5+5 Adwords tips από 2 Adwords Experts

10 Google AdWords Tips από 2 experts της Netstudio

Έχεις αφιερώσει όλο σου τον χρόνο στο Google AdWords, έχεις επενδύσει χρήματα και ακόμα δεν έχεις καταφέρει να κάνεις τις διαφημίσεις σου κερδοφόρες; Δεν είσαι η εξαίρεση, είσαι ο κανόνας!

Στo Google AdWords Search υπάρχουν μόλις 7 θέσεις διαφημιζομένων και όλοι τους διεκδικούν μία από τις 2-3 πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων. Οι τόσες πολλές δυνατότητες της πλατφόρμας του Google AdWords κάνουν δυσκολότερη την ολοκλήρωση των διαφημίσεων ενώ η βαθμολογία της Google επιρεάζει όχι μόνο το πόσο συχνά θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις, αλλά και το κόστος του click.

Για να σε βοηθήσουμε, ζητήσαμε από 2 πιστοποιημένους AdWords Experts της ομάδας Marketing της Netstudio, να δώσουν από 5 χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που θα φέρουν αποτέλεσμα στις καμπάνιες σου.

Ο Δημήτρης Σκουρλής και ο Μάκης Παναγιωτίδης έχουν μεγάλη εμπειρία στο Internet Marketing και έχουν εξειδικευθεί στο Google AdWords βοηθώντας αποτελεσματικά τους πελάτες που μας εμπιστεύονται τις καμπάνιες τους.

makis

Τα 5 Τips του Μάκη Παναγιωτίδη

Το γνωρίζετε, είναι δύσκολο να κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας αν δεν δουν αυτό που θέλουν και αυτό που χρειάζονται. Στις διαφημίσεις σας στο AdWords θα πρέπει να πείσετε άμεσα ότι είστε καλύτεροι, γρηγορότεροι, φθηνότεροι και πιο αξιόπιστοι από τους ανταγωνιστές σας… που απέχουν μόλις ένα κλικ μακριά.

1.Αποκτήστε Extensions σε λίγα μόλις λεπτά!

Τα Ad Extensions έχουν διάφορες μορφές και τύπους όπως sitelinks, callout, call, location και κάνουν τις διαφημίσεις πιο ελκυστικές δίνοντας ταυτόχρονα χρήσιμες πληροφορίες για την επιχείρησή σας.

Τα Ad Extensions μπορούν να τρέχουν σε επίπεδο λογαριασμού, καμπάνιας ή adgroup. Είναι πολύ εύκολο να τα εγκαταστήσετε στις διαφημίσεις σας από την καρτέλα “Extensions” του AdWords Account σας.

Μάλιστα μετά τις αλλαγές στα sitelinks extensions που ανακοινώθηκαν τέλη Αυγούστου και επιτρέπουν 8 links ακόμη και σε χρήστες mobile & tablet. Οι πιθανότητες να πατήσουν το κλικ είναι ακόμα περισσότερες. Προσθέστε άμεσα άλλα 4 sitelinks στις καμπάνιες σας αν δεν το έχετε ήδη κάνει!

2. Χρησιμοποιήστε τα Smart Display Campaigns

Eίναι εξαιρετικά δύσκολο να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας μέσα στα 3 εκατομμύρια εφαρμογές και website του Google Display Network όπου σερφάρουν οι δυνητικοί πελάτες σας.

Τους τελευταίους μήνες αυτό έγινε ευκολότερο με τη βοήθεια των Smart Display Campaigns που χρησιμοποιούν άριστα τη δυναμική της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning). Το Machine Learning, σύμφωνα με τον Arthur Samuel είναι η δυνατότητα των υπολογιστών να μαθαίνουν χωρίς να έχουν προηγουμένως προγραμματιστεί για αυτό.

Οι νέες καμπάνιες Smart Display που παρουσιάστηκαν επίσημα στις 20 Απριλίου υπόσχονται να αυξήσουν μέχρι και 20% τα Conversions με ίδιο CPA, με βάση αντίστοιχες απλές Display Campaigns. Μεγάλα brands όπως η Trivago, Hulu Japan και Credit Karma έχουν δημιουργήσει Smart Display Campaigns με αύξηση έως 37% σε conversions!

Προϋποθέσεις: Για να είναι επιλέξιμο το account απαιτούνται τις τελευταίες 30 ημέρες τουλάχιστον 50 Conversions στο Display ή 100 conversions στο Search Network της Google. Το ημερήσιο budget πρέπει να είναι 10 -15 φορές μεγαλύτερο από το targeted CPA για καλύτερα αποτελέσματα. Συμπερασματικά, πρέπει προηγουμένως να έχετε στήσει conversion tracking.

