Οι άνθρωποι του pixel

ΜαρίαΕδώ και λίγες εβδομάδες ανήκω στην ομάδα ανάπτυξης της Netstudio. Εάν κάποιος μου έλεγε πριν από ένα μήνα πως θα έγραφα το πρώτο μου blog post και μάλιστα για τη Netstudio, θα δυσκολευόμουν να τον πιστέψω. Σαν το νεότερο μέλος λοιπόν και από το καινούριο μου γραφείο (!!), θα προσπαθήσω να μεταφέρω τις πρώτες μου εντυπώσεις για το διάστημα που βρίσκομαι εδώ.

Γνωριμία

Τη Netstudio τη γνώριζα αρκετό διάστημα πριν γίνω μέλος στην ομάδας της. Ο πρώτος λόγος που την πρόσεξα ήταν γιατί δούλευαν με το αγαπημένο μου CMS, το Drupal. Ο δεύτερος λόγος ήταν τα project που έφτιαχναν με το Drupal! Όλο το portfolio "φώναζε" πως οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες και ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Με εντυπωσίασαν τα πρωτοποριακά για τον ελληνικό χώρο projects που είχαν αναλάβει και το μοντέρνο και φιλικό προς τον χρήστη design που τα ακολουθούσε. Τα έργα της Netstudio έθεταν πάντα υψηλά standards στο χώρο του web development και ήταν πηγή έμπνευσης για όλους τους υπόλοιπους που ασχολούμασταν με το αντικείμενο. Καθώς κοιτούσα λίγο παραπάνω στο site τους διαπίστωσα πως δεν πρόκειται απλά για μια εταιρεία που φτιάχνει site. Ενημερώνονται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις πάνω στον τομέα της τεχνολογίας, πηγαίνουν σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική και το San Francisco, μέχρι την Αγγλία και το Λονδίνο. Αλλά και εδώ στην Ελλάδα έχουν δώσει το παρόν σε πολλές αντίστοιχες ενέργειες και εκδηλώσεις. Ακόμη, συνεισφέρουν ενεργά στην Open Source κοινότητα του Drupal μέσω bug reports και διάθεση αρκετών modules.

Προσέγγιση

Σε με τέτοια εταιρεία ονειρευόμουν πάντα να δουλεύω! Οπότε έστειλα το βιογραφικό μου (fingers crossed). Η αλήθεια είναι πως δεν άφηνα τον εαυτό μου να έχει και πολλές ελπίδες δεδομένης και της ιδιαίτερης κατάστασης στην Ελλάδα. Κι όμως! Οι πρώτες επικοινωνίες μας ήταν μέσω email. Μου ζήτησαν να συμπληρώσω κάποια τεστ για να αξιολογήσουν την εμπειρία και τις γνώσεις μου. Θυμάμαι ότι όταν συμπλήρωνα τα τεστ είχα περισσότερη αγωνία από όταν έδινα εξετάσεις στη σχολή! Τα τεστ πήγαν καλά οπότε κανονίσαμε και την πρώτη συνάντηση από κοντά. Μου ανακοίνωσαν το πόσο σημαντικό θεωρούν να δουν αν θα ταιριάξω στην ομάδα, αν θα μπορούσα να προσαρμοστώ στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, οπότε ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις... Κάθε φορά το άγχος μου μεγάλωνε όλο και περισσότερο... Και επιτέλους, έγινε το τηλεφώνημα που περίμενα! Μετά από όλη αυτή την αγωνία και το άγχος μου ανακοίνωσαν πως με ήθελαν σαν το νέο μέλος της ομάδας τους!!! (winner's dance)

