5+1 tip για να διαφημιστείτε στο Facebook

facebook ads

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δημήτρης και ο Μάκης, πιστοποιημένοι AdWords Experts της ομάδας Marketing της Netstudio, κονταροχτυπήθηκαν για να μας δώσουν 5+5 χρήσιμα AdWords tip για αποτελεσματική διαφήμιση στη Google. Επειδή τα αίματα δεν τα μπορώ, δεν θα συμμετέχω στην κόντρα τους και θα σας δώσω 5+1 tip για αποδοτικότερη προώθηση στο... Facebook!

Το Facebook είναι ένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλουμε προς τα έξω τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας, από τη Μαρία που φτιάχνει χειροποίητα κοσμήματα από το σπίτι της, μέχρι τα μεγάλα και επώνυμα brand.

Σε όποια φάση και αν βρισκόμαστε ένα είναι το σίγουρο:

Θέλουμε να διαφημίζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βλέπουμε τις πωλήσεις μας να ανεβαίνουν!

Ας δούμε, λοιπόν, κάποια χρήσιμα tip...

1. ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ... ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ

Τι και αν έχουμε φτιάξει μια πολύ έξυπνη διαφήμιση; Εάν δεν την προβάλουμε στα κατάλληλα άτομα, μάλλον το πιθανότερο είναι να ξοδέψουμε τα χρήματά μας άδικα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κάνει μία σωστή έρευνα και να έχουμε βρει ποιο είναι ακριβώς το target group μας. Αυτούς θα στοχεύσουμε, σε αυτούς θα εμφανίσουμε τις διαφημίσεις μας, και αυτοί είναι που θα γίνουν πελάτες μας!

2. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ REMARKETING

Το να μετατρέψουμε όσους μας επισκέπτονται για πρώτη φορά σε πελάτες θέλει, συνήθως, το χρόνο του, ειδικά εάν έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό. Πολλοί επισκέπτες πρώτα θα πλοηγηθούν στο site μας και έπειτα θα μπουν σε site ανταγωνιστών μας για να μας συγκρίνουν, πριν αγοράσουν.

Αυτοί οι χρήστες, λοιπόν, υπάρχει πιθανότητα να μην καταφέρουν να επιστρέψουν ποτέ στη σελίδα μας, ακόμα και αν το θελήσουν, λόγω του ότι μπορεί πχ να ξεχάσουν την ονομασία του site μας.

Δημιουργώντας διαφημίσεις μέσω της μεθόδου του remarketing, μπορούμε να υπενθυμίζουμε σε αυτούς τους χρήστες την ύπαρξή μας και ότι σε εμάς μπορούν να βρουν ακριβώς αυτό που θέλουν! Έτσι, δεν χάνουμε πιθανές ευκαιρίες πώλησης!

3. ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ CTA

Το CTA (Call To Action) σε μία διαφήμιση στο Facebook είναι ο τίτλος της -το πιο σημαντικό στοιχείο της! Φυσικά, η εικόνα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αυτή που θα τραβήξει την προσοχή του χρήστη, το CTA, όμως, είναι αυτό που θα τον οδηγήσει στο να κάνει κλικ στη διαφήμισή μας.

Τι να περιλαμβάνει το CTA;

  • Μία λέξη που να δηλώνει κάποια ενέργεια (action word).
  • Να εστιάζει στο όφελος που θα έχει ο χρήστης εάν επιλέξει το προϊόν ή την υπηρεσία μας.
  • Να είναι σύντομο.
  • Να είναι συγκεκριμένο και σαφές.

...και να μη ξεχνάμε τη δυναμική της λέξης “Δωρεάν”!

4. MOBILE FIRST

Το ποσοστό της χρήσης κινητών συσκευών για σύνδεση στο Facebook αυξάνεται εκθετικά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες συσκευές τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα και με έρευνα της Statista. Πιο συγκεκριμένα, το 90% των χρηστών μπαίνουν στο Facebook από κινητό, συνεπώς εκεί θα δουν και τις διαφημίσεις μας οι περισσότεροι. Καλό είναι, λοιπόν, να δίνουμε βαρύτητα στο πώς εμφανίζονται οι διαφημίσεις μας σε αυτές τις συσκευές και, γιατί όχι, να δημιουργήσουμε και στοχεύσεις αποκλειστικά για αυτές!

5. TRACKING CODES ΠΟΥ... ΜΕΤΡΑΝΕ

Είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις καμπάνιες μας. Μήπως, όμως, ξεχάσαμε κάτι;

Έχουμε εγκαταστήσει σωστά τον κώδικα του Facebook στο site μας;

Εάν όχι, τότε μπορεί να βλέπουμε τις διαφημίσεις μας να παίρνουν κλικ, αλλά δεν θα μπορέσουμε να δούμε πραγματικά ποιες είναι αυτές οι διαφημίσεις και ποια αυτά τα κοινά που αποδίδουν περισσότερο και στα οποία πρέπει να επενδύσουμε.

Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε 100% σίγουροι ότι ο κώδικας έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί σωστά!

5+1. DYNAMIC... REMARKETING

Εάν έχουμε πολλά προϊόντα ή υπηρεσίες στο site μας, πρέπει να δοκιμάσουμε το dynamic remarketing!

Αυτό θα μας βοηθήσει να υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες του site μας συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες για τα οποία έχουν ήδη ενδιαφερθεί. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να εμφανίζουμε ακόμα πιο στοχευμένα μηνύματα, από αυτά του απλού remarketing, και γιατί όχι, να κάνουμε και ειδικές προσφορές σε αυτούς τους επισκέπτες. Έτσι, αυξάνουμε τις πιθανότητες οι επισκέπτες αυτοί να γίνουν εν τέλει πελάτες μας!

Εάν παρόλα αυτά σας δυσκολέψει κάτι, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ!

Βησσαρίων

Γράφει ο Βησσαρίων

Graphic Designer

Σχολιάστε το άρθρο