3.Δημιουργήστε στοχευμένες διαφημίσεις

Η στοχευμένη διαφήμιση στο AdWords είναι κάτι παραπάνω από ένα στοχευμένο διαφημιστικό κείμενο.

Στο AdWords μπορείτε να στοχεύσετε τους χρήστες σας με παραπάνω από έναν τρόπους.

Μερικοί από αυτούς είναι:

  • Στόχευση με Λέξεις & Φράσεις Κλειδιά. Υψηλής σχετικότητας λέξεις κλειδιά αυξάνουν σοβαρά τις πιθανότητες εμφάνισης των διαφημίσεων.
  • Στόχευση με Τοποθεσία & Γλώσσα. Επιλέξτε μόνο περιοχές που μπορείτε να εξυπηρετήσετε γρήγορα, καλά και φθηνά. Επιλέξτε μόνο χρήστες που μιλούν τη γλώσσα που εξυπηρετείτε.
  • Στόχευση σε Συσκευές. Προβάλετε τις διαφημίσεις σας στις κατάλληλες συσκευές desktop, tablet ή mobile.
  • Remarketing: Προβάλετε τις διαφημίσεις σας σε επισκέπτες που έχουν επισκεφθεί ξανά το site σας με μία καμπάνια Remarketing.

4. Κάντε A/B Tests.

Η δύναμη του A/B testing είναι γνωστή, αφού επιτρέπει με συνεχείς συγκρίσεις σε διαφορετικές εκδοχές στοιχείων να ανακαλύψετε την καλύτερη. Στο AdWords το A/B Testing γίνεται με τη σύγκριση διαφορετικών διαφημίσεων στο ίδιο adgroup.

Δημιουργήστε 3 ή περισσότερα expanded ads ανά adgroup με εναλλακτικά headlines, first, second line και URL. Παρακολουθήστε την πορεία τους και ξεκινήστε τις βελτιώσεις.

Σταματήστε τα μη αποδοτικά ads.
Αφήστε τα αποδοτικά ads να τρέχουν.
Δημιουργήστε νέες βελτιωμένες εκδόσεις των αποδοτικών ads.

Η ενημερωμένη έκδοση του AdWords Editor προτείνει τουλάχιστον 3 Expanded Ads για κάθε AdGroup και όχι τυχαία.

5. Αποκλείστε τις Αρνητικές Διαφημίσεις.

Σταματήστε να πετάτε χρήματα σε άσχετες αναζητήσεις και clicks. Αποκλείστε αρνητικές αναζητήσεις που περιέχουν τη λέξη “δωρεάν” για υπηρεσίες που χρεώνετε ή προϊόντα που κοστίζουν!

Ο αποκλεισμός με negative keywords στο AdWords μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα από το ημερήσιο budget αλλά και να αφήσει χώρο στα υπόλοιπα ads να … ανασάνουν! Μέσα από την καρτέλα Keywords στο AdWords account σας, προσθέστε τις αρνητικές λέξεις κλειδιά.

dimitirs

Τα 5 Tip του Δημήτρη Σκουρλή

Θέλεις να αυξήσεις τις πωλήσεις στο eshop σου και το AdWords δεν σου φέρνει ακόμα το κέρδος που θέλεις; Διάβασε αυτά τα 5 απλά tips και σίγουρα οι πωλήσεις σου θα αυξηθούν!

1. Βρες Αποτελεσματικές Λέξεις Κλειδιά

Οι λέξεις κλειδιά στην καμπάνια σου καθορίζουν το πότε θα εμφανιστεί η διαφήμισή σου στα πληρωμένα αποτελέσματα της Google. Οι λέξεις κλειδιά όπως «τα καλύτερα παπούτσια» ή «τα καλύτερα ρούχα» δεν είναι αποτελεσματικά για να φέρουν πωλήσεις. Γενικότερα, οι όροι που χρησιμοποιoύνται δεν είναι προϊόν φαντασίας! Υπάρχουν εργαλεία, όπως το Keyword Planner και το Visibility.gr, τα οποία θα σε βοηθήσουν να βρεις τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά βάσει των μηνιαίων αναζητήσεων που χρησιμοποιούν οι χρήστες στην Google. Βρίσκοντας τις σωστές λέξεις κλειδιά, οι διαφημίσεις σου θα εμφανίζονται περισσότερο και στο σωστό target group.

2. Εντόπισε τις Αρνητικές Λέξεις Κλειδιά

Μόλις ολοκληρώσεις την καταγραφή όλων των λέξεων κλειδιών που περιγράφουν τα προϊόντα του eshop σου, ξεκίνα την έρευνά σου για τις αρνητικές λέξεις. Δηλαδή τις λέξεις κλειδιά που δεν θέλεις να ενεργοποιούν τις διαφημίσεις σου. Με τον τρόπο αυτόν θα γλιτώσεις χρήματα από clicks που δεν θα σου φέρουν πωλήσεις.

