Δημιουργία on-line καταστήματος με 60% επιδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ
Εκμεταλλευτείτε το πρόγραμμα επιδότησης "E-services: Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών" για να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες μεμονωμένες επιχειρήσεις (όχι ενώσεις επιχειρήσεων), ιδιωτικού δικαίου, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια.
Κύρια χαρακτηριστικά Προγράμματος
- 60% χρηματοδότηση
- Υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων έως 29/10/2008*
- Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης κυμαίνεται από 5.000 € έως 50.000 € (με Ποσοστό Δημόσιας Επιχορήγησης το 60%)
- Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης
*Η προθεσμία υποβολής των επιχειρηματικών σχεδίων παρατάθηκε μέχρι την 7/11/2008, ώρα 14:00.
Υλοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών που χρηματοδοτείται
- το ηλεκτρονικό εμπόριο
- η ηλεκτρονική εκπαίδευση, επιμόρφωση, ξενάγηση
- οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαδραστικής ενημέρωσης - πληροφόρησης
- λοιπές εξειδικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (πχ. τηλεδιάσκεψη κλπ)
Κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών
- Δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού λειτουργίας του e-service
- Δαπάνες λογισμικού
- Τηλεπικοινωνιακές δαπάνες συνδρομής στο Ιντερνετ
- Δαπάνες συνδρομής σε υπηρεσίες
- Ενέργειες προώθησης / προβολής
- Υπηρεσίες συμβούλων
Γενικές προϋποθέσεις συμμετοχής – παρατηρήσεις
- Η επιχείρηση να είναι υφιστάμενη με ημερομηνία σύστασης (έναρξη δραστηριότητας) πριν την 01-01-2008.
- Κάθε επιχείρηση (ξεχωριστό ΑΦΜ) που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση, έχει δικαίωμα να υποβάλλει / υλοποιήσει μία το πολύ πρόταση έργου. Κάθε πρόταση μπορεί να περιλαμβάνει μια ή περισσότερες εξειδικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services).
- Η διάρκεια των έργων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της δράσης δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσει το χρονικό ορόσημο της 31/12/2008. Μέχρι την εν λόγω ημερομηνία θα πρέπει να έχει εκδοθεί το σύνολο των παραστατικών των ενισχυόμενων έργων (Δελτία Αποστολής, Τιμολόγια, κλπ) καθώς και να έχουν ολοκληρωθεί οι εξοφλήσεις των σχετικών παραστατικών δαπανών.
- Η διανομή των υπηρεσιών που θα παρέχονται στο πλαίσιο των ενισχυόμενων έργων θα πρέπει να βασίζεται σε ένα ή σε συνδυασμό περισσότερων καναλιών διανομής, Internet (www), Mobile (GPRS, 3G), Voice (interactive)
- Ενθαρρύνεται η αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων και τεχνολογιών που υποστηρίζει το καθένα από αυτά, όπως: eCommerce platforms, interactive web portals, web-stream,wikis, blogs, podcasts, RSS feeds, Web2SMS, bluetooth, SMS, MMS κλπ., αλλά και σύγχρονων τάσεων όπως Web και Social Networks.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.