Στραφείτε στο εξωτερικό. Σήμερα το απόγευμα!

marketplaces

Όπως 9 στις 10 Ελληνικές εταιρείες, έτσι και εμείς στη Netstudio κληθήκαμε να στραφούμε σε αγορές του εξωτερικού. Αλλά πρόσφατα αυτό έγινε επιτακτική ανάγκη!

Είτε το είχατε σχεδιάσει από πριν, είτε κινηθήκατε μέσα στον "πανικό" των τελευταίων μηνών για να αντισταθμίσετε την όποια επιβράδυνση της Ελληνικής αγοράς, σήμερα αναζητάτε διεξόδους στο εξωτερικό.

Το Internet από την φύση του μας δίνει αρκετές διόδους και υπάρχουν πολλά πετυχημένα παραδείγματα Ελληνικών εταιρειών που διαπρέπουν στο cross-border ήδη, κάποιοι πελάτες μας στη Netstudio. Τους βοηθήσαμε και εμείς, αλλά το σχεδίασαν σοβαρά, επέμεναν κάνοντας τις σωστές επενδύσεις με τις κατευθύνσεις μας, αναζητώντας καθημερινά τρόπους να διαφοροποιηθούν και να μειώσουν έξοδα αποστολής των προϊόντων τους, ώστε να ανταγωνιστούν τους εκεί "τοπικούς".

Δεν χρειάζεστε όμως να εύχεστε να είχατε ξεκινήσει πριν μήνες, μπορείτε και εσείς, να φτάσετε να έχετε έσοδα από ξένες αγορές.

Σήμερα. Κι όταν λέω σήμερα, εννοώ σήμερα, σε μερικές ώρες.

Δύο πολύ γρήγορες ιδέες, για διαφορετικές προσεγγίσεις για προϊόντα ή υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε εσάς άμεσα. Το "σε μερικές ώρες" δεν είναι παραμύθι, το εννοώ!

Αν στην επιχείρησή σας έχετε προϊόντα λιανικής (και χονδρικής μερικές φορές) από τρόφιμα μέχρι ρουχισμό και ηλεκτρονικές συσκευές, είναι σκόπιμο να εκμεταλλευτείτε τα αρκετά πλέον marketplaces και μια γρήγορη, σχετικά χαμηλού κόστους, καμπάνια. Μπορείτε έτσι, σήμερα, τώρα, να πουλήσετε σε καταναλωτές σε χώρες που ούτε κατά πού πέφτουν γνωρίζετε και να δοκιμάσετε γρήγορα, ποιοι κωδικοί, σε τι τιμές και ποιοι συνδυασμοί δουλεύουν. Την άλλη εβδομάδα μπορείτε να έχετε ροή πωλήσεων ίσο με αυτό που σας πήρε μήνες, χρόνια να στήσετε στην Ελλάδα, αν φυσικά στηθούν όλα σωστά!

Για τους τυχερούς στον χώρο των υπηρεσιών (τους ζηλεύω επειδή οι λέξεις "courier" και "τελωνείο" παίζει να τους είναι τελείως άγνωστες) με ένα γρήγορο micro-site/squeeze page (σελίδα/φόρμα επικοινωνίας) και μια επίσης γρήγορη διαφημιστική καμπάνια μπορούν να έχουν κλεισμένα ραντεβού εντός της εβδομάδας στο Βερολίνο, στο Τορόντο ή το Μπακού (το μάθαμε κι αυτό με τους αγώνες)! Θυμηθείτε, το Skype είναι φίλος σας, έτσι ακόμα κι αν είσαστε ψυχολόγος (το παράκανα, το ξέρω) μπορείτε το απόγευμα να έχετε συνεδρία. Α, και με ένα απλό PayPal, να το έχετε προπληρωθεί κιόλας!

Τι λέτε λοιπόν… σήμερα το απόγευμα πάμε για καφέ παραλιακή, ή να στήσουμε το micro-site επικοινωνίας και την αντίστοιχη καμπάνια σας στα Ισπανικά για πωλήσεις στην Barcelona (Barca ole);

Γιάννης

Γράφει ο Γιάννης

Founder & CEO

Σχόλια
avatar

09/07/2015 - 17:40

dimitris tsoukalas

Πριν μερικές μέρες σε μια εκπομπή του ΜΕGA Chanel άκουσα έναν αγρότη, τον Βάϊο Γκανή, να λέει ότι στην πραγματικότητα η πρωτογενής παραγωγή στον αγροτικό τομέα χρειάζεται πάνω από 700.000 εργαζομένους. Φυσικά, όπως εξήγησε, δεν ψάχνουν μόνο για εργάτες γης αλλά και για ανθρώπους που θα στελεχώσουν τη διοίκηση, το μάρκετινγκ και γενικά ό,τι αφορά την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να βρουν τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά και να αυξήσουν το ΑΕΠ της χώρας. Διαβάζοντας πριν από λίγο το άρθρο σας σκέφτηκα ότι μια εταιρία σαν την δική σας θα μπορούσε να μπει "μπροστάρης" σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Ξέρω ότι μια επιχείρηση δουλεύει για το κέρδος, όμως η ατμόσφαιρα στη χώρα είναι τέτοια που απαιτεί συνεργασίες (συνέργειες κατά άλλους) καθώς και σοβαρότητα, αλλά φυσικά, και δημιουργικότητα. Ειδικά στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμη τη γνώση και την εμπειρία για το σχεδιασμό βιώσιμων λύσεων. Υπηρεσίες που θα μπορούσατε να προσφέρετε κάνοντας εσείς το πρώτο βήμα πηγαίνοντας κοντά τους και δείχνοντάς τους το δρόμο προς την ανάπτυξη του αύριο. Τι λέτε λοιπόν… αύριο το πρωί πάμε για καφέ στον κάμπο, ώστε το αλογάκι της Λάρισας να αρχίσει να επικοινωνεί καλπάζοντας στους δρόμους της Barcelona (Barca ole);

avatar

09/07/2015 - 21:58

Γιάννης Γραβάνης

Αγαπητέ Δημήτρη, Προφανώς η Ελληνική ύπαιθρος έχει αρκετά προϊόντα "διαμάντια" που εύκολα θα έκαναν θραύση στο εξωτερικό και αρκετές τέτοιες προσπάθειες ήδη διαπρέπουν! Μη έχοντας μαγικό ραβδί στα χέρια μας όμως, αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι, από τη μικρή εμπειρία μας και με συγκεκριμένα εργαλεία, μπορούμε να βοηθήσουμε συμβουλευτικά όποιον κατ' αρχήν το ζητήσει. Η ομάδα μας διαχειρίζεται τέτοια αιτήματα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Καλωσορίζουμε τόσο εσάς όσο και τους φίλους μας από τον κάμπο που συμπαθώ ιδιαίτερα (πήγα φοιτητής στην Λαμία) για να συζητήσουμε τις ιδέες ή/και προτάσεις σας! Ο ρυθμός με τον οποίο μπορούν να υλοποιηθούν λύσεις που πραγματικά δουλεύουν, είναι αφοπλιστικά γρήγορος, απλά πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα εκείνοι που αναζητούν διεξόδους. Σήμερα.

Σχολιάστε το άρθρο