Για παράδειγμα, ένας από τους πελάτες που βελτιστοποιώ τις καμπάνιες του στο AdWords, πουλάει γυναικεία ρούχα, αλλά όχι παιδικά ρούχα. Στην καμπάνια «Φορέματα» έχω προσθέσει στις αρνητικές λέξεις κλειδιά την λέξη «παιδικά» καθώς οι λέξεις κλειδιά «παιδικά φορέματα» και «φορέματα παιδικά» έχουν συνολικά 1.500 αναζητήσεις τον μήνα.

3. Στόχευσε τα Διαφημιστικά Μηνύματα

Σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι πελάτες μας στη Netstudio, πριν αναλάβουμε τις καμπάνιες τους στο Google AdWords, ζητάνε να τους γίνει αξιολόγηση σχετικά με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των καμπανιών τους. Σχεδόν όλα τα accounts έχουν σε ένα group διαφημίσεων όλες τις λέξεις κλειδιά που μπορεί να περιγράφουν ένα προϊόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ένα σωρό λέξεις σχετικές και άσχετες να ενεργοποιούν μία μόνο διαφήμιση.

Για παράδειγμα, η λέξη κλειδί «ανατομικά παπούτσια» είναι διαφορετική από τη λέξη κλειδί «ορθοπεδικά παπούτσια». Στο Adgroup «Ανατομικά Παπούτσια» θα πρέπει να έχεις μόνο παραλλαγές των λέξεων κλειδιών στον ενικό και τον πληθυντικό και για τις Ελληνικές διαφημίσεις μπορεί να βοηθήσουν και τα Greeklish. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις στοχευμένα και διαφορετικά διαφημιστικά μηνύματα τα οποία θα είναι σχετικά με την αναζήτηση που έκανε ο χρήστης στην Google.

4. Συμπλήρωσε Όλα τα πεδία του Διαφημιστικού Μηνύματος

Αν θέλεις τα διαφημιστικά σου μηνύματα να αποδίδουν περισσότερο, σιγουρέψου ότι έχεις συμπληρώσει όλα τα πεδία και έχεις δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται.

  • Headline 1: Πρέπει να γράψεις είτε το brand name είτε κάτι άλλο σημαντικό που θα κεντρίσει την προσοχή

  • Headline 2: Πρέπει να γράψεις κάτι που θα υποστηρίζει το κείμενο του Headline 1 ή κάτι που θα τονίζει-συμπληρώνει την περιγραφή που θα γράψεις.

  • Description: Η περιγραφή συνδέεται με την λέξη κλειδί που αναζήτησε ο χρήστης. Πρέπει να είναι σχετική με αυτό που ψάχνει, να τον κεντρίσει και να τον πείσει για το click. Μην ξεχνάς στην περιγραφή να συμπεριλαμβάνεις ένα δυνατό Call to Action πχ «Αγοράστε Online Τώρα!».

  • Path 1: Βάζουμε κάποια λέξη που αφορά γενικά την κατηγορία των προϊόντων της διαφήμισης.

  • Path 2: Βάζουμε κάποια συμπληρωματική λέξη με το Path 1 είτε κάποια λέξη που θα τραβήξει την προσοχή πχ «Προσφορές».

Final Url: Στο Final URL βάζουμε το link της landing page που θέλουμε να επισκεφτούν οι χρήστες όταν κάνουν click στη διαφήμισή μας.

5. Στόχευσε με Δημογραφικά Κριτήρια

Η στόχευση με βάση τα δημογραφικά κριτήρια σου δίνει τη δυνατότητα για προσωποποιημένες διαφημίσεις οι οποίες είναι στοχευμένες στο target group σου. Όταν μία διαφήμιση απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες μπορεί να πετύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αποτελεσματική, αν την εστιάσουμε μόνο σε άντρες και μόνο σε γυναίκες. Χωρίζοντας τις διαφημίσεις, δίνουμε στους χρήστες ακόμα πιο στοχευμένο διαφημιστικό μήνυμα. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να έχουμε λιγότερες εμφανίσεις, θα έχουμε όμως περισσότερα clicks τα οποία θα ανεβάζουν και τη γενικότερη αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων.

Η δημιουργία και η βελτιστοποίηση αποτελεσματικών καμπανιών στο AdWords που θα σου φέρουν πωλήσεις χρειάζονται χρόνο και προσοχή στη λεπτομέρεια. Καμπάνιες με μεγάλο ανταγωνισμό, για να δημιουργηθούν και να πετύχουν χρειάζονται εξειδίκευση. Οπότε, πριν αποφασίσεις να σταματήσεις τις διαφημίσεις σου, επικοινώνησε μαζί μας!

Δημήτρης

Γράφει ο Δημήτρης

Digital Strategist

Σχολιάστε το άρθρο