφερε το γραπτό σχόλιο από τον Γεράσιμο Τριανταφυλλά και την Κατερίνα Καραντώνη που μας κάνει περήφανους και αποπληρώνει όλη τη δουλειά που κάναμε γι'αυτούς!

Δείτε και άλλα case studies
MyMarket
MyMarket
Άμεση πρόσβαση στα προϊόντα MyMarket, ακόμα…
Moto Vinios
Moto Vinios
Leader στην αγορά καινούριων και…
Μύλοι Λούλη
Μύλοι Λούλη
1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία
BSB
BSB
Ένα brand όχι μόνο συνδεδεμένο, αλλά σχεδόν…
Ρωτήστε μας πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.
Απαντάμε άμεσα!
Επιλέξτε λόγο επικοινωνίας:
Ποια τοποθεσία σας βολεύει;
Ποιο είναι το budget σας;
Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και ιδιωτικού απορρήτου της Netstudio και συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email από τη Netstudio.