Τα micro-moments της Netstudio στο Google Partners Accelerate 2015 στο Δουβλίνο

dublin

Το όνειρο κάθε Digital Marketeer (και όχι μόνο) είναι να επισκεφθεί τα γραφεία της Google και για εμάς το όνειρο αυτό έχει γίνει πραγματικότητα όχι μία φορά! 

Για άλλη μια φορά λοιπόν, παρευρεθήκαμε ως Google Authorised Partner σε ένα event: το Google Partners Accelerate 2015, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Google στο Δουβλίνο στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2015. Γνωρίσαμε και ανταλλάξαμε digital εμπειρίες με γραφεία από την Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και από άλλες χώρες καθώς συμμετείχαν 235 Google Partners από την Ευρώπη, την Ρωσία, την Ασία  μέχρι και την Νότια Αφρική! 

 


In the Arena

Οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες επικεντρώθηκαν στις νέες τάσεις και τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο Online Marketing, τόσο στο Search και το Video Advertising όσο και στην συνεχώς αυξανόμενη χρήση των mobile συσκευών. H Google δεν θα μπορούσε να το θέσει πιο εύστοχα: “We don't go online, we live online”. Με τον μέσο χρήστη να τσεκάρει το κινητό του 150 φορές την ημέρα, το online marketing οφείλει και αυτό να ακολουθήσει την πορεία αυτή. 

Και λόγω της πολυπλοκότητας της χρήσης του διαδικτύου πλέον, αλλά και της πληθώρας των μέσων marketing, νέες τάσεις & εργαλεία εμφανίζονται που σαν σκοπό έχουν την αντιμετώπιση του χρήστη όχι ως διαφημιστικό στόχο, αλλά σαν ξεχωριστό άτομο που οφείλει να του ικανοποιήσει τις ανάγκες του την στιγμή που τις εκφράζει στο Internet, ή ακόμα και πριν ο ίδιος τις εκφράσει!

Τα εργαλεία εξελίσσονται συνεχώς, και νέες μέθοδοι εφαρμόζονται ώστε να εμφανίσουν περιεχόμενο marketing όσο το δυνατόν πιο σχετικό με τον χρήστη την δεδομένη στιγμή, στο δεδομένο μέρος, με την δεδομένη ανάγκη. Έτσι, όροι όπως programmatic media buying, real time bidding, micro-moments είναι έννοιες που ήδη απασχολούν και ενθουσιάζουν web analysts όπως εμάς που ακολουθούμε, προσαρμοζόμαστε & ενσωματώνουμε  τις νέες τάσεις και εξελίξεις.

Outside the Arena


Η εμπειρία μας στο Google Partners Accelerate 2015 ήταν χωρίς αμφιβολία θετική και ικανή να μας ανανεώσει το ραντεβού για το επόμενο Partners event στα γραφεία της Google του Δουβλίνου. Με την ελπίδα να έχει τον ίδιο ηλιόλουστο καιρό ώστε να περπατήσουμε ξανά με  άνεση στις γέφυρες του ποταμού Liffey και να θαυμάσουμε το Κάστρο και τα αναρίθμητα αξιοθέατα της Ιρλανδικής πρωτεύουσας.

Γιώργος

Γράφει ο Γιώργος

Solution Architect

Σχολιάστε το άρθρο