2 μεγαλα site σε Drupal 8

filathlos

Βγάλαμε στον αέρα δύο πολύ δημοφιλή site σε Drupal 8!

Πρόκειται για τα filathlos.gr και kontranews.gr τα οποία αναλάβαμε να μεταφέρουμε από Joomla στο νέο Drupal 8.

Η κίνηση των δύο αυτών site ξεπερνάει καθημερινά τις 200.000 επισκέψεις, ενώ κάποιες μέρες η επισκεψιμότητα ξεπερνάει ακόμα και τις 600.000 επισκέψεις, οπότε από μόνο του αυτό το στοιχείο καθιστούσε το project δύσκολο και απαιτητικό.

Μια επιπλέον δυσκολία που έπρεπε να ξεπεράσουμε ήταν το ότι στο Drupal 8 δεν υπήρχαν διαθέσιμα όλα τα modules που θα θέλαμε, οπότε κάποια πράγματα έπρεπε να αναπτυχθούν από την ομάδα μας, ενώ και ο μεγάλος όγκος άρθρων που έπρεπε να μεταφερθούν από την προηγούμενη πλατφόρμα πρόσθετε στον βαθμό δυσκολίας.

Το αποτέλεσμα όμως, μας αποζημιώνει και με το παραπάνω. Η εμπειρία χρήσης των δημοσιογράφων που αρθρογραφούν στα δύο site αυξήθηκε δραματικά, ενώ μειώθηκε αισθητά και ο χρόνος απόκρισης των site.

Τέλος, για τη φιλοξενία των site στήθηκε cluster υψηλής διαθεσιμότητας, ώστε τα site να είναι προσβάσιμα, ακόμα κι αν κάποιο από τα μηχανήματα του cluster παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη ή δυσλειτουργία. Γίνεται αυτόματος έλεγχος κάθε 5 δευτερόλεπτα σε όλα τα μηχανήματα του cluster και αν κάποιο δεν αποκρίνεται όπως πρέπει, αφαιρείται αυτόματα από την ομάδα των server στους οποίους οδηγούνται οι επισκέπτες.

Το σχόλιο που λάβαμε από τον Ανδρέα Κουρή του Kontra Media Group αναφέρει: "Η Netstudio ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις των site μας με επαγγελματισμό, αποτελεσματικές λύσεις και απίστευτη ταχύτητα επίλυσης σε κάθε θέμα που προέκυπτε. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα."

Γιάννης

Γράφει ο Γιάννης

Founder & CEO

Σχολιάστε το άρθρο