Πραγματική συνομιλία με μαθητή της 5ης Δημοτικού:
ΕΓΩ: Ωραία λοιπόν, φτιάξαμε την ιστοσελίδα. Τώρα πώς θα την δουν οι υπόλοιποι άνθρωποι;
ΜΑΘΗΤΗΣ: Θα τη διαφημίσουμε.
ΕΓΩ: Τέλεια! Και πώς θα τη διαφημίσουμε;
ΜΑΘΗΤΗΣ: Θα μοιράσουμε φυλλάδια και θα βάλουμε αφίσες.
ΕΓΩ: Πολύ καλή ιδέα. Όμως αυτός που μένει στη Θεσ/νίκη πώς θα δει τις αφίσες μας; Θα ήταν δύσκολο να γεμίσουμε όλη την Ελλάδα με αφίσες και επίσης θα ήταν πολύ κακό για το περιβάλλον.
ΜΑΘΗΤΗΣ: Θα βάλουμε διαφήμιση στην τηλεόραση.
ΕΓΩ: Υπέροχα! Σχεδόν το βρήκες. Θα το διαφημίσουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να το δούνε όλοι και να είναι και οικονομικός. Αυτός ο τρόπος παλιά ήταν η τηλεόραση. Πλέον όμως ονομάζεται Google.
Το να μιλάς σε πιτσιρίκια για το web είναι υπέροχο, γιατί βλέπεις με αθωότητα μια ιστοσελίδα και καταλαβαίνεις πόσο θαυμαστό είναι αυτό που κάνεις στα μάτια ενός παιδιού. Οι 3 παρουσιάσεις που κάναμε στη Netstudio στα 3 τμήματα της 5ης τάξης του 2ου Δημοτικού Αγίου Στεφάνου ήταν θαρρώ μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου και με έκαναν πραγματικά να νιώσω ότι είμαι ένας Θεός! Έστω και για λίγο.
Είναι απίστευτη η έκφραση που είδα στα μάτια τους τη στιγμή που τους έδειξα ότι πατώντας “view source” στον browser μπορούν να δουν την HTML που βρίσκεται πίσω από κάθε site. Και στα 3 τμήματα ακούστηκε ένα συγχρονισμένο ‘oooooooooooooooo’ για κάτι που για εμάς είναι η απλή καθημερινότητά μας.
Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που έδωσα σε μερικά παιδιά την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στην εμπειρία της δημιουργίας μιας ιστοσελίδας σε μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον χώρο.