1.000.000 site σε Drupal!

Drupal LogoΞεπέρασαν το 1.000.000 τα site που τρέχουν σε Drupal. Μάλιστα, αυτό ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα αρκετά μεγαλύτερος, γιατί υπολογίζεται με βάση τα site που έχουν ενεργοποιημένο το update module, το οποίο κάνει κλήσεις στο Drupal.org για τον έλεγχο νέων ενημερωμένων εκδόσεων.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι το Drupal χρησιμοποιείται από τους μεγαλύτερους οργανισμούς και εταιρείες του κόσμου, όπως το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τον Λευκό Οίκο, το MTV, το The Economist, το Zappos, το Twitter, το Examiner.com, αλλά και από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, την Greenpeace, τη Διεθνή Αμνηστία, και τη UNICEF.

Από αυτά τα 1.000.000 site, τα 200.000 περίπου είναι σε Drupal 6, ενώ τα 800.000 είναι σε Drupal 7. Με την επερχόμενη και πολλαπλώς βελτιωμένη έκδοση 8, ο αριθμός των χρηστών, αλλά και των site που θα χρησιμοποιούν το Drupal αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Στη Netstudio, αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την επιλογή που κάναμε πριν 3 χρόνια να "γυρίσουμε" σε Drupal. Έκτοτε, έχουμε αναπτύξει σε αυτό δεκάδες ιστοσελίδες και online καταστήματα, αναπτύξαμε πάνω του εκατοντάδες modules, καθώς και 2 διανομές Drupal (το Open Deals και το Open Hotel) τις οποίες διαθέσαμε ως Open Source στην κοινότητα του Drupal. Πλέον, απασχολούμε full time και inhouse, ίσως τη μεγαλύτερη και δυνατότερη ομάδα Drupal developers στην Ελλάδα, ενώ μια από τις δραστηριότητές μας είναι και τα σεμινάρια πάνω στην πλατφόρμα του Drupal.

Γιάννης

Γράφει ο Γιάννης

Founder & CEO

Δημοσιεύθηκε την 05.03.2014

Σχολιάστε το άρθρο