Πρακτική mode: ON

student

Όταν είναι να ξεκινήσεις πρακτική, κανένας δεν σε προετοιμάζει και όλοι σου λένε τα δικά τους. Κυρίως, δεν σε προετοιμάζουν οι καθηγητές, ενώ ο κάθε συμφοιτητής σου λέει τα δικά του μέσα από προσωπικές εμπειρίες, που καμία συνοχή δεν έχουν.

Βγαίνοντας στη “γύρα” για μια καλή εργασία, άκουγα “γιατί δεν πας σε έναν δήμο, ή μια τράπεζα, να πάρεις τα λεφτά σου, να σχολάς στις 2, να έχεις και τα τυχερά με απεργίες, στάσεις εργασίας και τα λοιπά; Οι εταιρείες, ψάχνουν κάποιον για φωτοτυπίες”. Οι συμφοιτητές μου είχαν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν και εγώ αγχωνόμουν πως δεν θα βρω αυτό που θέλω.

Μια πολύ σπάνια εμπειρία με οδήγησε πέρυσι στη Netstudio και η αμοιβαία συμπάθεια με τους ανθρώπους της  με ώθησε στο να στείλω βιογραφικό, όταν πια οι επιλογές μου είχαν λιγοστέψει. Λέω λιγοστέψει γιατί πάντα σκεφτόμουν ότι είναι δύο ώρες απόσταση η Netstudio. Πώς θα πηγαίνω; Αν με ρωτήσεις τώρα, έναν μήνα μετά, θα σου έλεγα, ότι και τρεις ώρες να ήταν, πάλι θα το έκανα με χαρά!

Η διαφοροποίηση της Netstudio είναι πως στη συνέντευξη άκουσα ξεκάθαρους στόχους. “Θέλω να κάνεις αυτό, εκείνο και το άλλο”. Συγκεκριμένα πράγματα. Για να ξεκινήσω την πρακτική μου ζητήθηκε να μάθω κάποια συγκεκριμένα πράγματα και να δώσω εξετάσεις. Αυτό έκανε την έξαψή μου για δουλειά ακόμη μεγαλύτερη.

Καταρρίπτοντας το  “σε θέλουν για φωτοτυπίες, καφέδες, δεν θα μάθεις τίποτα και τα λοιπά”, η εταιρεία είχε αρχίσει ήδη να μπαίνει στην καρδιά μου. Αγωνιούσα να δουλέψω. Κάθισα και διάβασα με χαρά για να με προσλάβουν και μέσα στον πρώτο μήνα της πρακτικής μου εκεί, έχω δει και έχω μάθει πράγματα, που ούτε φανταζόμουν.

Το πιο σοκαριστικό όμως που βίωσα ξεκινώντας να εργάζομαι εδώ, είναι οι ευκαιρίες. Η Netstudio είναι μια εταιρεία με κλίμα οικογενειακό, που θέλει να ακούει. Δίνει βήμα σε νέο κόσμο να πει την γνώμη του και να υλοποιήσει μια ιδέα του. Είναι γεγονός πως βγαίνοντας στην αγορά, έχεις τόση όρεξη, τόσο μεράκι, θες να κάνεις επιτέλους όλες σου τις ιδέες πραγματικότητα, να υλοποιήσεις πράγματα για τα οποία μόνο διάβαζες, να βάλεις το στίγμα σου, και δυστυχώς, σπάνια βρίσκεις έστω και λίγο χώρο. Όταν λοιπόν, άκουσα πρώτη φορά το “Τάνια, πες μας και συ τη γνώμη σου, τι λες για αυτό, τι θα πρότεινες εδώ”, η αλήθεια είναι πως ένιωσα πραγματικά ευτυχισμένη για την επιλογή μου να κάνω την πρακτική μου στη Netstudio.

Κλείνοντας, για να ευλογίσουμε και λίγο τα γένια μας, η δουλειά που κάνουμε γενικά αλλά και ιδιαίτερα μέσα στο τμήμα μας, είναι τόσο λεπτομερειακή, τόσο αναλυτική και προσεκτική, αλλά και τόσο εξατομικευμένη, που το λιγότερο που μπορείς να νιώσεις, είναι ότι είσαι τυχερή. Τυχερή που δουλεύεις με ανθρώπους τόσο καταρτισμένους, τυχερή για το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, τις ευκαιρίες που σου δίνονται.

 

Δημοσιεύθηκε την 28.11.2014

Σχολιάστε το άρθρο