Pyramis Τravel - Το ταξίδι από Joomla σε Drupal

pyramis

Το Pyramis Travel συγκαταλέγεται μέσα στους πέντε μεγαλύτερους Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς στην Ελλάδα. Προσφέρει ταξίδια και εκδρομές στην Αίγυπτο, στις Αραβικές χώρες, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι κύριοι λόγοι ανακατασκευής ήταν:

  • Καλύτερο ranking στις μηχανές αναζήτησης (SEO)

  • Βελτιστοποίηση ταχύτητας

  • Ευκολότερη διαχείριση

  • Responsive Design και υποστήριξη συσκευών με οθόνες αφής

  • Καλύτερη πλοήγηση

  • Βελτίωση φόρμας κράτησης

Search Engine Optimization

Αυτός ίσως ήταν ο βασικότερος λόγος που επιλέξαμε το Drupal. Θέλαμε ο πελάτης απλά να εισάγει το περιεχόμενό του, χωρίς να ασχολείται καθόλου με το SEO. Το Search Engine Optimization ήταν ένα τεχνικό θέμα το οποίο έπρεπε να αναλάβουμε εμείς. Χωρίσαμε λοιπόν το περιεχόμενο σε διαφορετικά πεδία και όλη η μαγεία γίνεται αυτόματα από τον κώδικα του site. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε συνεργασία με το visibility.gr καταφέραμε να εκτοξεύσουμε το site στα αποτελέσματα της Google και να πιάσουμε τις πρώτες θέσεις σε αναζητήσεις όπως: “ταξιδια Ιταλία”, “ταξιδια στην Αίγυπτο”, “ισπανια ταξιδι” κλπ.

pyramistravel-google-ranking-italy.png

Βελτιστοποίηση Ταχύτητας

Χρησιμοποιήσαμε διάφορες τεχνικές όπως, συμπίεση και περικοπή εικόνων, συμπίεση και ομαδοποίηση αρχείων CSS και Javascript, Lazy Loading, Ajax, Server & Client Caching και γενικά ελαφρύναμε πολύ τον φόρτο της σελίδας. Καταφέραμε λοιπόν να φτάσουμε το Google Pagespeed Insights από 10 σε 85 βαθμούς (δηλαδή πετύχαμε 750% βελτίωση στην αξιολόγηση ταχύτητας από την Google).

page-speed.png

Διαχείριση περιεχομένου

Για να κάνουμε την διαχείριση μια εύκολη και ευχάριστη εμπειρία χωρίσαμε το περιεχόμενο σε 7 διαφορετικά Content Types (Απλή σελίδα, Άρθρο Blog, Slider, Video, Τιμοκατάλογος, Έντυπο και Ταξίδι). Για να δουλέψουν σωστά τα φίλτρα και το αυτόματο Search Engine Optimization έπρεπε να σπάσουμε το περιεχόμενο σε πεδία. Στο Content type των “Ταξιδιών” για παράδειγμα φτάσαμε να χρησιμοποιούμε πάνω από 60 διαφορετικά πεδία τα οποία ομαδοποιούνται στη διαχείριση σε 12 tabs.

administration_550.png

Responsive Design

Όλα τα μοντέρνα sites χρειάζονται responsive design. Έτσι και στο Pyramis Travel βασιστήκαμε στο Bootstrap Framework το οποίο βοήθησε να υποστηρίξουμε Desktop, Laptop, Tablet και κινητές συσκευές.

Mega Menu

Στο παλιό menu του pyramistravel.gr υπήχε μια δυσκολία στην επιλογή των κατηγοριών (ταξίδια). Για να φτάσει κάποιος σε μια κατηγορία στο μενού, έπρεπε να περάσει από πολλά link hovers και clicks, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να χάνεται η επιλογή του.  Η λύση ήταν το Mega Menu. Έτσι καταφέραμε να έχουμε ένα μοναδικό hover και ένα μόνο click για να φτάσει κάποιος στην κατηγορία που θέλει.

mega_menu-550.png

Απλοποίηση της φόρμας κράτησης

Η φόρμα κράτησης ταξιδίων ήταν πολύπλοκη και περιείχε πεδία των οποίων η συμπλήρωση αποθάρρυνε τον χρήστη να εκφράζει το ενδιαφέρον του για τα ταξίδια. Η νέα φόρμα είναι απλή, περιέχει τα πεδία που είναι απαραίτητα για την πρώτη επικοινωνία και δίνει την ευκαιρία στον ενδιαφερόμενο να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο η pyramis θα έρθει σε επαφή (email ή τηλέφωνο) μαζί του. Σε αυτήν την εποχή που ο χρόνος είναι πολύτιμος, ακόμα και μια φόρμα κράτησης οφείλει να το σέβεται. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι για αντίστοιχες χρονικές περιόδους το ποσοστό συμπλήρωσης της νέας φόρμας είναι τουλάχιστον διπλάσιο σε σχέση με την παλιά.

Λάτρεις ή μη των ταξιδιών μπείτε στο pyramistravel ή απλώς βρείτε το στην κορυφή της google αναζήτησης και βιώστε τη νέα, βελτιωμένη διαδικτυακή εμπειρία που  προσφέρει. Και που ξέρετε...ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία για το επόμενο ταξίδι σας!
 
Δείτε τι είπε ο πελάτης:

"Αγαπητέ κ. Γιάννη Καράμπελα,

Εκ μέρους της εταιρείας μου και του προσωπικού της θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την άψογη συνεργασία που είχαμε με την εταιρεία σας για την προσαρμογή της ιστοσελίδας μας σε αγγλική και ελληνική έκδοση.

Η συνεργασία ήταν άρτια με όλο το προσωπικό σας, τον Γιώργο Μαστροκόλια, τον Αντώνη Ράτσο και την Αγγελική Καρατζά.

Ήταν όλοι άψογοι και βαθιά γνώστες του αντικειμένου τους, ευγενικοί, πρόθυμοι. Πραγματικά σπάνια βρίσκεις τέτοιους συνεργάτες.

Ευχαριστώ και εσένα προσωπικά για όλα, αξίζεις κάθε “εύγε” για τη βοήθειά σου σε όλες τις φάσεις της επικοινωνίας μας.

Σίγουρα οι συστάσεις μας σε άλλους πελάτες είναι δεδομένες.

Ε υ χ α ρ ι σ τ ο ύ μ ε! "

Kώστας Ανθόπουλος

Αντώνης

Γράφει ο Αντώνης

Usability Testing Expert

Σχολιάστε το άρθρο