Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χριστίνα

Designer

Καθώς τελείωνα το λύκειο βρέθηκα στην, ας πούμε δύσκολη, θέση να πρέπει πάρω μια απόφαση που όμως θα επηρέαζε την υπόλοιπη ζωή μου.
Σχολή καλών τεχνών ή σχολή γραφιστικής; Καλές ή εφαρμοσμένες τέχνες; Ελεύθερο σχέδιο ή μακέτες; Πινέλα ή ποντίκι;

Νομίζω πως τελικά τα πράγματα και οι καταστάσεις αποφάσισαν για εμένα. Ξεκίνησα εντατικά μαθήματα σχεδίου και προετοιμασία για την σχολή καλών τεχνών. Όμως, ενώ μου άρεσε πολύ να ζωγραφίζω, δεν ήξερα αν ήθελα να το κάνω για “πάντα”, να το κάνω “επάγγελμα”. Κάτι μια αναποδιά, κάτι η αγάπη μου για την μουσική, αποφάσισα τελικά πως αυτό που θέλω, είναι να σχεδιάζω εξώφυλλα δίσκων. Αυτός ήταν ο νέος στόχος! Σχολή γραφιστικής λοιπόν.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είχε αρχίσει να ανθίζει. Με τα λίγα μαθήματα που κάναμε, ενθουσιάστηκα, ένας νέος κόσμος μου παρουσιάστηκε! Δεν ξεκίνησα όμως όπως είχα φανταστεί.

Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε μικρή, τοπική εφημερίδα. QuarkXPress. Σελιδοποίηση. Κλείσιμο αρχείων. Ωχ, αυτό το κλείσιμο των αρχείων!! Τυπογράφοι. Ωχ, αυτοί οι τυπογράφοι! Απογοήτευση.
Επόμενη στάση, ένα μικρό δημιουργικό γραφείο όπου έκανα τα πάντα, λογότυπα, καταχωρήσεις, έντυπα, αφίσες, βιτρίνες καταστημάτων μέχρι και ιστοσελίδες. Ένας έρωτας γεννιεται! Νέος στόχος λοιπόν. Πίσω στα θρανία, σεμινάρια Flash + Dreamweaver - ναι μιλάμε για εκείνες τις εποχές. Όχι πια τυπογράφοι, μόνο προγραμματιστές! 

Περίπου δέκα χρόνια τώρα, έχω αλλάξει πολλές δουλειές, έχω σχεδιάσει αρκετές ιστοσελίδες, έχω ξανακάνει μαθήματα για τις όποιες νέες τεχνολογίες εμφανίζονται και δεν έχω σχεδιάσει ποτέ μου εξώφυλλο δίσκου. Δεν με νοιάζει. Την δουλειά μου την αγαπώ και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι διαφορετικό. :)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της Χριστίνας στο blog μας