Έχει ο χρήστης πρόθεση να ανοίξει το μενού ή όχι;

Έχετε dropdown μενού στο site σας; Τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει το παρακάτω feature που μπορούμε να ενσωματώσουμε στη σελίδα σας ανεξάρτητα από τον μηχανισμό που είναι φτιαγμένη.

Μέσω ενός έξυπνου μηχανισμού γραμμένου σε javascript μπορούμε να προβλέψουμε την πρόθεση του χρήστη για το αν θέλει πραγματικά να ανοίξει το μενού ή απλώς έτυχε να περνάει το mouse του πάνω από αυτό.

Λεπτομέρεια;

Ναι, αλλά οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και ανεβάζουν το conversion rate!

Δείτε όμως ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τη διαφορά.

  • MENU ITEM 1
  • MENU ITEM 2
  • MENU ITEM 3
  • MENU ITEM 4

Όπως θα παρατηρήσετε στο παραπάνω μενού όταν π.χ. θέλετε να πάτε από το πρώτο στοιχείο του μενού στο τελευταίο ανοίγουν και τα ενδιάμεσα χωρίς φυσικά ο χρήστης να το θέλει.

Για να δούμε τώρα τη διαφορά με ενεργοποιημένο το μηχανισμό:

  • SMART ITEM 1
  • SMART ITEM 2
  • SMART ITEM 3
  • SMART ITEM 4

Όπως θα παρατηρήσετε τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Ο χρήστης ανοίγει μόνο το μενού που θέλει. Ακόμα και στην περίπτωση που απλά ο χρήστης έτυχε να περνάει το mouse πάνω από το μενού δεν θα ανοίξει. Φανταστείτε τώρα να έχει το site και κάποιο mega menu που καταλαμβάνει μεγάλο ποσοστό της σελίδας. Ο χρήστης ουσιαστικά εκνευρίζεται μιας και χρειάζεται χρόνο για να πάει το mouse του έξω από το τεράστιο μενού, να περιμένει να κλείσει και έπειτα να πάει εκεί που ήθελε κάνοντας slalom για να μην περάσει πάλι επάνω από το μενού.

Πώς δουλεύει

Αυτό που κάνει ο μηχανισμός είναι να κοιτάει αν το mouse του χρήστη επιβραδύνει ή αν περνάει πάνω από το μενού με την ίδια ταχύτητα που κινούνταν και πριν. Στην 1η περίπτωση, σημαίνει ότι ο χρήστης θέλει να ανοίξει το μενού, στη 2η σημαίνει ότι ο χρήστης κατευθύνει το mouse του αλλού.

Επειδή λοιπόν δεν θέλουμε να εκνευρίζουμε τους χρήστες, αλλά να τους κάνουμε τη ζωή εύκολη, καλέστε μας στο 210 8004447 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να τοποθετήσουμε το μηχανισμό στο site σας.

Γιώργος

Γράφει ο Γιώργος

Solution Architect

Σχολιάστε το άρθρο