Νέο Ξεκίνημα

Ανυπομονούσα να ξεκινήσω! Το κλίμα από την αρχή ήταν πολύ φιλικό! Από την πρώτη στιγμή με έκαναν να νιώσω άνετα, να έχω ό,τι χρειάζομαι για να αποδώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Βλέποντας εκ των έσω τον τρόπο που δουλεύουν, δεν διέψευσαν ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες μου. Η ομάδα της Netstudio είναι οι "Άνθρωποι του pixel" . Τελειομανείς, που δίνουν σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς στο τέλος τέλος, οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Ο τύπος των ανθρώπων που μου αρέσει! ;-) "Γουστάρουν" αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται από το πόσο ανοιχτοί είναι σε νέες ιδέες και προτάσεις για εργαλεία και τεχνολογίες που θα βελτιώσουν τον τρόπο που δουλεύουν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά στον κλάδο μας που οι εξελίξεις τρέχουν συνεχώς. Δεν μένουν ποτέ στάσιμοι, ψάχνονται συνεχώς για το πώς θα μπορούσε κάτι να γίνει ακόμα καλύτερο, να φορτώνει ακόμα πιο γρήγορα, να είναι ακόμη πιο φιλικό προς τον χρήστη. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι ανάμεσα σε ταλαντούχους ανθρώπους που αγαπάνε τόσο αυτό που κάνουν. Έχω αρκετό δρόμο ακόμα για να γίνω και εγώ "Άνθρωπος του pixel" και σίγουρα έχω πολλά να μάθω ακόμα στην πορεία, αλλά ξέρω ότι θα μάθω από τους καλύτερους και σίγουρα θα το διασκεδάσω!

Μαρία

Γράφει η Μαρία

Web Developer

Σχόλια
avatar

07/01/2013 - 18:40

Kostask

Μαρία, συγχαρητήρια και καλή αρχή!

Κωνσταντίνος

06/02/2013 - 16:08

Κωνσταντίνος

Welcome to the team Μαρία!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συμβουλές digital marketing από το blog μας

preview του βίντεο Unboxing Regalinas

Website Unboxing Regalinas

Δείτε πώς ανακατασκευάσαμε το ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας Regalinas.gr και τι αποτέλεσμα έφερε αυτή η ανακατασκευή.

Δείτε το video
preview του βίντεο του βίντεο με την Εύη Λούλη

Η Εύη Λούλη μιλάει για τη Netstudio

Η Εύη Λούλη, υπεύθυνη Marketing του Ομίλου Λούλη, μιλάει για τη συνεργασία του Ομίλου Λούλη με τη Netstudio.

Δείτε το video
preview του βίντεο με τα 4 πιο σημαντικά σημεία σε κάθε site ή e-shop

Τα 4 πιο σημαντικά σημεία σε κάθε site ή e-shop

Δείτε ποια είναι τα πρώτα σημεία που κοιτάω ΚΑΘΩΣ μιλάω στο τηλέφωνο με υποψήφιους πελάτες που μου ζητούν να προτείνω βελτιώσεις στο site τους.

Δείτε το video
preview του video του GS Diamonds

GS Diamonds Website Unboxing (με υπότιτλους)

Δείτε στο video πώς φτιάξαμε ένα από τα πιο πολύπλοκα και εντυπωσιακά μας project. Το GS Diamonds, το eshop του μεγαλύτερου εμπόρου διαμαντιών στην Αυστραλία.

Δείτε το video
preview του video με τον Αποστόλη του White Goods

Σκέψεις & ανησυχίες ενός νέου για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Δείτε στο video απόσπασμα από εσωτερική συζήτηση προόδου, 7 μήνες μετά τη δημοσίευση του καινούριου site του White Goods.

Δείτε το video
preview του βιντεο πως να μετρήσετε την ταχύτητα του site σας

Πώς να μετρήσετε την ταχύτητα του site σας

Μετρήστε και βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα φορτώματος του site σας ή του e-shop σας.

Δείτε το video
preview του βιντεο τι είναι το usability testing

Εισαγωγή στο Usability Testing και στο Userfeel με τη Netstudio

Τι είναι το usability testing και πώς μπορεί η Netstudio να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το site σας, το eshop σας ή την εφαρμογή σας.

Δείτε το video
preview του βιντεο Website Unboxing Forel.gr

"Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι θα τα πάμε καλά. Και τελικά είχαμε δίκιο. Τα πήγαμε πολύ καλά."

Δείτε πώς φτιάξαμε το e-shop μόδας Forel.gr και πώς σχολιάζει τη συνεργασία ο Μάκης Χατζούλας.

Δείτε το video